Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Ekim 2010, 15:48   Mesaj No:8

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:67
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

ZEKAT ARINDIRIR ( insanı günahlardan temizler )

İslam dini maddi ve manevi olmak üzere 3 temel esas üzerine kurulmuştur.
Bunlardan biri namaz diğeri ise zekat bir diğeri ise oruçtur. Namaz insanı her türlü kötülüklerden, günahlardan korur. Bir zırh gibidir. Bu görüşü açıklayan en önemli süre ve ayet ANKEBUT-45. ayetidir. Oruç ile de nefs ıslah edilir.

Zekat ise nefsi günahlardan temizler. İşte bakın ayet

TEVBE-103- Mallarının bir bölümünü sadaka olarak al ve bu yolla onları temizle, günahlardan arındır. Onlara dua et, çünkü senin duan onlara gönül huzuru sağlar. Allah her şeyi işitir ve bilir

ZekAt belirli miktar olarak Hicretin ikinci yılında farz kılınmıştır. Farz oluşu, kitap, Sünnet ve icmA ile sAbittir. Kur’an-ı Kerüm’de “ZekAtı veriniz” (el-Bakara, 2/43); “Onların mallarında dilencinin ve yoksulun bir payı vardır” (el-MeAric, 25) buyurulur. Bu konuda pek çok hadis olduğu gibi, ümmet zekAtın farz oluşunda görüş birliği içindedir. Bir kimsenin zekAtla yükümlü olması için, müslüman, akıllı, ergin olması borcundan ve temel ihtiyaçlarından başka, alışverişle veya doğurmakla artmaya müsait, nisap miktarı yıllanmış mala sahip bulunması gerekir.

Allahımız ,Kuran Kerim ayetlerinde zekata o kadar önem vermiş ki, hemen hemen her namaz ayetinin peşinden zekatı emretmiştir.
Kur’an-ı Kerim’in 28 yerinde namaz kılmakla zekât vermek beraber zikredilmiş.

Bu ikisinden olmazsa olmaz şartı vardır. Bunlardan biri eksik ise mümin kemale eremez. Tek kanatlı kuş veya tek bacaklı insan gibi kurtuluş hedefine ilerleyemez.

ZEKAT NE KADAR VERİLECEK ?

Zekat bir infaktır. Yani Allah yolunda harcananlardır. Kuranı kerimde infak ayetinde ne kadar verileceği net ve açık yazılmıştır. Bakınız

Bakara-219/............ Sana Allah yolunda ne vereceklerini sorarlar. De ki; "İHTİYAÇLARINIZDAN ARTA KALANI VERİNİZ: Allah size ayetlerini bu şekilde açıklıyor ki düşünesiniz.

Evet, Allah bize ayetlerini nasıl açıklıyor ise o şekilde düşünmemizi istiyor ve bir sapmaya uğramamızı kesinlikle istemiyor.

İşte ayet, hiçbir yoruma açık olmayacak şekilde açık ve net

Eğer, biz zekatı allah yolunda veriyorsak, ihtiyaçlarımızdan arta kalanı vermemizin şartı ve farzı var.

Ancak bu şart sermayemizin tümünü verip, karın tokluğuna yaşayacağız anlamında değildir. veya hiç para biriktirmeyeceğiz anlamında da değildir.

Günümüz şartlarına göre insanın temel , zaruri ve gerekli ihtiyaçları her an değişme halindedir.

Daha geniş açıklayacağım.
__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla