Konu Başlıkları: Akıllarını kullanmayanlar !
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Ekim 2010, 15:15   Mesaj No:2

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:67
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

ve Gazalinin şu sözüne de bakalım.
dini bilginin doğruluğu akılla anlaşılır ( Kanunu’t-Tevil Risalesinden )

İslam dini akla çok büyük önem veriyor. Aklı olmayanın dini yok, Akıl etmeyenin de cennete yeri yoktur.

Ayrıca şunu da önemle belirmek isterim ki vahyi tasdik eden, doğrulayan da akıldır.

Eğer, akıl vahyi doğrulamazsa vahiy, vahiy değildir. Örnek , Hiristiyanlar da Hz isanın kendilerine vahiy getirdiğini ve bu vahye iman ettiklerini söylerler. Ama nasıl bir vahiy ki bu, ALLAH 3 tür, isa da ALLAHın oğlu ve aynı zamanda ilahtır diyorlar. Bu inançlarını yine hz isanın sözde getirdiği bu vahye dayandırırlar.

Halbuki, kuran bunun zıddını söyler o halde hangi vahiy GERÇEKTİR ? Müslümanların mı yoksa hiristiyanların mı? Bunu kavrayacak olan akıldır ve akıl kuranın vahyine iman eder

Kuran , ALLAH kelamıdır ve günümüze kadar nakil edilerek, akıl ile çatışmayarak gelmiştir. Yani AKIL BU NAKLİ, bu vayhi DOĞRULAMIŞTIR.

Bakın kuran kerim açıkca bunun bir benzerinin olamayacağını, beşer tarafından yazılamayacağına akla davet ederek düşünerek cevap verin der.. ve bu kitabın ALLAHın kitabı olacağı ve akıl ile kavranabileceğini çok açık bir şekilde ayetlerle ifade eder

Din ancak vahiy ve akıl ile anlaşılır. Tek başına vahiy veya tek başına akılla din kavranamaz İnsan yaratılışı, aklı ve fıtratı bu gerçeği kabul etmek üzere üzerine yaratılmıştır.

Kuran ile akıl asla ve kesinlikle çatışmaz. Yani vahyin akılla çatışması imkansızdır. Şayet, akılla çatışır gibi görünecek olursa vahiy esastır. Vahye uyulur( Kurana ). Çünkü aklı düzenleyen akla yön veren ve hangi akılla düşüneceğini belirten vahiydir. Vahiy akla kılavuzluk eder.
__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla