Konu Başlıkları: Akıllarını kullanmayanlar !
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Kasım 2010, 17:35   Mesaj No:5

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:67
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Akılla imana en çarpıcı örnek Firavunun büyücülerinin imanıdır. Ayetleri hatırlayınız, Musa (as) mucizesi karşında gördükleri asıl gerçeğe iman ettiler. Çünkü bu iş Kendilerine göre olacak iş değildi.Musa peygamberin asasının attığında yılan olması büyü olmayıp, gerçek olduğunu en iyi onlar bildiler. Sihir ve büyü olması imkansızdı. Kendileri büyü konusunda uzman olmuş ve her türlü büyü ve sihri işlerini bilen birileri olarak gördükleri mucizeye akılları ve bilgileri ile iman ettiler ve bir anda akıllarının kabul ettiği gerçeğe kalblerini de yönlendirdiler ve firavunun korkunç tehdine boyun eğmeyerek ve ondan hiç kormadan bakın ona nasıl cevab verdiler

...O halde ben de sizin ellerinizi ve ayaklarınızı çapraz olarak keseceğim ve sizi hurma dallarında sallandıracağım. Siz de elbette, hangimizin azabı daha şiddetliymiş ve daha sürekliymiş öğrenmiş olacaksınız.”

Dediler ki: “Bize gelen apaçık delillere ve bizi yaratana seni asla ‘tercih edip-seçmeyiz.” Neyde hükmünü yürütebileceksen, durmaksızın hükmünü yürüt; sen, yalnızca bu dünya hayatında hükmünü yürütebilirsin.”

“Gerçekten biz Rabbimize iman ettik; günahlarımızı ve sihir dolayısıyla bizi kendisine karşı zorlayarak-sürüklediğin (suçumuzu) bağışlasın. ALLAH, daha hayırlıdır ve daha süreklidir.” (Taha Suresi, 71-73)

(Onlar da“Biz de şüphesiz Rabbimize döneceğiz” dediler. Oysa sen, yalnızca, bize geldiğinde Rabbimizin ayetlerine inanmamızdan başka bir nedenle bizden intikam almıyorsun. “Rabbimiz, üstümüze sabır yağdır ve bizi müslüman olarak öldür.” (Araf Suresi, 125-126)

“Hiç zararı yok” dediler. “Çünkü biz gerçekten Rabbimize dönücüleriz.”
“Doğrusu biz, iman edenlerin ilki olduğumuzdan dolayı Rabbimizin bizim hatalarımızı bağışlayacağını umuyoruz.” (Şuara Suresi, 50-51)

Ayetlerde haber verildiği gibi iman eden bu kişiler, Firavun’un tehditlerine karşı kararlılık göstermiş, ona boyun eğmemişlerdir. Çünkü artık onlar öldürülseler bile üstün ve güçlü olan, her şeyi yaratan ve her şeyin Rabbi olan ALLAH’a döneceklerini anlamışlardır. Eski inkarlarının ve dine karşı olan aleyhte tavırlarının ise Rableri tarafından da bağışlanacağını ummuşlardır. Çünkü ALLAH çokça bağışlayan ve esirgeyendir
__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla