Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Kasım 2010, 18:35   Mesaj No:2

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:67
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Allahı zikretmek ve onu hakkıyla anmak ( Yap dediğini yapmak, yapma dediğinden sakınmak ) ibadetlerin en büyüğü olmaktadır.

Öyle ki, Allahı hakkıyla ananlar, bir an bile olsun , Alahın zikrinden uzaklaşmazlar. Şeytanın verdiği vesvese de birşeye yaramaz. Çünkü vesveseyi defedecek hazır kalkanları vardır.

Vesveseyi etkisiz hale getirecek kalkan Allahın zikridir.

Araf 201 ayetine bakalım.

"Allah´tan korkan takva sahipleri, şeytan tarafından bir vesveseyle karşılaşınca Allah´ı ( Allahın emir ve yasaklarını ) hatırlayıp hemen gerçeği görürler" (A´raf , 201)

Araf 201 ayeti Allahı sürekli zikir halinde bulunanların haline işaret ediyor ki, işte onların bu halleri Ankebut 45 ayetinin bildirimi ile en büyük ibadet üzerinde olduklarını gösteriyor.

Namaz kılıpta ardından günah işleyenler yok mu ? Şeytan bunlara ne çabuk nufuz edebiliyor ? Demek ki, kıldıkları namaz Allahı hakkıyla zikir değildir. Ankebut 45 ayeti ne diyordu.

Namazı da dosdoğru kıl. Çünkü namaz, insanı hayâsızlıktan ve kötülükten alıkor.

Eğer kılınan namaz insanı haysızlıktan ve kötülükten alıkoymuyorsa, insan namazından gaflete düşmüş demektir. Allaha hakkıyla ibadet etmemiş onu hakkıyla anmamış demektir. Çünkü Allaha hakkıyla ibadet etmiş ve onu hakkıyla anmış olsa Araf 201 ayetinde belirtilen hal üzerinde olur, ve onun Allahı bir anışıyla, Allahın emir ve yasaklarını hatırlamasıyla anında vesveseyi defetmesi en büyük ibadet hükmüne geçer.

Ankebut 45 ile son derece bağlantılı ve açıklayacısı ayet ise Cuma 10. ayetidir.

"… Allah'ı çokca zikredin; umulur ki felaha (kurtuluşa ve umduklarınıza) kavuşmuş olursunuz." (Cuma Suresi, 10)

Allahı çokça zikredin . Yani Allahın büyüklüğüne, şanına uygun olarak onu hamdedin. Onun emir ve yasaklarını pek çok hatırlayın ona itaat ve hamd edin. Emir ve yasaklarına sımsıkı bağlı olun ki, Böylelikle Allahın rızasına kavuşmuş ve felaha ermiş olursunuz.

TEGABÜN 16: O hâlde, gücünüz yettiği kadar Allah’a karşı gelmekten sakının. Dinleyin, itaat edin, kendi iyiliğiniz için harcayın. Kim nefsinin cimriliğinden korunursa, işte onlar kurtuluşa erenlerin ta kendileridir.

ALLAH KATINDA EN ÜSTÜN OLANIMIZ KİM ?

Onu hakkıyla zikredip Ona hakkıyla ibadet eden değil midir ?

EN BÜYÜK İBADET ÜZERİNDE OLANIMIZ DEĞİL MİDİR ?

Şüphesiz, Allah Katında sizin en üstün olanınız, takvaca en ileride olanınızdır. Şüphesiz Allah, bilendir, haber alandır." (Hucurat Suresi, 13)

Devamı olacak
__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla