Konu Başlıkları: ""said nursi kimdir?""
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Ocak 2011, 22:55   Mesaj No:2

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1172
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cevap: ""said nursi kimdir?""

yazının hepsini okudum.yazıda o kadar korkunç iddialar var ki,yenilecek yutulacak cinsten değildir.üstada peşin hükümlü yaklaşımınız o kadar aşikar ki.üstad(!) şeklinde yazmanız bile sizi ele veriyor.ben bir yazarı okurken mümkün olduğu kadarıyla yazarı görmeden bilmeden kimin eseri olduğunu öğrenmeden okumaya çalışırım ki,kafamda ki yazar profili ile hareket etmeyıp eserini okuyayım.üstelik bu iddiaların çoğu mışmışlı..

Bediüzzaman ile hemşeriyim. onunla aynı ırk aynı dinden olduğum için Allaha binlerce şükür ediyorum.risalei nuruda okuduğum için Allaha şükür ediyorum.

bu notlardan sonra üstada neden bu kin,neden bu garez ve neden bu saldırı diye araştırırken ,şunlar karşımıza çıkıyor ;
1-üstad kürttür (bazı psikopatlar için en iyi kürt ölü kürttür) hatta sizin bahsettiğiniz o ileri yaştaki bekar ve turancı dadaş alim;"üstadın talebesiyim ama kürt olduğundan,gidip elini öpmeyı kendime yediremedim!"der.

2-üstad koyun alim kesiminden değil,mücahit alim kesimindendir..çocuk yaşta iken meclis kürsüsünde namaz kılmayan haindir ve hainin hükmü merduttur diye cesaret eden ender alimdir.zekidir korkusuzdur,tağurun işine gelmez bu!

3-86 yıllık ömründe islam davasına kendini adamış,evliliği bırakın bir tarafa,ömrü esarette,sürgünde,hapiste geçmiş,sıcak çorbaya muhtaç bırakılmış bir alimin,neden evlenmedi ithamına maruz kalması bile gülünç ve vicdana sığmayan bir soru.söylermisiniz 86 yıllık ömründe rahat bırakıldığı 3 ay varmı ?! bir ömür hapse zindana sürgüne esarete mahkum edeceksiniz ve neden evlenmedi diyeceksiniz.aklıma şu fıkra geldi;

Bir bilim adamı pirelerle deney yapıyor. Pireye "Sıçra" diyor. Pire sıçrıyor Pirenin kanatlarını
koparıyor ve "Sıçra" diyor, pire yine sıçrıyor!..
Raporunu şöyle yazıyor; "Pire kanatlarını kopmuş olarak zıpladı."
Ayaklarını koparıyor ve "Sıçra" diyor, pire zıplayamayınca 2. raporu şöyle yazıyor;
"Pirenin ayakları kopunca kulakları duymuyor."

böyle işte...!

4-her akıllı insan biliyor ki,Allah ilimde samimi olana bilmediğini de öğretir.rüya olur ilham olur adını ne koysanız koyun.akla mantığa insan fıtratına aykırı değildir.üstad kalbime ilham edildi demesini şirk gören zihniyete tek sözüm "peşin hükümlü olmak sizi kör etmiştir". demek düşer.sıradan bir besteci bile şarkılarını ilhamlarını rüyasında aldığı meşhur bir tecrübedir.saçlarım adedi kadar başım olsa her gün birisini kesseler kurana feda olsun diyen bu büyük mücahide isnat ettiğimiz ithamlara bakın:( vanda kale uçurumuna yuvarlanırken o can havliyle ölüme giderken DAVAMMMM!!! diye bağıran bu alime ithamlarımıza bakın :(

5-üstadın fikirlerini anlatmak için,kendine has bir dili şivesi vardır.eserleri kürtçe türkçe osmanlıca arapça karışımı bir dil ile yazılmıştır.nur talebeleri ve nur talebesi olmadığım halde eserlerini anlamakta zerre güçlük çekmiyorum.kürt olduğu için elini öpmek bana ağır geldi diyen gülencilerin tercümesine inanmıyorum güvenmiyorum.ve çeşitli yayın evleri tarafından sadeleştirilen risalei nur hali hazırda orjinal değildir bunuda bilmenizi isterim.bizdeki eski orjinal eserlerinde,üstadın tüm makale ve yazılarının altına said kürdi yazılırken ,tercümecilerin samimi dürüst ve artniyetsiz(!) tercümeleri said nursi olarak değişmişlerdir.üstadın çoğu fikirleri terbiye edilmiştir(!!!!).

6-üstad,şeyh said kıyamında,halkın müslüman olduğunu,türk kürt çerkez arnavut araplardan oluşan askerlerin karşılıklı silah çekmesi caiz olmadığını,kıyam olacaksa bu ilmi kiyam olmalı,din hayatın hayatı hem nuru hem esası ihyayı dinle olur şu milletin ihyası diyerek,çözümü eğitimli müslümanlarda araması,hep yalnış anlaşılmıştır.bilinçsiz,ilimsiz müslümanların kıyamını gördük!!! üstadın haklılığınıda...

not : hayrı abi sakın yalnış anlamıyın.size saygım sevgim bakidir.sizle işim yok,sizin düşüncelerinizle kavga etmeye devam edeceğim.

saygılar..
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla