Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Mayıs 2011, 16:28   Mesaj No:4

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslümanlarda İman Paradoksu

Maslahatlar menfaatler çıkarlar ne zamanki toplumların beyninde yer etmişse o toplumlar kuran vahyinden uzak kendi beyinlerinin kulu olmaktan kurtulamışlardır. Bizler aynı yahudiler gibi hep şunu iddia eder olmuşuz “bizler ve atalarımız Allah’ın yeryüzündeki SEÇİLMİŞ kullarıyız” bize ateş dokunmaycaktır dokunsada belirli birkaç gününün dışında dokunmaycaktır. Bizler günahımızı çekip cennete gideceiğiz.

Geçenlerde hanefi mezhebine mensup bir arkadaşlarla mülaza ediyoruz. Namaz hususunda ihtilafa düştük kendilerine kurandan sünnetten birçok deiller sunmama rağmen onlar halen imam azam öyle değil böyle demiştir. Eğer böyle düşünürsek imam azamın görüşüne ters düşeriz. İşte bu mantık dinin önüne neler koyduğumuzun açık kanıtıdır. Bizler adeta birilerine ismet sıfatını vermişiz.

Osmanlı deyince akan sular durur sanki bunların içerisinde hepsi sütten çıkmış akkaşık gibi telaki ederiz. Hakka hak yanlışa yanlış diyen kişileride ya vehabi ya irticacı ya tekfirci olarak damgalamaktanda geri durmayız. İşte bu mantıklar zihniyetler bizleri Allahın kuranından rasulun sünnetinden uzaklaştırmış bugün artık yeryüzünde Allahın hükmü ile hüküme veren islam şeriati üzerine bina edilmiş birtek yönetim şeklini göremiyoruz.

Toplumlar olarak dinimizi sünni şiii bilmem neci olarak parçalamış halende müslümanlık iddasında bulunmaktandanda geri durmayız. Bizler bugün hak ettiğimiz yöneticiler ve yönetim şekilleri ile idare edilmeteyiz. Bunun sebebi işte din olmayan şeyleri dinin aslının önüne koymamızdır.

O halde düşünelim eğer yöenticilerimiz ve yöentim şeklimiz islam ise ne mutlu bizlere yok eğer yöneticlerimiz ve yöentim şeklimiz tağut ise o zaman vay halimize........

Sayın yazarım Allah size zihin açıklığı versin ve ayaklarınız hak üzere sabit kılsın inşallah.
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla