Konu Başlıkları: Şeriat imanımızdır..
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Ağustos 2011, 16:42   Mesaj No:2

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Şeriat imanımızdır..

Bu videoda gösterilen emirerein yada hükümlerin tamamı şeriatın birer emirleridirler. Şeriatin emirleri demek Allah'ın biz insanlar için koyduğu yeryüzündeki yaşam biçimimizin şekillendirlmesi demektir.

Dolayısyla islam şeriatinin hükümlerinin tamamı ya doğrudan Allah tarafından konulumştur yada insanlar tarafından konulan hasene şeylerin Allah'ın onayından geçmesi demektir.

İşte tüm bu emirlere önce iman sonra dil ile ikrar sonra amelle göstermek ancak imanı sahih kılar. Eğer bunlardan biri eksik kalırsa kişi Allah'ın istediği değil kendi nefsinin isteklerine iman etmiş sayılır.

Sadece dil ile yada sadace amel ile yada sadece iman ile islam dini tam olarak icra edilmiş olarak kabul edilmez. Bu üç temel unusuru yerine getirmedikçe kişinin iman iddiası asılsız bir iddiadan öteye geçmez.

Şimdi insanın aklına şöyle bir soru gelebilir,o halde kişi bunların yani şeriatin tamamını yerine getirmediği takdirde dine girmiş olmuyormu?

Cevap: Cümlelerime dikkat edilecek olunursa şeriatın fıkhi hükümlerinin tamamını kast etmediğim anlaşılacaktır. Örneğin Kuran da anne babaınız sizi Allah'a karşı bir iftira uydurmya davet etmedikçe onlara üf bile demiyin ,bugün hangimiz sinirlendiğimizde bırakın müslüman olmayan anne babayı müslüman olan anne babaya bile her türlü kızgınlığımızı dile getiryoruz.

Çünki bizler melek değiliz yada programlanmış birer robot da değiliz. Biz insanlar ve cinler melekelerimizi kullanma özelliklerine sahip varlıklarız. Tabiki bizler günah işleyeceğiz bizler büyük haramlarda işleyeceğiz hatta bizler ister farkına vararak ister farkına varmadan şirk ve küfürde işleyeceğiz.

Peki o zaman mesele ney.

Mesele şu müslüman hata yaptığını anladığı anda yada bir tebliğici kendisini uyardığı anda derhal tevbe ederek şirkinde yada küffarında yada işlemiş olduğu haramdan geri döner. İşte Allah'ın bizden istediği budur. Onlar bir günah işlediğinde sana gelselerdi sende onlar için Allah'tan mağfiret dileyseydin bu onlar daha hayırlı olurdu mealindeki yüce Rabbimin bu buyruğu bizim anlatmak istediğimizi daha net bir şekilde ortaya koymaktadır.

Günümüzde bazı insanlar kendi hatalarında çok ısrar ediyorlar. Tevbe etmesini bilmiyorlar. Günahlarında ısrarcı olmak Allah'ın yolundan çıkmak anlamına gelir. Bu sebeple Kur'an okuyan iman iddiasında bulunan herkes Allah'ın ayetlerine karşı sadece işittik ve itaat ettik demek mecburiyetindirler.

Oysa bizler işittik inkar ettik politikası üzere iman etmiş gibi şeytanı olabildiğince memnun etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Aleni bir şekilde bazı insanların sözleri ve filleri Allah'ın kitabına peygamberin sünnetine aykırı olduğu halde bizler inatla o zatların savunuculuğunu yapmaktayız.



__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla