Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Ocak 2012, 20:52   Mesaj No:3

Esma_Nur

Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.436
Konular: 575
Beğenildi:4526
Beğendi:6115
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: hayatı zindan eden hastalık: MİGREN

Migreni olanlar nasıl beslenmeli

TEHLİKELİ GIDALARI BULUN

Migreni tedavi etmeye yönelik rejime 4 hafta devamedilmesi uygun olur. Eğer bu programı uygularkenmigren krizi geçirmezseniz, 3-7 günlük aralarla, size dokunduğundan kuşkulandığınız yiyecekleri birer birer yiyin ve hangi yiyeceğin krize neden olduğunu saptayın. Eğer bir yiyeceği yedikten sonramigren ağrıları baş gösterirse, 3-4 gün yeni bir yiyeceği denemeyin. Çünkü bu süre içinde trombosit anormallikleri belirgin olmayabilir. Eğer bu programı uyguladığınız halde durumunuzda bir düzelme olmazsa, daha kısıtlı bir rejimuygulamanız gerekir. Bu rejimde kişinin ancak 10-15 tür yiyeceği denemesine izin verilir. Bu rejim ancak bir doktor denetiminde uygulanmalıdır.

ÖĞÜN ATLAMAMAK GEREKİYOR

Dönüşümlü ya da ek olarak, trombosit yığılımını önleyen besin bütünleyiciler de alabilirsiniz. Bu yaklaşımın bir başka yararı da, çok sıkı bir rejimuygulamanızı gereksiz kılmasıdır. Trombositlere karşı güçlü etkileri olan besin bütünleyicilerin başında B6, C ve E vitaminleri, temel yağ asitleri (ketentohumu yağı, balık yağı ve eşekotu yağı gibi) ve zencefil gibi bazı besinmaddeleri gelir. Uygulanan rejimve bileşimindemaya bulunmayan karma vitaminler, hastanın durumunda iyileşme sağlayabilir. Doğumkontrol hapı kullanmaktan kaynaklanan ya da hapların kullanımıyla azanmigrenlerde B6 vitaminini denemenin yararı olabilir.Östrojenler, B6 vitamini gereksinimini artırır.Günde 50miligramB6 vitamini almak, trombosit yığılımını da önler. Bir öğünü atlayıp yememek demigren ataklarına yol açabilir. Bu nedenle, migren hastaları öğün atlamadan beslenmeye özen göstermelidir.

Migreni olanların kaçınmaları gereken yiyecekler

Migren hastalarının sigara ve alkol tüketimlerini kısıtlamaları, özellikle de kırmızı şaraptan uzak durmaları gerekiyor. Migrenliler şeker, kakao ya da çikolata gibi bileşiminde kafein bulunan yiyecekleri tüketmekten de kaçınmalı. Çay, kahve ve kolalı içecekler demigreni tetikliyor.Migren hastalarının, doğumkontrol hapı kullanımlarını kısıtlamaları ve bazı durumlarda aspartan içeren yiyeceklerden uzak durmaları da gerekiyor.

Bütün bunlara dikkat ettikleri halde iyileşemeyenmigrenlilerin tüketimini kısıtlamalanı gereken başlıca yiyecekler şöyle sıralanıyor:
Çikolata, maya türevleri, maya ürünleri, karaciğer, salam, sosis, bakla, salamura ringa balığı ve peynir gibi bileşiminde tiramin bulunan yiyecekler.
Peynir, salam, sosis, tuzlama ve lahana gibi içinde histamin bulunan yiyecekler.
Portakal ve muz gibi içinde migreni azdırabilecek doğal kimyasallar bulunan yiyecekler.
İçeriğinde tartrazin (E102), benzoat (E210-219) ve monosodyum glütamat (E621) gibi katkı maddeleri bulunan yiyecekler.
Buğday.
Süt.

Migren hastalarının güven içinde tüketebilecekleri yiyecekler
Sebze çorbası
Haşlanmış yumurta
Sebze püresi
Armut
Elma
Papatya çayı
Melisa çayı
Kereviz
Kivi

Migreni yenmek isteyenler bunlardan kaçınmalı:
Stres
Sigara dumanı ve parfüm gazı gibi maddeler
Çok fazla televizyon seyretmek
Yorgunluk
Omurga bozuklukları
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla