Konu Başlıkları: Yorumlarınızı bekliyorum
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Ocak 2012, 17:08   Mesaj No:10

Esadullah

Medineweb Sadık Üyesi
Esadullah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esadullah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15316
Üyelik T.: 18 Aralık 2011
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Kayıp bir Kentten
Yaş:44
Mesaj: 734
Konular: 143
Beğenildi:280
Beğendi:94
Takdirleri:3260
Takdir Et:
Standart Cevap: Yorumlarınızı bekliyorum

Alıntı:
kamer34 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Esadullah bey yine her zaman olduğu gibi konuyla alaksı bulunmayan ayetleri konuya monte etme maharetinizi göstermişsiniz allah müstahakınızı versin...

Vakı-a 79. ayetin nuzul sebebine bir bakın göreceksiniziki bu konuyla uzaktan yakından alakası yoktur.

Kuran'ın nasıl bir vahiy olduğunu bilmezsek aynen diyanet halkın nabzına göre nasıl şerbet veriyorsa bizlerde aynı hataya düşmüş oluruz.

Öncelikle şunu belirtmekte fayda vardır. Kuran diğer semavi kitaplar gibi sahifeler halinde yada bir kitap şeklinde inmemiştir.

Daha önceki semavi kitapların nasıl indiğini bilen kafirler bu duruma itiraza ederler. Buna cevaben kuran da şöyle bir ayet vardır. Ayet numarasını hatırlamadığımdan dolayı numarayı veremiyorum mealen.

"Biz onlara bir kitap indirsek bu kitaba elleri ile dokunsalar yinde iman etmezler." Kuran cebrail (a.s) tarafından doğrudan kalbe ve beyne enjekte edilen bir vahiy türü şeklinde inmiştir.

Cebrail (a.s) bu işlemi yaparken Rasulullah (sav) vahiye acemi olduğu dönemlerde yani ilk zamanlarda cebaril (a.s) dan verilen mesajı atlarım korkusuyla acele edirdi bu durum yine Kuran da mealen şöyle geçmektedir.

"Biz vahiy verirken acele etme onun yazılışını senin kalbine biz tamamlayacağız."

Sonuç olarak Kuran bir kitap şeklinde değil soyut bir vahiy türüyle inmiştir. Dolayısıyla ona abdestli dokunmak yada hayızlı hayızsız dokunmakla ilgili ayetlerin olması söz konusu değildir.

Kuran'a olan saygımızdan dolayı biz müslümanlar onu en güzel şekilde muhafaza eder ve yan yatarken, oturmuşken ,ayakta iken, binek üzerinde iken onu hep okuruz. O kuran bizim namaz gibi oruç gibi hac gibi olan ibadetlerimizdendir.

Kuran'ın ilk emri oku emridir. Dolayısıyla okumak farzı ayndır. Nasla sabitlenmiştir.

Kamer kardeşim bu Kuran sadece size mi indi acaba? merak ediyorum, ne demek herzamanki gibi? Sizin baktığınız boyuttan bakmak zorundamıyım acaba anlamadım yada Vahiymi geldide biz bilmiyoruz Kuranı kamerden başkası anlayamaz diye? ben siyakından sibakına kadar hamd olsun Kuranın bilincindeyim fikrinizi yazın beni neden eleştirirsiniz anlamadım konu benim yorumum değil , paylaşılan konuya yapılacak yorumlar ...vesselam
Alıntı ile Cevapla