Konu Başlıkları: Peki Ya Biz ....?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Şubat 2012, 22:09   Mesaj No:3

İqra

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:İqra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14869
Üyelik T.: 30 Kasım 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 52
Konular: 12
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Peki Ya Biz ....?

Alıntı:
Esadullah Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Bismillahirrahmanirrahim

selamun aleyküm

Allahın Hükmü ile Hükmetmek .....

İnsana kulluk bilincini idrak ettiren, insani değerleri ve ahlakı en güzel şekilde oluşturmuş, İnasana zahiri hayatında uyguladığında hayatına anlam katacak ve dosdoğru yolda olmasını sağlayacak ve aynı zamanda ahiretinide kazandıracak hükümleri elbette en güzel şekilde bildirecek olan Allah azze ve cel dir.

Kuranın güzelliğini, hükümlerinin, emir ve yasaklarının uygulandığında insanı asıl sınıfına koyacağını, kulluk vasfını bütün benliğine nakşedeceğini, Kuranı okuyan ve tefekkür eden her kişi bilmektedir.Bu yüzden kişinin, Allahın Azze ve cel in hükümlerine aç olmasıda normaldir. Hepimiz istemekteyiz ki Resulullahın s.a.v yaptığı ve sahabelerin yaşadığı gibi yaşayalım Kuranı ama maalesef zaman ve mekan buna engel olmakta kimi zaman, ama hamd olsunki buna rağmen gayret ve sabır edenlerdeniz inşaallah...

Peki ya biz...?

Münferit olarak Allahın c.c. hükümlerine ne kadar bağlıyız?

Acaba Kurandaki hükümlerin kaçına vakıfız?

Yada bu hükümleri ne kadar uyguluyoruz?

Devlet, Ülke bunu uygulamasa bile kişi Kuranı kendisi yaşamak zorunda değilmi?

Yada devlete , ülkeye , insanlara tağut diyen bizler Kuranı ne kadar yaşıyoruz ve bizim tağutlarımız hiçmi yok?

Bu sorularıma verilecek cevaplardan dolayı şimdiden teşekkür ediyorum ...vesselam veddua
Ben aklım erdiğince sorulara yanıt vermeye çalçışayım kardeşim.Geç kalmış olsamda....

Münferit olarak Allahın c.c. hükümlerine ne kadar bağlıyız?

Şunu unutmayalım ki,Allah'ın hükümleri uygulanma noktasında büyük bir kısmı cemaat yada devlet bazında uygulanır.Müslüman Allah'a teslim olmuş olandır.Allah kimseye de gücünün üstünde bir yük yüklememiştir.Sorduğunuz soru her kişinin kendi kalbiyle ilgili bir sorudur,yani zisinde dediğiniz gibi münferiddir.Kimse ortaya çıkıp "Ben Allah'ın hükümlerine şu kadar bağlıyım" diye bir iddiada bulunamaz,bu bir yaşantı tarzıdır, böyle bir iddia kişinin ihlasına zarar verir.
Şimdi size sorsam ne kadar uyugulamanız var diye nasıl bir izahta bulunursunuz merak ediyorum.....

Acaba Kurandaki hükümlerin kaçına vakıfız?

Kur'anın hükümlerinin tümüne vakıf olmak gibi bir mükellefiyetimiz yok kardeşim.Bizim için zaruret olan kulluğumuzla ilgili konulara vakıf olmak.Her kişi ancak kapasitesi kadar Kur'andan nasibini alır.Siz ne kadar anlamak gayreti gösterirseniz,Kur'an da o doğrultuda kapılarını size açar.Bu konuda tamamen bireysel bir konudur,kişinin kalbiyle alakalıdır.
Yada bu hükümleri ne kadar uyguluyoruz?

Sorularınız genel itibarıyle bireysel durumda.Bence herkesin kendine soracağı sorular ve kendi kalbinde bulacağı yanıtlar.Bu da öyle bir soru.Siz ne kadar uyguluyorsunuz...? Mesela namazlarınızı kılıyormusunuz,tebliğde bulunuyormusunuz,Kur'anı anlamak için okuyormusunuz.? Siz Tağutlarla mücadele ediyor ve İnsanları Tağutlara cephe alkmaya,zalimlerle mücadeleye davet ediyormusunuz? Yeryüzü müstekbirleriyle müdücadeleniz,ideallerinizin ne kadarını oluşturuyor.... v.s.,v.s.,v.s.?
Devlet, Ülke bunu uygulamasa bile kişi Kuranı kendisi yaşamak zorunda değilmi?

Devlet uygulamıyorsa yani bulunduğumuz yaşadığımız corafyada Tağuti bir sistem hakimse ülkemizde olduğu gibi,müslümanın ilk yapacağı iş,Nahl 36.ayette belirtildiği üzere insanları tağuti sistemlere kulluktan akındırıp,Allah'a kulluğa yöneltmektir.Bu cahiliyye düzenlerinin hakim olduğu toplumlarda,bulunduğu hal üzere memnun olup,bireysel ibadetleriyle hayatını ikame ederek,her seçim döneminde beşeri düzene taze kan pompalayanların ne kadar ibadet ederse etsin Kur'anı yaşadığı söylenemez.Kur'anı dikkatlice gözden geçirirsek,bütün peygamberlerin kurulu düzenlere,mevcut statükoya karşı koymak ve onları yıkmak için geldiğini görürüz.


Yada devlete , ülkeye , insanlara tağut diyen bizler Kuranı ne kadar yaşıyoruz ve bizim tağutlarımız hiçmi yok?

Tağutun bir tanımı vardır ve kavramlar içerisinde çok önemli bir yere sahiptir.Öncelikle bir kavram kitabından Tağutun tanımını okumanızı tavsiye ederim.
Mesela somut olarak, bulunduğumuz ülkenin durumu cahiliye durumudur,sistem tağutidir,baştakilerde TAĞUTTUR... Müslümanın Tağutu olamaz,çünkü tağutu olanlar müslüman olamaz.
Lakin günümüzde,hem müslüman olduğunu söyleyen hemde sözü Allah'ın sözünden üstün olan müslüman kisvesinde tağutlarda yok değil....müslümanların dikkatine.
Adama diyorsunuz ki : "Allah kitabında şöyle diyor",oda size dönüp, " Tamam da,benimn hocamda böyle diyor" diye yanıtlıyor,kendisi gibi düşünmediğnizden dolayı size çeşitli yaftalamalarda bulunuyor.
Aman dikkat....

Umarım faydalı olmuşumdur.Allaha emanet olun.
Alıntı ile Cevapla