Konu Başlıkları: "Mevlid/Bidat'mıdır?"
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Şubat 2012, 01:15   Mesaj No:5

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: "Mevlid/Bidat'mıdır?"

“Bu çok büyük bir gündür. Bugünde Allah, Mûsâ ile kavmini kurtardı. Firavun ile kavmini suda boğdu. Mûsâ da buna şükür için oruç tuttu. İşte biz de bugünün orucunu tutuyoruz.”

“Bunun üzerine Peygamberimiz, ‘Öyleyse biz Mûsâ’ya sizden daha yakın ve evlâyız’ buyurdu. O günden sonra hem kendisi oruç tuttu, hem de tutulması için tavsiyede bulundu.”
( Müslim, Sıyam 127)
alıntı

Bu söz ister müslimde ister buharide geçsin Kuran'ın ruhuna aykırıdır. Allah'ın rasulu dini ve geçmiş kavimlerin ne yaptıklarını gidip yahudi ve hıristiyanlardanmı öğenecek?..

Kafirlere karşı muhalefet edin onların yolda gördüğünüzde yolun kenarına sıkıştırın, onlara ters düşün diyen bir peygamber yahudilerin bu sözü üzerine bir ibadet şekli belirleyecek öylemiii?

Rabbim bizlere anlama, idrak etme, hak ile batılı birbirlerinden ayırd etme, yetisini nasip et inşallah..

Bidati hasene adı altında tertmiz olan islam dinine bu kadar bidat ve hurafe katmaya çalışmak açıkcası Kuran ve sünnet anlayışına gölge düşürmüştür...

Öyleyse Hz. İsa (a.s) yılbaşı gecesi yad etmek bidati hasanedir. Bu ne güzel bidattır..Bunu hıristiyanlar yapınca kötü bizler yapınca bidate hasene.... Yukarıdaki yazımda açıkca mevlid vakasını delilleri ile verdiğim halde...

Ne peygamberden nede dört halife döneminde böyle bir uygulama yapılmamıştır,yapıldı diyenler delillerini sunsunlar dememe rağmen her nedense,delilsiz mesnedsiz iddialar ortaya atılmakatdır.

Durun size bir olay anlatayım..

İmam rabbanin hayatını konu alan bir bant tiyotrusu dinlemiştim.. Orada kralın belamlarından biri şöyle fetva veriyordu..

Kendi malımı senesi dolunca karıma devir ediyorum. Malımı karıma devir ettiğim için zekat vermem gerekmiyor. Karımda henüz yeni mal sahibi olduğunudan dolayı bir dahaki seneye kadar zekat vermesi gerekmiyor.

Sonraki sene tekrar karımdan malımı kendi adıma geçiriyorum böylece hiç zekat vermeden yaşayıp gidiyoruz. Bunu şimdiye kadar hiçbir alim düşünemiştir der....

Şimdi bizim konumuzda bu ne peygamber ne hz. Ebubekir,ne hz. Ömer ne imam Ali (r.a) nede müminlerin annesi hz.Aişe annemiz düşünemedi siz ve sizin alimleriniz düşündünüz öylemi?

Din tüccarları bu gece tvilerde camilerde ceplerini doldurdular.

Tağutlar ve şeytanlarda insanları bir kez daha kandırmanın sevinciyle geceyi geçirdiler...

Mevlid ve benzeri şeyleri dinden olmayıp din adına ortaya çıkaranlar,ve buna bidati hasaene diyenlere sözüm var... Eğer sizler sözlerinizde doğru iseniz gelin bu yılbaşında bizlerde noeli hep birlikte kutlayalım. Sonuçta amaç hz. İsayı yad etmek değilmidir?

Pardon unuttumhz.İsa hıristiyanların peygamberidir o,biz neden onun doğumunu kutlayalım...
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla