Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Şubat 2012, 08:15   Mesaj No:6

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.108
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Allah’a 'Güzel Borç' Verecek Yok mu?

Alıntı:
dua dilencisi Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Hocam benim kafama takılan bir sorum var ihtiyaca binaen bir paylaşım olmuş Allah c.c. razı olsun ..Eşim bankaya kredi başvurusu yapmış sözde bir arkadaşı üzerine çekecekti krediyi prosödürde bir terslik olmuş ve aynı zamanda çekilen paraya ev,arsa,iş yeri gösterilmesi gerekiyormuş şahsım üzerine ait olan bir arsayı gösterdi bankada benim imzamı istedi bizde biraz eşimle limoni olduk ister istemez .Geçtiğimiz cuma günü bankadan telefon etti bende gittim ama işimiz dolaştıda dolaştı işlemler bir oldu bir olmadı ve cumayı işlemler bitmeden kapattık şimdi pazartesiye yani yarın tekrar uğraşacaz bu çekilen kredinin faizinden dolayı benimde zan altında kalmam söz konusumudur ?
Bankalardan kredi çekmek bir hatadır ve faiz hükmüne girer. Ayrıca başkası adına kredi çekmek de ayrı bir risktir. Sizin de kendi arsanızı başkasının kredisi için bankaya teminat göstermek de ayrı ve büyük bir risktir. Adam krediyi ödemediği zaman sizin arsanız elinden gider. Banka satışa çıkarır, kredi parasını alır. Bu işlerden her zaman için bankalar kazançlı çıkar. Olan size olur ve kredi çektiğiniz tanıdığınızla aranız bozulur,dostluklar düşmanlığa döner. Yıllar süren küslüklere neden olabilir. Tabi bunlar bir öngörü ama hayatta sık sık karşılaşılan bir durum.
Ayrıca kredi çekip de işi rast giden kimse pek yoktur. Bankaların tuzaklarına kanmayın.
Ayrıca bankadan kişi kendi adına kredi çekmeyip de başkası adına kredi çekmeye çalışıyorsa demek ki adamın bankada kredisi kalmamış, bankaya geçikmiş borçları var. Kredi borcunu başka bir kredi ile kapatmanın hesaplarını yapıyorlar insanlar. Bu durum da insanı hem dünyada bataklığa hem de ahirette uçuruma doğru götürür.
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla