Konu Başlıkları: "Seyyid Kutub kimidir...?"
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Şubat 2012, 11:27   Mesaj No:4

YASEMİN ATAMAN

Medineweb Sadık Üyesi
YASEMİN ATAMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:YASEMİN ATAMAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11916
Üyelik T.: 02 Mart 2010
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:54
Mesaj: 487
Konular: 102
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: "Seyyid Kutub kimidir...?"

Yasemin bacım işte sizin akidenizde sıkıntı gördüğüm yer burası hakkınızı helal edin..
Daha evvel bir çok yazımdada belirtmiştim Kuran dini muamelat dinidir... İnsanları sınıflara ayırmış ve ona göre hukukunu belirlemiştir...Tevhid dinini tebliğ ederken,inanılmaz tepki alıyorsun,onlara Kuran’dan sünnettten deliller sunuyorsun onlar atalarının söyledikleri ile cevap vermeye yeltiniyorlar...

Bu yazdığınızda hiçbir şüphem yoktur. Kur'anı Kerim kafir, munafık, müşrik mümin ve takva sahıplerini belirlemiştir. Ama ben bu güne kadar hiçbir yazımda bir kişiye sen kafirsin sen muminsin demedim.Bana sorulmadıkçada demem .Ama insanların yorumları, gözümün önünde görüyor şahıt oluyorsam hal hareket amel inançlarına onun sınıfını düşünürüm. Şu var adam batıl olan inançlarla yazı atıyor yorumlarından ve dilinden yolu belli ise tabii ki sınıfını belli eder. ama yinede burda çıkıp yazısının altına sen müşriksın munafıksın demem.O na yol gösterir tercihi kendine bırakırım.

Evet dikkat ettinizse bu güne kadar hiçbir yazımda batıl olmadı olmayacak. Ve bazı insanlar bunu kabul edemiyor çünkü atalarının yolundan gıtmıyoruz. bu gözleminiz çok güzel. Onların ilahlarını pohpohlamıyoruz la kılıcıyla duruyor taviz vermiyoruz.

Rabbim müminlerin davalarında, düşüncelerinde ve eylemlerinde dik durmasını istiyor. Adaletli Hak'ı sevdiklerimizi ortaya koyarak savunmamızı istiyor.


Varsın beni sevmesinler, razı olmasınlar. Sizin dediğiniz gibi tepkiler alayım. hattakı kurulu düzenlerine tevhid gelince öfkesini başka yerlerden saldırarak çıkarıyor insanlar bunları biliyorum. Çünkü bu yolda çok çakıl taşı ayağımızı kanattı ve hala aynı.Onlar laf söz tuzaklar saldırılar, ithamlar, hakaretlerle uğraşırken biz yolumuza devam ediyoruz.


Tebliğci insan kararlı olunca yapılanlara atılanlara güler geçer üzülür belki ama davasına sarılır.
Onlar kulaktan dolma atalarının anlattıkları, bu dini menfaat için kullananların , makamlarını korumak için saldırsınlar. Kendileri uçuruma gıderken farkında olmadan ekmeğine yağ bal olanlarda gıdıyor hemde kör olarak.

Beni burda veya hayatta birileri sevsin diye kalem değişmem. çizgim hedefim amacım bellidir.yazımda batılı gören kardeşim varsa kopyalasın açıkça sorsun.

Görüştüğüm bir arkadaşım bana bir gün şunu sordu,
yasemin ben mümin mıyım?
Şaşırmış afallamıştım. hemen ben seni insan olarak seviyorum ama sen Kur'ana göre mümin değilsin dedim.. kız günlerce düşünmüş. Ben konuşmamda açıkladım sebebini ve beni arayıp teşekkür etti. Yalnışını atadan dolma namaz kıl oruç tut evinde otur cennet senin sözlerini çöpe attı.
Ama bu kardeşimiz kadar yürekli, Allah için yol almak isteyen yanlışını hayatından çıkarmak isteyen tut elimi deyıp bildiklerini ve bildiklerimizi masaya alıp sevgi merhamet saygı ile Kur ana gönlünü açarak soran yol arayan ve yanaşan varsa tabiki dostça kardeşçe anlatırız.
Ben bu konuda çelişki yaşamıyorum. Düşüncem, çizgim yolum hedefim bellidir bundanda kimseye taviz vermem. En sevdiğim insanlara bile sed koyup tavrımla durdum duracağım.
Kimseyi pohpohlayarak veya inançlarına tebessüm edip olabilir deyıp Allah ı kıramam.


Kardeşim biz çizgimizi koymazsak Allah bizden razı olur mu? Neden her paylaşıma veya yazıya koşmuyoruz düşündünüz mu?Bir laf vardır Ankara da........ çalar.... oynar derler.Bizim yanaşacağımız limanlar belli.


( kamer beyden alıntı,
bunları terk etmek istemeyen,daha doğrusu terk etmek için en ufak bir çaba sarf etmeyen ,hatta saldırgan,acımasızca eleştiri,yaftalamalar,asılsız ithamlarla islam olan akidemize karşı saldırgan toplumlara müslüman maamelesi yapıyoruz..)

Ben tevhidi anladığım hayatıma aldığım anda müslüman veya mümin olmayan insanlara tavrımı koydum. Ailem akrabalarım çevremle sadece gereken ölçülere göre görüşüyorum. Kur'an ve sünnet hadisten uzak insanlara anlattım anlamayan yanaşmayana iman kardeşlik bağını kestim. Öz sevdiklerime de ama dualarıma aldıklarım var. İnsanlar bende sınıfı bellidir ama sanalda tanımadığım bir insana ancak Allah ın ayetini inkar eder kesinlikle tanımaz sa müşrik kafir derim yazı olarak...
Bir yazım vardı bu konuya yakın çok tepkı aldım. hatta bir bayan cehennem yok sizin uydurmanız demişti. dediğiniz gibi müslüman olanlar çok tepkı vermış hatta buyuk tartışömalar çıkmıştı ama mümin olanlar tşk etmişti. İnsanlar inandıkları imanlarına laf dedirtmıyor.

Biliyorsunuz inkarda bir imandır.

kardeşim ben kımseyi yorumumda sınıflara almadım. Ama sizde şahıtsınız ki itham saldırı aldım. Hemde Kur'anı bilen ve duyduğuma göre yaşayan insanlardan acaba o hakaretlere veya onu tutanlara haddını bildiremıyecek kadar aciz mıyım? Veya onları okuyan müslümanım dıyenler ne bu laflar sözler dıyebildi mi?

Sadece açıkça Hak için siz dediniz.
Mümin olmak din kardeşinin hakkını Allah için savunmak adaletli olmak değil mi? İnsanlarımız bu davanın ana taşları ile bina yapmak istiyor fakat bilmiyor ki salih amellerimiz kardeşliğimiz ara taşlar ve ADALET köşe taşı tüm taşlar olmadan ana taşın önemi zayıf ve güçsüz ..

Ben kimseye müslüman mümin kafir muamelesi yapmam bu sitede kimin ne düşündüğü zaten yorumlardan , çok açık belli.

Zaten benım insanları sınıfa koyma gibi bi derdim de yok. Sadece bana durumunu soran kardeşim varsa, ayetleri alır karşı karşıya oturur halimizi ortaya koyarız. İnsanlar ileriye gitmek için kendini sorgulamalı. Ama derken Allah için sana bunu ayet dıyor derim. Ve bana da biri bunu derken ayetle gelmesini isterim.

yoksa sen falan yerden el almadın günahkarsın müşriksin feyzin ilmin geçmez , himmetsiz cennete gıdemezsin. .... gibi geçersiz sözlerle gelmesini istemiyorum.



Sitenizden incesızı buna şahıttır.

Tağutun düşüncelerini onaylamam alkış tutmam. Korkmadan Allah için doğruyu derim. Kuldan korkmam .

Tağuta iman etmem .


Bilmem anlatabildim mi kamer abi..



__________________
Alıntı ile Cevapla