Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Mart 2008, 19:59   Mesaj No:5

Emekdar Üye

Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart Cvp: Bunları Biliyor muyuz ?

En agrasif kelebek: Dünya'nın en agresif kelebeği Ugandalı Charaxes candiope.Bu çok güçlü uçucu tür,bölgesine davetsiz giren hayvanlara ve insanlara aktif biçimde saldırıyor.


Bir kara hayvanı için en geniş açık ağız: Hippopotamus çenesini neredeyse 180 derece açabiliyor.Bu açı bir kara hayvanı için en geniş açı demek.Erişkin bir erkek ağzını ortalama 1.2 metre açabiliyor.
En uzun sivri dişler: Afrika'nın yüksek derecede zehirli gaboon çıngıraklı yılanının dişleri 50 mm boyunda.
En büyük kök derinliği: Güney Afrika'nın Mpumalanga bölgesinde Ohrigstad yakınlarında bulunan Echo Caves'te bulunan vahşi bir incir ağacının toprağın altında 120 metre kökü bulunuyor.
Su dışında en uzun süre yaşayan balık: Afrika'da yaşayan akciğer balıklarının 4 türü tatlı su bataklıklarında yaşıyor ve bir seferde aylarca hatta yıllarca su yüzünde kalabiliyorlar.
En gürültülü böcek: Afrikan Ağustos böceği 50 cm mesafeden 106.7 dB'lik bir basınç ile ötüyor.
En kötü kokulu bitki: Ceset çiçeği olarak bilinen bitki bir çok kişiye göre gezegendeki en kötü kokulu bitki. Açtığı dönemde son derece keskin bir koku salıyor.Kokmuş ceset kokusuna benzer bu koku yarım mil mesafeden bile algılanabiliyor.
Bir yengeç tarafından alınan en uzun mesafe: Aralık 2006'da bir Amerikan Colombus yengeci, İngiltere Bournemouth'taki bir kumsalda canlı ama bitkin halde evinden 8 bin km uzakta bulundu.
Alıntı ile Cevapla