Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29Haziran 2012, 10:09   Mesaj No:2

dua dilencisi

Medineweb Sadık Üyesi
dua dilencisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:dua dilencisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6969
Üyelik T.: 10 Şubat 2009
Arkadaşları:32
Cinsiyet:
Memleket:Ankara
Mesaj: 999
Konular: 28
Beğenildi:102
Beğendi:27
Takdirleri:690
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kişisel Gelişim Kitaplarımdan Kesitler..



“Mutsuz muyuz? Başlarından savaşan büyüklerinin kurşunlar sekerken apartmanların arasında saklambaç oynayan çocuklar gördüm. Çok mu üzülüyoruz? Hastane koridorlarında kan kanserine yakında yenilebileceğini bilen mütebessim gençler tanıdım. Çoğu zaman çocuklar gibi, incik boncuk yüzünden sevinip, incik boncuklar yüzünden üzülerek ömür tüketiyoruz. Büyük insan duygu hazinesini anlamsız işlerde tük...etmek için gelmedi yeryüzüne…

Mutluluk para mı? Altın mı? Ev mi? Araba mı? Ten mi? Tüy mü? Süs mü? Bıkarcasına yemek mi, aşındırırcasına dokunmak mı? Mutluluğu avuçlayabilir misiniz? Mutluluğu alabilir veya satabilir misiniz?

Basiretimiz açılırsa görürüz ki mutluluk gizlice bu toprağın üzerinde esiyor; ama o bu topraktan türeyen bir koku değildir. Derin mutluluk dururken de yürürken de yüce Yaradan’la birlikte bulunmaktan gelir. Öyleyse mutluluğun Sahibine şöyle yönelelim:

‘Ey gizli gaybından gönderdiği nuruyla kalbimizi titreten sevginin şefkatli Sahibi. Yüreğimize yardımını yetiştir. Bakışımızı, tarlacığında topladığına sevinip rüzgârın elinden aldığına üzülen küçük kelebeğin minik ufkundan uzaklara ulaştır. Görüşümüzü güneş gibi genişlet de şefkatli şanının süslediği uzak ufuklara bakalım.
İzin ver, içimizde mala makama değil de, Sen’in şefkatli şanına hayranlık biriksin. İmdadımıza lütuf buyur. Kalbimizi ilimle, irfanla, iyilikle, zikrinle ve şükrünle sevindir.” M. Bozdağ
__________________
Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır..
Alıntı ile Cevapla