Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Temmuz 2012, 05:55   Mesaj No:1

muallime

Medineweb Sadık Üyesi
muallime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14876
Üyelik T.: 01 Aralık 2011
Arkadaşları:13
Cinsiyet:Anne
Mesaj: 874
Konular: 134
Beğenildi:137
Beğendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart İslam Dünyası Neden Toparlanamıyor!

İslam Dünyası Neden Toparlanamıyor!

İslam Dünyası Neden Toparlanamıyor!

Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın. Ve Allah'ın sizin üzenizdeki nimetini hatırlayın. Hani siz düşmanlar idiniz. O, kalplerinizin arasını uzlaştırıp-ısındırdı ve siz O'nun nimetiyle kardeşler olarak sabahladınız. Yine siz, tam ateş çukurunun kıyısındayken, oradan sizi kurtardı. Umulur ki hidayete erersiniz diye, Allah, size ayetlerini böyle açıklar. (Al-i İmran Suresi, 103)
Bugün İslam dünyasının içler acısı halinin sebebi nedir??
Avrupanın bütün devletleri çıkarları için ''Avrupa Birliği'' altında toplanmışlar kürtürel ve siyasi işbirliği içindeler..Müslüman ülkelerin biraraya gelememelerinde hangi saikler yatar?Biraraya gelmek şöyle dursun mezhepler , tarikatler, cemaatler ,partiler arasındaki düşmanlık had safhada...Hele tekfir edenlere ne demeli??
Halbuki Allahu Teala Bizlere "sanki birbirlerine kenetlenmiş bir bina gibi" Olmamız gerektiğini Kuranda apaçık (Saff Suresi, 4) buyurmuştur:
Allah'a ve Resulü’ne itaat edin ve çekişip birbirinize düşmeyin, çözülüp yılgınlaşırsınız, gücünüz gider. Sabredin. Şüphesiz Allah, sabredenlerle beraberdir. (Enfal Suresi, 46)
Müslümanların gücünü yitirmelerinin sebebi sadece aralarındaki çekişmelermidir??
Bediüzzaman Said Nursi İslam dünyası için en önemli tehlike Cehalet, fakirlik, ihtilaf demiş...Bende buna İktidar nimetlerinin başımızı döndürüp dünyaya tapmayıda ekliyorum .Bunları "sanat, marifet, ittifak" yoluyla yenmek gerekmektedir. (Divan-ı Harbi Örfi sf.15)





Sünen-i Ebu Davud
Şu hadis bizlere ne kadar yol göstericidir.

4297... Sevban (radiyallahu anh) 'dan rivayet edildiğine göre Rasûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur: "Yakında milletler, yemek yiyenlerin (başkalarını) çanaklarına (sofralarına) davet ettikleri gibi size karşı (savaşmak için) biribirlerini davet edecekler." Birisi: "Bu, o gün bizim azlığımızdan dolayı mı olacak?” dedi. Rasûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem) ; "Hayır, aksine siz o gün kalabalık fakat selin önündeki çerçöp gibi zayıf olacaksınız. Allah düşmanlarınızın gönlünden sizden korkma hissini soyup alacak sizin gönlünüze de vehn atacak" buyurdu. Yine bir adam: “Vehn nedirya Rasululah?diye sorunca,
"Vehn, dünyayı (fazlaca) sevmek ve ölümü kötü görmektir" buyurdu.
Evet bizler zayıf müslümanlarız..Kuran ahlakından uzaklaşmış,dünya işlerimizde ,çarşı pazarda ,alım satımda aldatmada malesef Müslümanlar sınıfta kalmıştır..
Bugün cihad çağrısı olsa hangi Müslümanlar cihada koşacaktır??..
Yanı başındaki camiye cemaate gidemeyen mücahid ,cihada nasıl gitsin.!!
Zaten Allah ve Rasulu bize yeter diyerek cihada uğurlayan muttaki hanımlarda azdır ne yazıkki!
Bediüzzaman Said Nursi'nin ifadesiyle, tüm Müslümanların “Hâlıki bir, Râzıki bir, peygamberi bir, dînî bir, kıblesi bir, kitabı bir”dir. (Mektûbat, s. 243)
Süleyman Hilmi Tunahan'ın bu konudaki öğüdü, hepimiz için yol göstericidir: "Vasiyetim olsun: Tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehl-i Sünnet'in gayri olan yanlış yollara sapmayınız."
"(Müslüman) 'Mesleğim haktır, yahud daha güzeldir' diyebilir. Yoksa başkasının mesleğinin haksızlığını veya çirkinliğini ima eden, 'Hak yalnız benim mesleğimdir' veyahut 'güzel benim meşrebimdir' diyemez." (Lemalar sf. 140)
... Bir de onlar yaptıkları (kötü şeylerde) bile bile ısrar etmeyenlerdir. (Al-i İmran Suresi, 135)
Biz Müslümanlara düşen birinci görev Kuran ve sünnet çizgisinde biraraya gelmek. İslam ahlakıyla ahlaklanmak,Nefsimizi terbiye etmek,Müslüman kardeşlerimize kin ve düşmanlık beslemekten süratle kaçmak,cahillikten kurtulmak,Nerde zulme uğrayan müslüman varsa yanında olmak ve Müslüman birligini tahsis etmek,İslam için çalışan say eden Müslüman ve mümin olabilmek...
Şu halde, eğer 'öğüt ve hatırlatma' bir yarar sağlayacaksa, 'öğüt verip hatırlat.' Allah'tan ‘İçi titreyerek korkan’ öğüt alır-düşünür. 'Mutsuz-bedbaht' olan ondan kaçınır. (Ala Suresi, 9-11)
Allahu Teala hepimize hakiki kul olayı, Kuran ahlakıyla ahlaklanmayı nasip eylesin....Nice Osmanlılar ve Endülüs Devleti kuracak evlatlar yetiştirmeyi ve Müslümanların da güçlü ,muzaffer,izzet sahibi,söz sahibi olduğu günleri göstersin ...İnşaallah. Muallime
.
__________________


Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi muallime 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Başkasının engelli raporuyla araba almak caiz mi ? Soru Cevap Arşivi dvrzener 2 1162 06 Ocak 2020 00:11
Kur’an ezberleme ve hafızada tutma yolları-1 Kur'ân-ı Kerim Genel muallime 1 1874 01 Ocak 2016 17:34
Kur'an Kursu Öğreticileri ile Öğretmenlerin Farkı Din Görevlileri muallime 0 2006 19 Kasım 2015 17:19
Kurmê Darê ji Dêre Muhtelif Konular İslaminesil 1 1772 27 Ekim 2015 20:38
İmamın Dönüşü Din Görevlileri ayrıLık_ 1 1723 10 Eylül 2015 11:29