Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Temmuz 2012, 17:35   Mesaj No:3

muallime

Medineweb Sadık Üyesi
muallime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14876
Üyelik T.: 01 Aralık 2011
Arkadaşları:13
Cinsiyet:Anne
Mesaj: 874
Konular: 134
Beğenildi:137
Beğendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: İslam Dünyası Neden Toparlanamıyor!

Sayın Bilinmez ,Uzun yazılarımı( Yada alıntılarımı okuyup) ,altına yorum yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkür ederim.Altına yazılan yazıları yorumları hem okurum hem düşünürüm..


[QUOTE=bilinmez;186543]
işte gerçek müslüman ile ölçüsü karışık kendini müslüman zannedenlerin anlayamadıklarıda tamda budur...

Size neden yeryüzündeki bu karışık ve fitnenin sebebini yine kuranın penceresinden kısaca açıklık getirmeye yardımcı olayım,,kuranda şöye bi ayet vardır,Allahtan başka eğer ilahlar olsaydı bütün işler karışırdı,işte bu günde yeryüzünde Allahın hakimi mutlak yegane hüküm koyuculuğuna ortak koşan sahte ilahlar[idareceiler] den dolayı böyle FİTNELER AYYUKA ÇIKMIŞTIR,


Anlatmaya çalıştığınız şey Enbiya 22 ayet.
Eğer yer ile gökte Allah'tan başka ilâhlar olsaydı, bunların ikisi de muhakkak fesada uğrar yok olurdu. O halde Arş'ın Rabbi olan Allah, onların vasfetmekte oldukları şeylerden (bütün noksanlıklardan) beridir, münezzehtir.

Allahın bir olması sayesinde yer ve gökteki düzen ve intizamın bozulmadığıdır.Sizin anladığınız mana bu ayetten çıkarmı?
Gece ve gündüz güzel bir intizam içinde peşepeşe geliyor.İntizam bozulmadı.

Ama bırakın bu mazlum,rainalaştırılmış halkı,BEN GAVSIM,BEN PEYGAMBER TORUNUYUM,diyen ve insanları her sıkıntılarında yardıma bizi çağırın biz size yardım ederiz diyenler bile yaşadıkları bölgedeki TAĞUTİ DÜZENLERDEN VE SAHTE İLAHLARINDAN RAZI HALDE HALKIDA BUNLARA İTAAT[KULLUĞA],çağırmaktalar ve bu her şeyiyle dünyevileşmenin kucağına düşen rahatlığı kaçmasın diye,duyarsızlaşan,sıradanlaşan,sürüleşen, yiyip,içip,sadece dışkı makinasına dönüşen ,bi köşeye 99 luk tesbih alıp HA BİRE LAİLAHEİLLALLAH diyerek bu kulluğunu yaptığını ve Allahı razı eddiğini[zikrettğini],HALKIN HAKKI ÖĞRENMESİNE,KURAN İLE BULUŞUP ,KURANI HAYATINA HAKİM KILIP BU SAHTE İLAHLARDAN NASIL KORUNURLUĞU YAPTIĞINI ZANNEDEN,toplumların ne sahte ilahları nede kendileri, bu tür zulumlerin önüne geçmek cesaretine sahip olmaz...




Kardeşim şimdi bütün Müslümanların vahdeti gerçekleştirmenin önündeki engel Peygamber torunlarımı yani..Hemen mesele nasıl Allahın velilerine gelmiş, halbuki çok şeyler yazabilirdiniz,
Ahlaki zayıflık ;
kurandan uzaklaşma ,
Sünnetten uzaklaşma,
Dünyaya tapmak,
Mal mülk makam sevdası deseydiniz,
Yada ne bileyim başka bir şey !!!
farkettiyseniz boş bir düşmanlık sizinkisi...
"iyi bilin ki, Allah 'in veli kulları için hiçbir korku yoktur. Onlar üzülmeyeceklerdir. Onlar, iman edip takvaya ermiş olanlardır. Dünya hayatında da, ahirette de onlar için müjdeler vardır. Allah 'ın sözlerinde asla değişme yoktur. Bu en büyük mutluluğun ta kendisidir. " (Yunus; 62-64)


"Onlar öyle kimselerdir ki, görüldükleri zaman Allah'ı hatırlatırlar. " (îbn-iMace, İbn-iEbi'd-Dünya)

Her kim beni tanıyan ve ihlas ile bana ibadet eden bir
kuluma düşmanlık ederse, bende ona harb ilan ederim..." (Buhari)



Allahın sevdiği kula düşmanlık etmek Allah muhafaza su-i hatimeye( İmansız gitmeye) sebep olur..Sahte hocalar sahte şeyhlerden biz sizin nefret ettiğinizden daha çok onlardan nefret ederiz..Hakiki tasavvuf ehlini sizin dilinize düşürdükleri için.

Benim internetlerde gördüğüm şey şuki ,Sizin söyleminize benzer söylemler moda ! İdeolojik sloganik,modern zamanların itibar gördüğü şeyler ..(ne yazıkki)


Albenisi yüksek ama içinin doldurulması ,ilmihal sahiciliğinde doldurulması mümkün görünmüyor..Öğrendikçe ameli ve takvası neden artmıyor bu tarz söylem sahiblerinin..??

Yani demem o ki vahdetin önündeki engeller Allahın veli kulları değildir..Müslümanlrın zaaflarıdır.Yukardaki yazıdada kısmen anlatılmaya çalışılmıştır.

Haddimi mazur görün ama tartınız doğru tartmıyor.Çok okuduğunuzu zannediyorum..Bence çok okumak değil ,doğruyu okumak önemlidir.Fıkhı ekberden bence tekrar başlayın.VE her müslüman Allah katında doğru ne ise onunla buluşmak ve onu fehmetmek için dua etmeli ..Özellikle oruç açarken..



Çünkü hayatta idrak edilecek hakikatler sonsuz...Fakat insan aklı sınırlı,ömürde kısa .Ateşin yakıcı olduğunu anlamak için illa elini ateşe sokmak gerekmez...Geçmiş tecrübelerden ders almayı ,bu hususlarda rehberlik edenlere itibar etmeyi bilmek icab eder.
__________________


Alıntı ile Cevapla