Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Ağustos 2012, 14:53   Mesaj No:5

muallime

Medineweb Sadık Üyesi
muallime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14876
Üyelik T.: 01 Aralık 2011
Arkadaşları:13
Cinsiyet:Anne
Mesaj: 874
Konular: 134
Beğenildi:137
Beğendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:
Standart Cevap: Nikahta Şart Koşma (Bir bayanın, kocasının ikinci kez evlenmesini engellemek i

Sevgili Merve,

Bir Alim şöyle demişti,Günümüz müslümanlarından kadınlar 4eş mevzuunda, erkekler ise cihad konusunda imtihanı kaybettiler ..Senin cümlelerini okuyunca onu hatırladım.

Cümlelerin, bizimle müslümanlığın 4 kadın mevzuu sebebiyle de , hak din olamaz diye tartışanlarla (talihsizce )aynı cümleler olmuş neyazıkki.


Bosna savaşına hepiniz şahit oldunuz,biliyorsunuz,Ama ben daha çok şahit oldum, bana 3,4 saat uzaklıkta Bosna,
Bosnalı arkadaşlarım var çeçenli arkadaşlarım var , eğer bir kaç tanesini dinleseydin .Allahın bu hükmünün ne kadar yerinde olduğunu anlardın ,hepsi eşini kaybetmiş,oğlunu kaybetmiş kadın yıllardır kocasını başını arıyor ,naaşını değil, Hepsi ikinci hatta üçüncü eş olmaya razı ..Yine çeçenli kadınların durumuda aynı ..
Kurtuluş savaşında ha keza 40 kadın köyde kalıyor başlarında 8 yaşında bir erkek kalıyor sonra dağdaki asker kaçakları köye iniyor Bu kırk kadında ikinci ve üçüncü olmaya razı ...Allahın hükümlerini iyi anlamayanlar tecrübe sahiplerine kulak versinler...Tecrübe akıldan bir adım öndedir. (Aklın tarifi ve şubeleri kitabı)

Televizyona çıkıpta (Alimlerin arasında tartışmaları gereken) konuları halk arasında, gözü önünde tartışmayı son derece tehlikeli buluyorm.Eğitimciler çok iyi bilirlerki soru soran halka yapılacak en büyük kötülük din hakkında insanı şüphede bırakmaktır.Ve eğitimcinin hiç duymak istemeyeceği şey ''ama o hoca öyle söylüyor bu hoca böyle söylüyor...bizde şaşırdık neyapacağımızı ''Halk bunu dedimmi sallanma başlamış demektir..İbadetlerde de gevşeme başlamıştır..



''Gelenek,atalar dini,Akıl verilmiş ,Alimlerin marifeti gibi ''kelimeler moda ama içi boş neyazıkki..Böyle cümleleri edenlere ben Namazın vaciplerini say diyorum ,cevap yok.Namazın vacibini bilmessen nasıl sehiv secdesi yapacaksın...Bırak bu boş işlerle uğraşmayı diyorum.Bilmem anlatabildim mi?


Asıl eklemeyi unuttumki bence Abdülmelik'in ifadeleri çok güzeldi .Bir de abla notu:Bir ayeti anlamadığımız zaman çeşitli Tefsirlerden okuyun çok ufuk açıcı olacaktır.
__________________


Alıntı ile Cevapla