Konu Başlıkları: Ali Şeriati 'den..../medineweb
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Kasım 2012, 20:35   Mesaj No:3

Esma_Nur

Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.421
Konular: 575
Beğenildi:4491
Beğendi:6074
Takdirleri:23737
Takdir Et:
Standart Cevap: Ali Şeriati Söz

"Bu bir ilhamdır. Allah'ım, göğsüme attığın bu ağır ilham emanetini nereye bırakayım? Kime bildireyim? "En yakın akrabalarını uyar!" Peygamber de aldığı vahyi en yakın akrabalarına söylemekle görevlendirildi; ama ne kadar zordur? Hatice nerede? Benim Hatice'm cahiliyeden çıkmıyor, onu seviyor, kendisini yetiştirmemi istemiyor. Benim sevgilimdir, benim için çok fedakarlıklar yapar, beni çocuk gibi okşar, hizmet eder, sağlığımı düşünür, üstüme başıma bakar, ayakkabımı, şapkamı ve elbisemi hazırlar. Bazen en zor durumlarda sokağa çıkıp yanıma geliyor, ayakkabılarımı siliyor, yakamı düzeltiyor, kahvaltımn son lokmasını ağzıma koyuyor, öğleye kadar gelişimi düşünüyor, akşamları da işten dönüşümü gözlüyor. Her gün daha taze, daha köklü ve daha sadık bir şekilde beni seviyor.(...) Ama onu istediğim ve ihtiyaç duyduğum gibi yetiştirmemi istemiyor. Bana diyor ki: "Ben seni nasıl olduğun gibi seviyorsam, sen de beni olduğun gibi sev." Ama ben bir elçiyim. Bir elçinin bir cahiliye kadınına, ne kadar büyük Hatice de olsa,, ne kadar iyi ve fedakar da olsa çok az ihtiyacı olur.
O benim aile saadetine, huzuruna, mutluluğuna, dostluğa ve aşka ihtiyacım olmadığını bilmiyor. Ruhum ilginç gaybi ateşlerde yanıyor, garip dertlere düşmüşüm.Kalbim yalnızlık mağarasından inen ilhamlarla dolu. Açılmak, konuşmak ve dışarı dökmek ihtiyacıyla neredeyse boğulmak üzereyim. Konuşmak ne kadar da zorlaşmış Allah'ım.. Benim Hatice'mi de Muhammed'in Hatice'si gibi bana aşık ve imanlı kıl ki bana bir maşuk gibi bakmasın. Beni iyi, lâyık, kader arkadaşı ve gönüldaş gibi görmesin sadece. Onu kararsız ve değişen bir sahabi kıl, onu dertli ve miraca yükselen bir havari kıl! Beni Musa, onu Harun gibi kıl. Beni Muhammed, onu Hatice gibi kıl.

[...]

Ama...Hatice perişan, sinirli, kararsız ve hoşnutsuz. Sonunda bir gün kalbinde olan herşeyi feryatla dışa vurdu. ve eşine duyurdu ki; "bunlar uydurmadır, bunlar kalbine ilham olmamıştır, bunlara sen de inanmıyorsun, bunlar benim hidayetim ve hatırım için değildir. Sen sadece kitabını yazmak istedin..."

Kitabımı aşk mektupları olarak gördü, ilhamımı ise gazel sözleri... İşte eşimin beni tanıması! İşte aydınlar, işte mollalar!

İhsan! Sen büyü, belki seninle konuşurum!

...

(Ali Şeriati / Yalnızlık Sözleri I - syf 115-116)
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla