Medineweb Forum/Huzur Adresi
Geri Git   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İLAHİYAT-ÖNLİSANS -AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ.::. > İlahiyat Öğrencileri İçin Genel Paylaşımlar > Batı Avrupa Aöf Dökümanları > 1.Sınıf

Konu Bilgisi: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi:  18.Aralık.2016 (11:09), Konuya Son Cevap : 18.Aralık.2016 (11:09). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 18.Aralık.2016, 11:09   Mesaj No:1
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik tarihi: 09.Şubat.2014
Arkadaşları:54
Cinsiyet:Bayan
Mesajlar: 6.341
Konular: 450
Beğenildi:1404
Beğendi:719
Takdirleri:1430481
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Türk İslam Edebiyatı 2015 Bahar Ara Dönemi ''BATI AVRUPA'' sorular ve Cevapları

Türk İslam Edebiyatı 2015 Bahar Ara Dönemi ''BATI AVRUPA'' sorular ve Cevapları

1. Aşağıdakilerden hangisi Türlerin İslamlaşma öncesi yazılı eser bıraktığı dillerden biri değildir?

a. Sogdca
b. Çince
c. Sans-kritçe
d. Pehlevice
e. Taharca

2. Aşağıdakilerden hangisi İslam inancını, düşüncesini ve değerlerini yayma (tebliğ) niyetiyle yazılan eserlerdendir?

a. Mantıku't-Tayr
b. Hüsnü Aşk
c. Atabetü'l-Hakayık
d. Dinanü Lügati't-Türk
e. Gülü Bülbül

3. Aşağıdaki edebi hangisi doğrudan doğruya dini, ahlaki ve tasavvufi konuları ele alır?

a. Sıhhatnameler
b. Kıyafetnameler
c. Cenknameler
d. Pandnameler
e. Baznameler

4. Aşağıda verilen eser-yazar eşleştirmelerden hangisi doğrudur?

a. Müzekki'n-Nüfus--- Eşrefoğlu Rumi
b. Mesnevi-i Manevi---Süleyman Çelebi
c. Garibname----------Ahmed Bican
d. Envaru'l Aşıkin------Aşık Paşa
e. Muhammediye------Mevlana Celaleddin-i Rumi

5. İslamlaşma dönemi Türk edebiyatı ile ilgili ifadelerden hangisi yanlıştır?

a.Bu dönemdeki edebi faaliyetler dini kaynaklıdır
b. Edebiyat ve din ayrı kurumlar olarak düşünülmüştür
c. Dini kültür ve düşüncede edebiyattan etkilenmiştir
d. Bu edebi anlayış tanzimat dönemine kadar devam etmiştir
e. Bu dönem edebiyatçılara göre edebi eser ya lirik ya da didaktik olmalıdır

6. Belagat-ı Osmaniyye adlı kitabın yazarı hangisidir?

a. Ahmed Cevdet Paşa
b. Kaya Bilgegil
c. Recaizade Mahmut Ekrem
d. Necla Pekolcay
e. Muallim Naci

7. Hz. İbrahim'in hayatını konu alan Halilname'nin yazarı hangisidir?

a. Sinan Paşa
b. Abdülaziz Çelebi
c. Yazıcıoğlu Muhammed
d. Baki
e. Abdülvasi Çelebi

8. Kahramanları hep aynı olan aşk maceralarının anlatıldığı uzun manzumelere ne ad verilir?

a. Hikaye
b. Kaside
c. Kıssa
d. Mesnevi
e. Divan

9. XVII-XX. yüzyıllarda yaşamış Osmanlı iki bin kadar mutasavvıfın hayatını , eserlerini ve bunların manzum metinlerini aktaran önemli eser olan Sefine-i Evliya'nın yazarı hangisidir?

a. Hüseyin Vassaf
b. Neşati
c. Şeyh Galip
d. Esrar Dede
e. Hamdullah Hamdi

10.Kur'an'da ''kıssaların en güzeli'' olarak vasıflandırılan ve Türk İslam Edebiyatında mesnevi tarzında yazılmış dikkat çekici zenginlikte örneği bulunan hikaye hangisidir?

a. Leyla vü Mecnun
b. Hikaye-i Güvercin
c. Hikaye-i Deve
d. Yusuf-u Züleyha
e. Hüsrev -ü Şirin

11. Hangisi kasidenin bölümlerinden biri değildir?

a. Dua
b. Girizgah
c. Telbiye
d. Nesib
e. Methiye

12. Kaside de şairin kendini övdüğü kısma ne ad verilir?

a. Methiyye
b. Tegazzül
c. Tardiyye
d. Tesbih
e. Fahriyye

13. Hayattan ,talihten şikayet, felsefi düşünceler ,dini tasavvufi konular ve toplumsal yergilerin işlendiği en az beş en fazla on bentten oluşan nazım birimi hangisidir?

a. Mütessa
b. Terkib-i Bend
c. Rubai
d. Kaside
e. Tardiyye

14. Ölçülü veya ölçüsüz bir satırlık nazım parçası olan en küçük nazım birimine ne ad verilir?

a. Mısra
b. Müseddes
c. Beyit
d. Tahmis
e. Rubai

15. Hangisi Türkler'in divan şiirine kazandırdığı nazım şekillerinden biridir?

a. Kıta
b. Tuyuğ
c. Gazel
d. Rubai
e. Kaside

16. Esas olarak hecelerin uzunluğu ve kısalığı temeline dayanan bir şiir ölçüsü hangisidir?

a. Kafiye
b. Redif
c. Beyit
d. Mısra
e. Aruz

17. Türk Edebiyatında ilk mesnevi hangisidir?

a. Leyla vü Mecnun
b. Yusuf u Züleyha
c. Kutadgu Bilig
d. Garibname
e. Mantıku't-Tayr

18. Belagatte bir düşüncenin gereğinden fazla sözle ifade edilmesine ne ad verilir?

a. İntak
b. İtnab
c. Tevriye
d. Mecaz
e. Teşbih

19. Hangisi belagatin konularından biri değildir?

a. İntak
b. Seci
c. Makta
d. Tevriye
e. Tenasüp

20. Hangisi istiare çeşitlerinden biri değildir?

a.Mekniyye
b. Musarraha
c. Mürekkeb
d. Temsiliyye
e. Mücmel





CEVAPLAR

1. d
2. c
3. d
4. a
5. b
6. a
7. e
8. d
9. a
10. d
11. c
12. e
13. b
14. a
15. b
16. e
17. c
18. b
19. c
20. e
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
BAP TÜRK DİLİ II Bahar Dönemi Ara Sınavı 2015 2.Sınıf nurşen35 0 154 21.Mart.2017 18:34
Şehit Tahtında Videolar/Slaytlar nurşen35 0 46 03.Mart.2017 23:01
Gönüller Dualarla Dolsun Videolar/Slaytlar Mihrinaz 4 75 02.Mart.2017 21:10
Din Eğitimi ve Din Hizmetlerinde Rehberlik... Din Eğit. Ve Din Hiz. Rehberlik nurşen35 10 120 26.Şubat.2017 12:15
Arapça 4 Ünite Soru-Cevap Medineweb Çalışmaları Arapça 4 nurşen35 20 791 25.Şubat.2017 22:47

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler

Yukarıdaki Konu Başlığına Benzeyen,Medineweb'de Otomotik Bulunan 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Kelama Giriş 2015 Batı Avrupa Bahar Dönemi Sınavı nurşen35 2.Sınıf 0 10.Şubat.2017 22:35
Türk İslam Edebiyatı 2016 Batı Avrupa Bahar Dönemi Ara Sınavı nurşen35 1.Sınıf 0 04.Şubat.2017 19:48
Temel Bilgi Teknolojileri II Batı Avrupa 2015 Bahar Dönemi Ara Sınavı nurşen35 1.Sınıf 0 28.Ocak.2017 20:05
Hadis Tarihi ve Usulü 2015 Bahar Dönemi Ara Sınavı BATI AVRUPA Sorular ve Cevaplar nurşen35 1.Sınıf 0 18.Aralık.2016 17:18
Türk İslam Edebiyatı 2015 Bahar Ara Sınav ve Dönem Sonu Sınavı nurşen35 Türk İslam Edebiyatı 7 29.Şubat.2016 22:30

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

  Medineweb Ana Sayfasının en iyi Görüntüsü 1280*768 olarak ayarlıdır.

Cami Donanımı Selem Sepetim  Camii Vakitmatik songulbalci.com



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258