Medineweb Forum/Huzur Adresi
Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İLAHİYAT-ÖNLİSANS -AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ.::. > İlahiyat Öğrencileri İçin Genel Paylaşımlar > Batı Avrupa Aöf Dökümanları > 1.Sınıf

Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi:  28 Ocak 2017 (21:05), Konuya Son Cevap : 28 Ocak 2017 (21:05). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 28 Ocak 2017, 21:05   Mesaj No:1
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: nurşen35 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:57
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 8.674
Konular: 879
Beğenildi:2957
Beğendi:2293
Takdirleri:3086
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Temel Bilgi Teknolojileri II Batı Avrupa 2015 Bahar Dönemi Ara Sınavı

Temel Bilgi Teknolojileri II Batı Avrupa 2015 Bahar Dönemi Ara Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi bir tablet bilgisayarda bulunmaz?

a. CD-ROM sürüsü
b. İnternet bağlantısı
c. Harici klavye
d. İşletim sistemi
e. Dokunmatik ekran

2. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarlarda veri alışverişi için Kullanılmaz?

a. USB
b. Elektrik girişi
c. eSATA
d. Wifi
e. Firewire

3. Aşağıdakilerden hangisi doğrudan anakarta bağlanamaz?

a. USB girişi
b. Klavye-fare girişi
c. Elektrik kablosu
d. Eternet girişi
e. Ses giriş-çıkış yuvaları

4. Masaüstü bilgisayarda anakart ile ilgili ifadelerden hangisi doğrudur?

a. Anakartlar üzerinde donamın bulunmaz
b. Bilgisayar donanımları arasındaki iletişimi sağlar
c. DRAM yuvası anakart üzerinde bulunmaz
d. CD/ DVD - ROM aygıtının veri kabloları PCI slotuna takılır
e. Anakart üzerindeki BIOS bilgisayarın anlık hafızasıdır

5. Sunucu bilgisayarlardan bilgi alış-verişi yapan bilgisayarlara ne denir?

a. Veritabanı
b. Yardımcı
c. Uygulama
d. İstemci
e. Arayüz

6. Blossom'a göre e-posta atıyor olmak, sosyal ağlar ve medya üzerinde paylaşılan iletilere yorumlarda bulunmak, cep telefonuna mesaj atmak gibi farklı birçok örnek uygulama ne tür bir özelliği işaret eder?

a. Yanıtlayıcılık
b. Yorumlayıcılık
c. Yayıncılık
d. Yayımcılık
e. Alışveriş içinde olmak

7 Aşağıdakilerden hangisi iletişim teknolojilerinin en önemli özelliklerinden biridir?

a. Etkin kullanım
b. Üretim
c. Etkileşim
d. Yenileşme
e. Yineleşme

8. İnternet'te dikey ve yatay iletişimin gerçekleşme şekli hangisidir?

a. Birçok noktadan belirlenmiş noktalara
b. Belirlenmiş noktalardan belirlenmiş noktalara
c. Noktadan bir başka noktaya
d. Parçalanmış noktalardan diğer noktalara ve uzak noktalara
e. Noktadan noktaya, noktadan noktalara ve noktalardan noktalara

9. Aşağıdakilerden hangisi internet ortamındaki bilginin geçerliliğini kontrol etmek için yararlanılabilecek temel ölçütlerden biri değildir?

a. Etkileşim
b. Sahiplik
c. Doğruluk
d. Yönetim
e. Güncellik

10. Aşağıdakilerden hangisi içerik oluşturanların ellerindeki yeni araçlar ile ilgili bir kavramdır?

a. CARR
b. FARR
c. LMOA
d. MARR
e. CARA

11. Aşağıdakilerden hangisi EndNote'nin temel özelliklerinden biridir?

a. Çift kayıtları görüntüleme ve karşılaştırma
b. Online kaynaklarda arama
c. Tek bir dökümanda birden fazla kaynakça oluşturma
d. Gezici kütüphane
e. Akıllı grup

12. AVI ve MP4 ile ilgili ifadelerden hangisi doğrudur?

a. Sunu dosyalarıdır
b. Metin dosyalarıdır
c. Dosya kurtarma formatlarıdır
d. Sunu formatlarıdır
e. Taşıyıcı formatlarıdır

13. H.264 nedir?

a. Bir bilgisayar virüsü adıdır
b. H.260'ın 2012 yılında çıkan son sürümüdür
c. Merkezi işlemcilerin dayanma sıcaklığı standardıdır
d. Bir video sıkıştırma standardıdır
e. Bir grafik standardıdır

14. Hangisi Math Type ile yapılabileceklerden değildir?

a. Eşitliğin tümünü ya da bir bölümünü renklendirme
b. Matematiksel formül gösterimi
c. Eşitliği referans listesinde gösterme
d. Denklem görüntüleme
e. Word'den denklem Export işlemi

15. Metin, grafik, ses , animasyon durağan ve hareketli görüntüden oluşan ve sayısal olarak işlenen , saklanan ve gönderilen bilgisayar destekli bilgiyi ifade eden kavram hangisidir?

a. Google
b. MacOS
c. Çoklu ortam
d. Windows 3.1
e. Codec

16. Bir bilgisayar sisteminin özel bir işlem veya görev yapmasını sağlayacak bir şekilde düzene konulmuş bilgisayar emir dizgesini ve bu emir dizgesinin oluşum ve gelişimini sağlayacak hazırlık çalışmalarını ifade eden kavram hangisidir?

a. İçerik sağlayıcı
b. Bilişim
c. Kişisel veri
d. İnternet hukuku
e. Bilgisayar programı

17. İnternet ve elektronik ortamda uyulması gereken kuralları tanımlayan norm ve kodlamaya ne ad verilir?

a. Bilişim hukuku
b. Bilişim dünyası
c. Bilişim derneği
d. Bilişim etiği
e. Bilişim şurası

18. Hangisi bilişim etiği çerçevesinde özen gösterilmesi gereken durumlardandır?

a. Açık kimliği geçerli bir gerekçe olmadıkça gizlememek
b. Düşünceleri karmaşık bir dille aktarmaya çalışmak
c. Uzun alıntılar yapmak
d. Esprili ve alaycı anlatım kullanmak
e. Tartışma listelerinde düşünceleri kabul ettirmekte ısrarcı olmak

19. Hangisi Bilişim suçu değildir?

a. İnternetteki enformasyon kaynaklara erişimde bunların kullanımında bu kaynakların izinsiz şekilde alınarak kendi eseri gibi yeniden yayıma koyma
b. İnternetteki enformasyon kaynaklarına erişim için kullanıcı hesabı oluşturma
c. Erişim kısıtlılığı bulunan sitelere teknolojik hile kullanarak erişmeye çalışma
d. İnternetteki enformasyon kaynakları yasal olmayan yollarla kullanma
e. Kişisel bilgisayarlara ya da kurumsal bilgisayarlara yetkisiz erişim ile bilgilerin çalınması

20. Verileri toplayıp yerleştirdikten sonra bunları otomatik işlemlere tabi tutma olanağı veren manyetik sisteme ne ad verilir?

a. Network birimleri
b. Bilgisayar
c. Teknoloji
d. Çevre bilimleri
e. Bilişim sistemi


Cevaplar

1. a
2. b
3. c
4. b
5. d
6. d
7. c
8. e
9. a
10. a
11. b
12. e
13. d
14. c
15. c
16. e
17. d
18. a
19. b
20. e
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Peygamber Efendimizin SAV. Dünyaya Teşrifi Hz.Muhammed(s.a.v) nurşen35 0 4 18 Kasım 2018 17:46
ABD California'da Kıyamet Gibi Facia Gazete Manşetleri-Gündem nurşen35 0 23 16 Kasım 2018 16:59
Diyanet 6 Bin 100 Personel Alacak... Diyanetten Duyurular/Haberler nurşen35 0 29 12 Kasım 2018 17:53
AVRUPA'NIN GÜVENLİĞİ TÜRKİYE OLMADAN SAĞLANAMAZ Gazete Manşetleri-Gündem huzurtyfn 1 25 12 Kasım 2018 17:45
İslam Düşünce Tarihi 2018 Sınav Soruları İslam Düşünce Tarihi nurşen35 0 49 10 Kasım 2018 12:39

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Forum Ana Kategori Başlıkları

Cevaplar Son Mesajlar
Kelama Giriş 2015 Batı Avrupa Bahar Dönemi Sınavı nurşen35 2.Sınıf 0 10 Şubat 2017 23:35
YAŞAYAN DÜNYA DİNLERİ 2015 Batı Avrupa Bahar Dönemi Sınavı nurşen35 2.Sınıf 0 05 Şubat 2017 16:38
İslam Hukukuna Giriş Batı Avrupa 2015 Bahar Ara Sınavı nurşen35 1.Sınıf 0 03 Şubat 2017 09:06
Tefsir Tarihi ve Usulü Batı Avrupa 2015 Bahar Ara Sınavı nurşen35 1.Sınıf 0 02 Şubat 2017 23:03
Temel Bilgi Teknolojileri II Batı Avrupa 2016 Bahar Dönemi Ara Sınavı nurşen35 1.Sınıf 0 02 Şubat 2017 22:06

Yeni Sayfa 1

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

Medineweb Alemdarhost sunucularında barındırılmaktadır.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283