Medineweb Forum/Huzur Adresi
Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İLAHİYAT-ÖNLİSANS -AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ.::. > İlahiyat Öğrencileri İçin Genel Paylaşımlar > Batı Avrupa Aöf Dökümanları > 1.Sınıf

Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi:  04 Şubat 2017 (20:48), Konuya Son Cevap : 04 Şubat 2017 (20:48). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 04 Şubat 2017, 20:48   Mesaj No:1
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: nurşen35 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:57
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 8.664
Konular: 877
Beğenildi:2957
Beğendi:2289
Takdirleri:3076
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Türk İslam Edebiyatı 2016 Batı Avrupa Bahar Dönemi Ara Sınavı

Türk İslam Edebiyatı 2016 Batı Avrupa Bahar Dönemi Ara Sınavı

1. Muallakat kavramının tanımı hangisidir?

a. Ukaz panayırında düzenlenen şiir yarışmalarıdır
b. Arap edebiyatında nesir olarak yazılmış eserlerdir
c. Türk edebiyatına İran edebiyatından geçen estetik formlardır
d. Manzum olarak söylenen hikmetli sözlerdir
e. Kabe duvarına asılmaya layık görülen şiirlerdir


2. Bir şairin hayatı boyunca yazdığı şiirleri topladığı kitaba ne ad verilir?

a. Münşeat
b. Seçki
c. Divan
d. Mesnevi
e. Antoloji


3. Günümüzdeki ansiklopedik biyografi kitaplarına benzeyen Türk- İslam Edebiyatı kaynağı hangisidir?

a. Antoloji
b. Menakıbname
c. Cönk
d. Mecmua
e. Tezkire


4. Türk İslam Edebiyatını başlatan Kutadgu Bilig'in yazarı hangisidir?

a. Eşrefoğlu Rumi
b. Yunus Emre
c. Ahmed Bican
d. Yusuf Has Hacip
e. Aşık Paşa

5. Hangisi Tanzimat dönemiyle birlikte düz yazı kullanılmaya başlanan yeni türlerden biri değildir?

a. Fıkra
b. Makale
c. Tiyatro
d. Roman
e. Mektup


6. Hangisi dini-tasavvufi düşünceyi geliştiren ve halk irfanını besleyen eserlerden biri değildir?

a. Mesnevi
b. Telhisü'l-miftah
c. Vesiletü'n-necat
d. Müzekki'n-nufüs
e. Muhammediye


7. Edebi türlerden hangisi doğrudan doğruya dini, ahlaki ve tasavvufi konuları ele alır?

a. Pendnameler
b. Baznameler
c. Kıyafetnameler
d. Sıhhatnameler
e. Cenknameler


8. '' Hadis '' in doğrudan kaynaklık ettiği edebi hangisidir?

a. Fetihname
b. Mersiye
c. Gazavatname
d. Mi'raciye
e. Surname


9. Hangisi Türk İslam Edebiyatı metinlerinin kaynakları arasında yer almaz?

a. Koşma
b. Cönk
c. Mecmua
d. Münşeat
e. Mesnevi


10. Hangisi mutasavvıf şairler arasında yer almaz?

a. Ahmed Yesevi
b. Ahmedi
c. Eşrefoğlu Rumi
d. Niyazi -ı Mısri
e. Şeyh Galip


11. Hangisi beş mısralı bendlerden oluşan nazım birimlerinden biri değildir?

a. Müsemmen
b. tardiye
c. Tahmis
d. Taştir
e. Muhammes

12. Türk Edebiyatında ilk mesnevi örneği hangisidir?

a. Garibname
b. Leyla vü Mecnun
c. Yusuf u Züleyha
d. Kutadgu Bilig
e. Mantıku'l-tayr

13. Hangisi belagat ilminin unsurları arasında yer almaz?

a. Fesahat
b. Meani
c. Lugat
d. Bedi
e. Beyan

14. Bir ibarenin teşbihi kuvvetlendirmek, onun abartarak muhataba daha güçlü yorum imkanı sağlamak için benzeşme ilgisiyle gerçek anlamı dışında kullanılmasına belagatte ne ad verilir?

a. Fesahat
b. Mecaz
c. Teşbih
d. İstiare
e. Tevriye

15. Şekil, konu ve ezgi özellikleri bakımından Türk halk edebiyatında en çok kullanılan nazım şekli hangisidir?

a. Koşma
b. Türkü
c. Şarkı
d. Rubai
e. Tuyuğ

16. Ayetlerden ,hadislerden ve edebi eserlerden örnekler aktarmaya ne ad verilir?

a. Nesir
b. İstişhad
c. İtnab
d. Mecaz
e. Misal


17. Bir olayın gerçek sebebinin göz ardı edilerek heyecan unsurunun ön plana çıkarılmasına ne ad verilir?

a. Mecaz
b. Teşbih
c. İstiare
d. Tenasüb
e. Hüsn-i ta'lil

18. Hecelerin uzunluk ve kısalıkları temeline dayanan nazım ölçüsü hangisidir?

a. Redif
b. Mısra
c. Aruz
d. Beyit
e. Kafiye

19. Divan Edebiyatında her mısra veya beytin sonunda aynı veznin bir cüzüyle yazılmış birer kısa mısra bulunan manzumelere ne ad verilir?

a. Mersiye
b. Müstezad
c. Kaside
d. Murabba
e. Terbi

20. Hangisi teşbihin çeşitlerinden biridir?

a. İnşa
b. İtnab
c. Müekked
d. Telmih
e. Seci




Cevaplar

1. e
2. c
3. e
4. d
5. e
6. b
7. a
8. d
9. a
10. b
11. a
12. d
13. c
14. d
15. a
16. b
17. e
18. c
19. b
20. c
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Diyanet 6 Bin 100 Personel Alacak... Diyanetten Duyurular/Haberler nurşen35 0 26 12 Kasım 2018 17:53
AVRUPA'NIN GÜVENLİĞİ TÜRKİYE OLMADAN SAĞLANAMAZ Gazete Manşetleri-Gündem huzurtyfn 1 20 12 Kasım 2018 17:45
İslam Düşünce Tarihi 2018 Sınav Soruları İslam Düşünce Tarihi nurşen35 0 39 10 Kasım 2018 12:39
Hakkari'deki Patlamada Şehitlerimiz Var Gazete Manşetleri-Gündem Mihrinaz 2 39 10 Kasım 2018 12:26
ŞİİRLERLE MENKIBELER Üyelerimize Ait Şiirler nurşen35 2 35 08 Kasım 2018 20:33

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Forum Ana Kategori Başlıkları

Cevaplar Son Mesajlar
Türk İslam Edebiyatı 2016 Bahar Dönemi Ara/ Dönem Sonu Sınavı Medineweb nurşen35 Türk İslam Edebiyatı 7 30 Temmuz 2017 00:01
Hadis Tarihi ve Usulü 2016 Batı Avrupa Bahar Ara Sınavı nurşen35 1.Sınıf 0 03 Şubat 2017 22:18
İslam Hukukuna Giriş Batı Avrupa 2016 Bahar Ara Sınavı nurşen35 1.Sınıf 0 03 Şubat 2017 10:08
Temel Bilgi Teknolojileri II Batı Avrupa 2016 Bahar Dönemi Ara Sınavı nurşen35 1.Sınıf 0 02 Şubat 2017 22:06
Türk İslam Edebiyatı 2015 Bahar Ara Dönemi ''BATI AVRUPA'' sorular ve Cevapları nurşen35 1.Sınıf 0 18 Aralık 2016 12:09

Yeni Sayfa 1

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

Medineweb Alemdarhost sunucularında barındırılmaktadır.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283