Konu Başlıkları: Doğum Günü Kutlamamak
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Şubat 2013, 18:43   Mesaj No:6

Nesli_Nur

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
Nesli_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Nesli_Nur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20510
Üyelik T.: 01 Ekim 2012
Arkadaşları:24
Cinsiyet:
Mesaj: 1.012
Konular: 166
Beğenildi:76
Beğendi:1
Takdirleri:187
Takdir Et:
Standart Cevap: Doğum Günü Kutlamamak

sayın Fecr Hocam,bugün benim doğum günüm ablalarım benim sevineceğimi düşüncesiyle başlık açıp kutlamışlar Allah Razı Olsun çookta sevindim.Yılın 4 mevsiminde 12 ayında burda başlık açıp konu paylaşabilirsiniz hele ki yıllardır üzerinde tartışılan 'doğum günlerini kutlamak caiz midir' gibi . bir konuda... Sayın Hocam lafı dolandırmadan söyleyeyim bugün bu yazıyı burda paylaşmanız beni kırdı haa bugün benım doğum günüm konu açılarak kutlanması belki sizin hatırlamanıza vesile oldu ama aynı şeyi bir hafta sonrada yapabilirdiniz.
İkinci olarak doğum gününe önem vermeyi Hırıstiyanlar, Müslümanlardan öğrenip,almışlardır. Mevlid, doğum zamanı demek değilmidir. Peygamber efendimizin doğum günü, bütün Müslümanların bayramıdır. Mevlid gecesinde, Peygamber efendimizin doğduğu için sevinenler affedilir. bu gece, Peygamber aleyhisselamın doğum zamanlarında görülen halleri, mucizeleri okumak, dinlemek çok sevaptır.hem Günah olmayan böyle adetleri taklit etmek caiz olur ki bunu ne şekilde kutlandığına da bağlıdır .
tabii Bir Müslümanın, Hıristiyanların örf ve âdetlerini kabullenmesi, yaşaması, ihya etmesi, uygulaması kötü bir taklitten başka bir şey değildir. Başka milletlerin örf ve âdetlerini taklit yolunun açılmasını da tasvib etmeyiz ama orda küçücük açık bi kapı kalıyor hocam ...


__________________
Derdi dünya olanin dünya kadar derdi olur...
Alıntı ile Cevapla