Konu Başlıkları: Doğum Günü Kutlamamak
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Şubat 2013, 08:35   Mesaj No:8

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.108
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Doğum Günü Kutlamamak

Doğum günü kutlamak Müslümanların adeti olmayıp, Hristiyanların adetidir. Hz.İsa a.s'ın doğum gününü kutlamak adına yılbaşı kutlama adetini topluma yerleştirmişlerdir.
Hz.Peygamber a.s ve sahabe zamanında ne mevlid kandili , ne şu günü ne de bugünü diye hiç bir gün kutlama yapılmamıştır . Sadece 2 bayram gününü kutlama vardır.(Ramazan ve Kurban bayramı)

Doğum gününü çalgılı, sazlı sözlü gibi kutlamak yerine mevlitli vs olarak kutlamak da farklı bir uygulama değildir. Biri haramken diğeri de bid'attır. Doğum günümüzü Kur'an okuyarak, ilahi söyleyerek kutlamak da uygun değildir.
İlla doğum günü kutlamak mı istiyorsunuz?
Her gün uyuyoruz, uyanıyoruz. Uyku bir nevi ölümdür. Uyanmak da bir anlamda yeniden doğumdur. Her uykudan uyanışta yani sabahleyin abdest alarak namaz kılarak güne başlayın ve Allah'a şükredin. Sabah namazlarına ve kuşluk namazına devam edin ve kaçırmayın.

Forumda bu tür kutlamalarının yapılmasını İslami bulmadığım için böyle bir öneri de bulundum. Yoksa kişilere yönelik bir ithamda bulunmuyorum. Kimseyi de kırmak niyetinde değilim. Biz uyarımızı yaparız,gerisi herkesin bileceği iştir.
Son yıllarda üzülerek müşahede ediyorum ki, bilinçli dediğimiz insanlarda bile hassasiyetler kayboluyor. Kaybolan hassasiyetlerin neticelerini 10-15 yıl sonra çocuklarımızda olumsuz anlamda görürsek şaşırmayalım ve vebalinin bizlere ait olduğunu bilelim.
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla