Konu Başlıkları: Kablosuz internet tehlikesi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Mart 2013, 17:15   Mesaj No:3

enderhafızım

Medineweb Emekdarı
enderhafızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enderhafızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5879
Üyelik T.: 28 Aralık 2008
Arkadaşları:32
Cinsiyet:Bay
Memleket:İst
Yaş:38
Mesaj: 3.186
Konular: 1383
Beğenildi:166
Beğendi:17
Takdirleri:216
Takdir Et:
Standart Cevap: Kablosuz internet tehlikesi

Wireless'teki büyük tehlike!
Bu bir teknoloji değil sağlık haberi. İddiaya göre, kablosuz internet MS ve epilepsi hastalarının üzerinde olumsuz etkiler gösteriyor. Araştırmalar, "Kablosuz internete maruz kalan epilepsi hastalarının hastalığı daha da artıyor" diyor...



Süleyman Demirel Üniversitesi Nörolojik Bilimler Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde yapılan çalışmalar, kablosuz internet kullanımının MS ve Epilepsi hastaları üzerindeki olumsuz etkilerini gözler önüne serdi. Merkez Müdürü Prof. Dr. Mustafa Nazıroğlu, hücredeki kalsiyum kanallarının düzenli çalışmasının önemine ve bu kanalların bozulması durumunda oluşabilecek hastalıklara değindi.

Prof. Dr. Nazıroğlu, 'Kalsiyum iyonu hücrenin içinde dışına kıyasla 20 bin misli daha azdır. Bunu şu örnekle açıklayabiliriz. Örneğin; bir odanın içindeyiz, bu oda tamamen izolabi bir vaziyette, tamamen hava almıyor. Ama burada hayatın devam edebilmesi için tamamen havanın girip çıkması gerekiyor ki odada yaşayanların hayatı devam etsin. Aynı onun gibi hücrenin dışındaki kalsiyum iyon miktarı, hücrenin içine kıyasla 20 bin misli daha fazla. Kalsiyum iyonların hücrenin dışından içine girmesi gerekiyor ki bunun vasıtasıyla düşünelim, konuşalım, gülelim ve hayati faaliyetlerimiz devam etsin. Bu kalsiyum iyonu bu hücreye bir kısım kanallar ile giriyor ki biz bunlara iyon kanalları ismini veriyoruz. Eğer bu iyon kanalları sızdıracak veya tamamen bozulacak olursa kanser, şeker hastalığı, sara hastalığı gibi birçok hastalığın oluşumuna neden olmaktadır. Bizim burada devam eden çalışmalarımız da kablosuz internetin bu iyon kanallarına zarar veriyor mu? Zarar vererek bu hücre içine kalsiyum iyon girişini arttırarak hücre ölümüne ya da değişlik hastalıkları tetikliyor mu? O konu da çalışmalarımız devam etmektedir.' dedi.

Yurtdışından bilim insanlarının da katıldığı laboratuvar çalışmalarında, kablosuz internet frekansına maruz kalan epilepsi hastası farelerin hastalıklarının daha da arttığı gözlemlendi. 'Farelerde önce bir sara hastalığı oluşturuyoruz.' diyen Prof. Dr. Nazıroğlu 'Sara hastalığı oluşturduktan sonra sara hastalığının beyindeki merkezi olan hipokampus nöronlarını çıkarıyoruz. Bu hipokampus nöronlarını kablosuz internet frekansına maruz bırakıyoruz. Yapmış olduğumuz bu çalışmalarda bir saatte hafif düzeyde ama 6 saat bu beyin hücreleri kablosuz internete maruz kaldığı zaman sara hastasının sara hastalığını daha da artırdığını biz bu yapmış olduğumuz çalışmalarda gözlemledik.' diye konuştu.

24 OCAK 2013 Yenişafak
Alıntı ile Cevapla