Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Nisan 2013, 02:06   Mesaj No:22

Zeynebİslamoğlu

Medineweb Acemi Üyesi
Zeynebİslamoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Zeynebİslamoğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13944
Üyelik T.: 18Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Anne
Memleket:Adana_Mısır
Yaş:36
Mesaj: 23
Konular: 1
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Aklımdaki ? işaretlerini gidermeme yardım edr misiniz...

Alıntı:
Yitiksevda Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Hadislerin var olması Kur'anın beyanına etki etmez ve Kur'anın önünde en büyük engel Hadis diye sunulan aslı astarı olmayan sözlerdir.

çok saçma ve düşüncesizce düşünceler bunlar.hemende yapıştırıyorsunuz : "araştırmalarım bilgilerim filan makalem feşmekan çalışmam...." yaşar nuriyi geçtiniz yav.yukarıdaki cümlelerinizle sizi kuran ile yerden yere vururum.hani bu tartışmasız dediğiniz benimde inancım olan kuranı kerimden ayetler sunarak sizi kepaze ederim.lütfen saçma sapan düşüncelerinizi ham dimağ kafaları karıştırmak için kullanmayınız!

Alıntı:
Yitiksevda Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Tuba bacım Rabbani vs hiç farketmez bu hususta vermiş oldukları rivayetlerin aslı yoktur Uydurmadır Allah'a uyulması ve İtaat edilmesi bizlere farz iken asıl kaynak Kur'anda bu hususlara dair bilgi yok birilerinin var demesi boş ve manasızdır .
rabbaninin bir rekat namazının kalitesine sizin kapasiteniz yetmez.ondaki takva ondaki islami hassasiyetin zerresi sizde olsa alel ayn ve re's.sadece sizde değil tanımıyorum sizi.makalelerinizden yola çıkarak bu izlenimi edindim.rabbaniyi eleştirmek için önce rabbani rakibi olmak lazım ilim amel bazında.bu benimde sizinde haddiniz değildir.
bektaşi gibi ayetleri makaslayarak ne yapmaya çalışıyorsunuz.bilenlere gülünç oluyorsunuz.bakın ne diyorsunuz :"Allah'a uyulması ve İtaat edilmesi bizlere farz iken ...." bumudur ayet? sakladığın devamınıda yazsanıza! o ayette Allah ve Resuluna itaat geçer.Resulu ne yaptınız ? yaptığınız bektaşiliğin son versiyonu olmalı! hiç bir günahınız yoksa bu yaptığınız size vebal olarak yeter yitiksevda!

Alıntı:
Yitiksevda Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Şunuda belirteyim Mehdi Mesih Deccal hususlarında vardır diyenler bana Kur'andan delil getirsinler onun dışında delil olarak sunacakları hiçbir şeyi kabul etmiyorum. İspat etmek isteyen buyursun bende delillerine cevap vereyim . Bu tür gereksiz konular ile çok fazla uğraşmak ve cevap vermek istemiyorum sadece kardeşimizin sorusuna binaen konuya katılım sağladım isteyen istediğine uyar selametle kalın.
diyorsunuz ki :"....Kur'andan delil getirsinler onun dışında delil olarak sunacakları hiçbir şeyi kabul etmiyorum." buna Resulullah da dahildir o zaman ? ve artısı bu mantıksızlıkla yola çıkarsak elimizde ne kuran kalır ne islam ! madem kuran dışında hiç bir şey kabul etmiyorsunuz : "köpek etini yesenize,kaç rekat kaç vakit namazlarınızı nasıl kıldığınızı anlatsanıza,yüzlerce konu sünnet ile çözülmüşken ; bu çözümleri kurandan getirsenize ! "

islama en büyük düşmanlığı tasavuf uydurmaları sanırdım.ama anladım ki tasavufun yetiştirdiği ahlak bu kurancıların şebeke alanına uğramış değildir.en büyük düşmanlığı uydurma hadis sırtında siz vuruyorsunuz yitiksevda! uydurma hadisi seviyorum diyen tek alim bulamazsınız islamda.tüm alimler bu konuda muzdarip.ama uydurma hadis uğruna yorgan değil ev yakıyorsunuz ! hatta mahalle hatta islam dünyasını!

bu ön girişten sonra sorulan soruya verilecek islamca cevap şu olabilir.mehdi konusu islam tarihine mal edilmekle birlikte sahih sağlam kesinlik kazanan bir delile sahip değildir.
deccal konusu mehdiden farklıdır.deccalın ayrıntılarını menkibelerini dramatiklerini uydurma olarak görüyorum.ama deccalın geleceği kesindir mutevatirdir.
hem bunlar bizi ilgilendirmez.neden deccalı öğrenmedin sorusuna muhatap olmam.muttaki ilmi ile amil fıtratını bozmayan her amelinde namuslu bir müslümanmıydın değilmiydin sorusundan korkarım.

selam dua ile.
Alıntı ile Cevapla