Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Nisan 2013, 15:28   Mesaj No:1

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.107
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Facebook ve Twitter Mahremiyeti Yok Ediyor

Facebook ve Twitter Mahremiyeti Yok Ediyor

Facebook ve Twitter Mahremiyeti Yok Ediyor

Cep telefonuyla her an ulaşılabilir olan bu sosyal ağların tahribatı sanıldığından daha büyük. Kişisel bilgilerin havalarda uçuştuğu, mahremiyetin ayaklar altına alındığı siteler, adeta insanları uyuşturuyor.

Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım siteleri, artık hayatın vazgeçilmezleri arasında. Her gün 500 milyonu aşkın kişi bu sosyal ağlara giriş yapıyor. Milyonlarca kişi neredeyse bu sitelere bağımlı hale gelmiş durumda.
Tüm dünyada 500 milyonu aşkın kişi gününün önemli bir kısmını Facebook, Twitter gibi sosyal medya sitelerinde geçiriyor. Bu sitelerin çoğu üyelerinin cinsiyeti, yaşı, cinsel tercihi, siyasi ve dinî görüşü, eğitim durumu ve çalıştığı işyerleri başta olmak üzere çok sayıda bilgiyi kaydediyor.

Özel hayat kalmadı

Yapılan bilimsel araştırmalarda Facebook kullanıcılarının, değişiklik olmadan önce, profillerini gizleme ve paylaşım ayarları konusunda daha dikkatli olduğunu ancak sitenin değişen gizlilik ayarlarıyla kullanıcıların "özel hayat" takıntısının da azaldığını gösterdi. Facebook kullanıcılarının, 2005-2009 yılları arasında, kişisel bilgilerini paylaşma konusunda oldukça tutucu olduğu ancak 2009-2010'da, Facebook'un değişen gizlilik ayarlarıyla beraber daha fazla bilgi paylaşmaya başladığı ifade edildi. Araştırmada değişen gizlilik ayarlarının, kişisel bilgilerin paylaşımı konusundaki tabuları yıktığına da dikkat çekildi.

Utanma duygusunu yok ediyor

ABD'li psikoloji profesörü Rowland Miller'in yapmış olduğu araştırmaya da bu durumu doğruluyor. Miller'in araştırması Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinin insan karakteri üzerinde çeşitli etkilerini ortaya çıkardı. Miller'e göre, insanların bütün hayatlarının detaylarını tüm dünyayla paylaşmalarını sağlayan Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım siteleri, utanma duygusunu yok ediyor. Bununla birlikte sağlık problemlerine de yol açıyor.

'Facebook 8 çiftten biri için boşanma nedeni'

Watson Araştırma Merkezi'nde görev yapan Dr. Yurdaer Doğanata'da verdiği seminerde internet ve sosyal ağların yaşamı nasıl etkilediğine dair iş süreçlerini, eğitim ve sosyalleşme şekillerini hızla değiştirdiğini ilginç örneklerle anlattı. Dr. Doğanata, Amerika'da evlenen her beş çiftten biri sosyal ağlar üzerinden tanıştığını ve boşanan her sekiz çiftten birinin boşanma nedeni olarak Facebook'u gösterdiğini belirtti.

Facebook zihinlerimizi tahrik ediyor

Facebook gibi sosyal medya sitelerinin yöneticileri ile bizim değerlerimiz uyuşmuyor. Sosyal Medya siteleri insanların zihinlerini bulandırarak kötü haberleri yayma imkânına sahip. Günümüzde dünyanın neresinde ne oluyorsa anında sosyal medyaya düşüyor. Bu olay iyi veya kötü insanların zihinlerini bulandırarak farklı sonuçlara neden oluyor. Sosyal Medyada gencinden yaşlısına kadar herkes neler olup bittiğini görüyor. Bu durum gençlerin gelecek yaşamlarında hayatlarını etkiliyor.

Kaynak: Küre Medya.com
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi FECR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Yumurta Akı ve Yanık Tedavisi Pratik / Faydalı Bilgiler FECR 0 89 14 Ekim 2023 12:25
Düğünlerimiz İslam'ın neresinde? Adap-Edep-Ahlak Esma_Nur 1 271 02 Ağustos 2023 16:34
Mezuniyet Programı mı Meyhane Açılışı mı Belli... Adap-Edep-Ahlak FECR 0 180 13Haziran 2023 11:35
Evinize Kem Gözlü Ahmak Bir Adamı Davet Eder... Adap-Edep-Ahlak Esma_Nur 4 211 05Haziran 2023 10:15
Bizi Allah'tan Alıkoyan Kaç Şeyi Hayatımızdan... Muhtelif Konular FECR 0 194 10 Nisan 2023 20:38