Konu Başlıkları: kutlu doğum haftası-Medineweb
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Nisan 2013, 21:10   Mesaj No:2

ahmetmeydani

Avatar Otomotik
Durumu:ahmetmeydani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27144
Üyelik T.: 08 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Diyarbakır Ama Adana'dayım
Yaş:63
Mesaj: 255
Konular: 45
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: PUTLU DOĞuM....

Sanırım bu yazı Mustafa Durdu'ya ait. Belki yazının bazı bölümleri doğru olabilir ama geneline katılmak mümkün değil. Yazar önce kendisi islam adına ne yapıyor ona bakmalı. Maaesef günümüzdeki bazı eşhas en son ele almaları gereken konuları en önce ele alıp müslümanların dikkatlerini başka yöne çekiyorlar. Günümüzde müslümanlara yönelik bir zulüm bulunmakta. Mesela şu günlerde müslümanların gündemini Arakan müslümanlarının teşkil etmesi gerekirken, müslümanlar bu tür konularla enerjilerini berhava etmektedirler. Hem yazara hem de size bir tavsiyede bulunacağım. Bu pazar Diyarbakır'da Kutlu Doğum etkinliği yapılacak inşaallah. Keşke imkanınız olsaydı da oraya gelebilseydiniz. Geçen sene 1,5 milyon "Peygamber Sevdalısı" toplandı orada. Ve bu 1,5 milyon insana Efendimiz'in (sav) hayatından kesitler ve -gerek ayet gerekse de hadislerden oluşan-mesajlar iletildi. Bunun neresi bid'at? Yapıaln bu etkinliklerde bir çok harika olaya da şahit olduk. Şöyle ki; Geçen seneki etkinlikte hava yağışlıydı. Biz etkinlik alanına girdiğimizde yağmur kesilmişti. Güneş açtı ve bizi yakacak derecede bir sıcaklık yayıldı etrafa. 5 dakika sonra alanın üzerini beyaz bir bulut kapladı etkinlik bitene kadar. Etkinlik bitti. Arkadaşlar en son cihazı meydandan aldıklarında ise sağanak yağmur başladı.
Bir önceki sene Batman'da yapılan bir etkinlikte etkinlik alanına katılımcıları götüren minibüs şoförü anlatıyor:
"Bir seferlik yakıtım vardı. Yakıt almayı düşündüm ama, sanki bir ses bana sür dedi. Tam 18 sefer yaptım. Son seferin akabinde akaryakıt almak üzere pompanın yanına geldiğimde araba stop etti. Ben o zamana kadar cuma namzı bile kılmıyordum. Bu olayın üzerine 5 vakit namaza başladım."
Geçen seneki etkinlikte. Etkinliğin olacağı günün gecesinde Zehra isimli 14 yaşlarında bir kız çocuğu bir rüya görüyor. Şöyle anlattı:
"Efendimiz'i sav platformun üzerinde gördüm hemen ayaklarına kapandım ve beni yanına al dedim. Beni kaldırdı ve 'Yarın buraya Peygamber Sevdalıları gelecek. Hem seni hem de onları yanıma alacağım' dedi."
Cizre yapılan etkinlik esnasında gökyüzünde bulutta "Lafzatullah" beliriyor ki buna ait resimleri ben de gördüm.
Bizim başımızdan geçen enteresan bir olay da şöyle. Kutlu doğuma gittiğimiz araba giderken sallanıyordu. Bir arkadaş dedi ki hızımız az ondan dolayı araba sallanıyor. Hızımız 120 idi. Kaptanımız 140 yapmaya başladı. Kazasız belasız gittik. Dönüşte bir lastikçiye uğradık. Lastikçi yaptığı kontrolde lastiklerden birisinin balon yaptığını ve değişmesi gerektiğini söyledi. Biz de durumu ona söyledik. Bize aynen şunu söyledi. "Şayet bu hayırlı iş için gelmemiş olsaydınız, normal şartlarda bu lastiğin top atması lazımdı."
Buna benzer nice harika olaylar. Kimse masabaşında mücahitlik yapmaya kalkışmasın. Peygamber Sevdalıları köylere varana kadar Efendimizin sav mesajını iletmekteler. Ve sonsöz olarak bu etkinlikten hem devletin içindeki bazı unsurlar hem de PKK/BDP rahatsız olmakta. Pazar günü yapılacak olan etkinlik Rehber TV'den naklen yayınlanacak. İzlemenizi tavsiye ederim. Fiemanillah.
Alıntı ile Cevapla