Konu Başlıkları: Kutlu Doğumdan
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Nisan 2013, 10:41   Mesaj No:3

ahmetmeydani

Avatar Otomotik
Durumu:ahmetmeydani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27144
Üyelik T.: 08 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Diyarbakır Ama Adana'dayım
Yaş:63
Mesaj: 255
Konular: 45
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kutlu Doğumdan


Alplerin Eteklerinde Muhammedi Sevda Yankılandı


Avrupa Peygamber Sevdalılarının Kıta’nın çeşitli ülke ve şehirlerinde faaliyet yürüten İslami Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte organize ettiği Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde Peygamber Efendimizin dünyayı teşrifleri anılırken, O’nun üstün şahsiyetini, güzel ahlakını tanımaya ve anlamaya yönelik konuşmalar ve aktiviteler yapılıyor.


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

AVUSTURYA - Bu etkinliklerden biri de, Avusturya’nın Alp Dağları eteğindeki İnnsbruck şehrinde yaptığı örnek çalışmalarla isminden söz ettiren Said-i Nursi Kültür Derneği’nin Avrupa Peygamber Sevdalıları ile birlikte yaptığı organize ettiği Kutlu Doğum etkinliği Cumartesi (20 Nisan) günü gerçekleşti. Akşam saat 18.30 da başlayan program 22.30'a kadar devam etti.
Sunuculuğunu Çetin Tufan'nın yaptığı program Dünya Kur'an-ı Kerim okuma birincisi Celal Kaloshi'nin Kur'an tilaveti ile başladı. İnnsbruck Kutlu Doğum etkinliğinde yapılan konuşmalarda Hz. Peygamberin (s.a.v) örnek şahsiyetine vurgu yapılırken O’nun üstün ahlakı ve yaşantısı anlatıldı.

Büyük beğeniyle dinlenen Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İnnsbruck Said-i Nursi Derneği adına selamlama konuşmasını dernek başkanı Ali Zengin yaptı. Yapılan selamlama konuşması sonrası Kürtçe ve Türkçe Mevlid-i Şerif okundu. Mehmet Ulaş'ın Kürtçe ve Ali Zengin'in Türkçe okudukları Mevlid'in ardından Vahdet İlahi Grubu Peygamber Efendimiz üzerine bestelenen İlahi ve marşları seslendirdi. Said-i Nursi Kültür Derneği Mescit öğrencilerinden Kübra Sertkaya'nın okuduğu ilahiler ile programda coşkulu anlar yaşandı.
Umre Ödülünü Başkasına Hediye Etti
Okunan ilahilerin ardından Said-i Nursi Derneği'nin düzenlediği siyer sınavında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Sınavda sorulan 38 sorunun tamamını doğru yanıtlayan Mehmet Uyar, Meş'ar Hac sponsorluğunda Umre'ye hak kazandı. Mehmet Uyar ödülünü alırken yaptığı kısa konuşmada sınavı düzenleyen ve emeği geçenlere teşekkür etti. Uyar, "Siyer sınavına girmeden önce kendi kendime bir söz vermiştim eğer herhangi bir ödül kazanırsam bunu bir kardeşime hediye edeceğim demiştim. Şimdi de Umre ödülünü kazandığımı öğrendim ve verdiğim söz gereği bu ödülü Recep Abay kardeşime hediye ettiğimi duyurmak istiyorum." dedi. Siyer yarışmasında ikinciliği İbrahim Genç, üçüncülüğü ise Recep Abay'ın kazandığı açıklandı.
55 ve 80 yaşlarında 14 Kur'an Aşığı 3 Ayda Kur'an'ı Öğrendi
Siyer yarışmasında dereceye girenlerin açıklanması ve ödüllerinin takdim edilmesinin ardından Said-i Nursi Derneğine ait Mescit'te yaşları 55 ila 80 arasında değişen 14 Kur'an aşığının 4 hafta ile 3 ay arasında değişen sürelerde aldıkları Kur'an eğitimi sonucu hiç bilmemelerine rağmen Kur'an okumayı öğrendikleri için kendilerine çeşitli ödüller takdim edildi. Mescit İmamı Nasır Abay'ın verdiği Kur'an eğitimi sonucu Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrenenlerden 60 yaşındaki Recep Güven amca 3 ay boyunca her gün 70 kilometre yol katederek Kur'an derslerine katıldığını ve bu durumun kendisi için hayatının en güzel anları olduğunu ifade etti.
Ayrıca program esnasında yapılan anonsta Kutlu Doğum Etkinliği için İnssbruck ta yaşayan Müslümanlar tarafından Kur'an Hatimlerinin yanı sıra 10 milyon 505 bin 830 salavat, 40 Yasin-i Şerif, 1 milyon Kelime-i Tevhid'in okunduğu açıklandı.

Taziye için Fatiha Okundu
Konuşmacı olarak programa Almanya'dan Muhammed Dündar hoca katıldı. Dündar hoca, Allah'a hamd ve Peygambere salat ile başladığı konuşmasına, Batman'da önceki gün vefat eden Cemil Alpsoy (Cemilé Bagasi)'nin vefatı dolayısıyla ailesi, arkadaşları ve İslami camiaya taziye dileklerini ifade ederek sürdürdü.
Hz. Adem aleyhisselam'dan sonra peygamberler zinciri halkası olarak 124 bin peygamberin gönderildiğinin rivayet edildiğini anlatan Dündar, "Bu 124 bin peygamberden 25'inin ismi Kur'an-ı Kerim'de zikredilir. ve bu 25 Peygamber arasında da makamı en üstün olanı Hz. Muhammed (s.a.s) olarak zikredilir. İşte bizler sadece insanların değil tüm Peygamberlerin de en şereflisi ve en üstünü olan Hz. Muhammed'in (s.a.s.) ümmeti ve takipçileriyiz. Kendimize örnek olarak ta onu alıyor, O'nun yaşantısı ve güzel ahlakını hayat rehberi edinmeye gayret ediyoruz. Peygamber efendimiz bizler için Kur’an'ın adeta yaşayan bir örneğidir." şeklinde konuştu.
Peygamber'in Hayat Şekli Yolumuzun Aydınlığıdır
Kur’an bizleri onu örnek almaya çağırıyor diyen Dündar, "Bizler onun sünneti etrafında toparlanıp bilinçlenmeliyiz. O hiç kimseyi ayıplamadı. Af ve hoşgörü sahibi idi. Etrafındakileri incitmedi. Kendisinden talepte bulunanı geri çevirmedi. Onun hayatında ve öğütlerinde bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak sayısız örnekler vardır." ifadelerini kullandı.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s) hayatından önemli kesitler anlatan Dündar hoca, konuşmasını tamamladıktan sonra salondakileri tekrardan selamlayarak sahneden ayrıldı.
Peygamber Efendimiz'in dünyaya teşrif ettiği dönemlerde kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmelerini konu edinen tiyatro gösterimi ile devam etti. Tiyatro'nun sahnelendiği anlarda salondakilerin hüzne boğuldukları görüldü. Yapılan tiyatro gösteriminin ardından programın kapanışı için tekrardan mikrofona Kur'an Tilaveti için Celal Kaloshi geldi. Kaloshi'nin okuduğu Kur'an-ı Kerim'in ardından yapılan dua ile program sona erdi. (Zafer Korkut, Kasım Tufan - Hürseda Haber
Alıntı ile Cevapla