Konu Başlıkları: Kutlu Doğumdan
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Nisan 2013, 10:49   Mesaj No:9

ahmetmeydani

Avatar Otomotik
Durumu:ahmetmeydani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27144
Üyelik T.: 08 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Diyarbakır Ama Adana'dayım
Yaş:63
Mesaj: 255
Konular: 45
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kutlu Doğumdan


CİHAN: Nevruz Alanı Kutlu Doğum İçin Doldu


Diyarbakır'da Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen mitinge binlerce kişi katıldı.




[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Nevruz Parkı'ndaki alanda yapılan programda okunan Kur'an ve ilahilere halk eşlik ediyor. Mitingde sık sık tekbir sesleri yükselirken Hz.Muhammed (sav) için salavatlar getiriliyor, selamlar gönderiliyor.

Diyarbakır'da HUDA-PAR'a yakınlığıyla bilinen Peygamber Sevdalıları Platformu, her yıl Yenişehir ilçesindeki İstasyon Meydanı'nda yaptıkları programı bu yıl Bağlar ilçesinde Nevruz Parkı'nda düzenledi. Çok sayıda sanatçının ve grubun ilahiler okumasıyla başlayan programa Diyarbakır ve çevresinde illerden vatandaşlar katılıyor. Kur'an-ı Kerim ve mevlitin okunmasının ardından program konuşmalarla devam etti. Programa Irak, Suriye, İran ve Avrupa'dan dini grupların üye ve liderlerinin yanı sıra çok sayıda dernek ve sivil toplum kuruluşun yöneticisi katıldı.

Kutlu Doğum programının yapıldığı meydanda belediyenin tuvaletlerinin suyu kestiği ve çevredeki araçlara ceza kestiği anonsu yapıldı. Alanda 'Merhamet ve Kılıç Peygamberi', 'Gönüllerin Nuru', 'Biz seni görmeden sevdik', 'Bu meydan bu halkın peygamber sevdalısı olduğunun ispatıdır', 'Müslüman Kürt halkının İslami ve insani haklarını garantilemeyen hiçbir çözümün geçerliliği ve başarı şansı yoktur', 'Peygamber sevdalıları yanlış hesapları bozacaktır' ve 'Peygamber sevdalıları Ortadoğu'daki bütün diktatörleri alaşağı edecektir' şeklinde büyük pankartlar açıldı.

Programda daha önce Nevruz kutlamalarında kullanılan sahnenin üzerindeki 'Demirci Kawa' ve diğer yazıların üzerinin 'Tevhit' yazılarıyla kapatıldığı görüldü.(CİHAN)
Alıntı ile Cevapla