Konu Başlıkları: Kutlu Doğumdan
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Nisan 2013, 10:54   Mesaj No:10

ahmetmeydani

Avatar Otomotik
Durumu:ahmetmeydani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27144
Üyelik T.: 08 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Diyarbakır Ama Adana'dayım
Yaş:63
Mesaj: 255
Konular: 45
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kutlu Doğumdan


Tarihi Etkinliği Canlı Yayında Anlattı


HSH- Habertürk muhabiri, Diyarbakır Newroz Parkı'nda dün milyonların katılımıyla gerçekleşen Kutlu Doğum etkinliğinde edindiği izlenimleri, canlı yayında anlattı.




[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Habertürk muhabiri Sorel Dağıstanlı, etkinlik bittikten sonra canlı yayında Newroz Parkı'nda milyonların katılımıyla gerçekleşen tarihi Kutlu Doğum etkinliği ile ilgili soruları yanıtladı.
Dağıstanlı, Serap Belet'in, "Sen hem Nowrozu hem de bugünkü etkinliği yerinde izledin. Nedir izlenimlerin" şeklindeki sorusuna, etkinliğin Newroz Parkı'nda düzenlendiğini doğrulayarak yanıtladı. Miting alanının çok büyük olduğuna dikkat çeken Dağıstanlı, "Hatırlayacaksınız Newrozda adım atacak yer kalmamıştı. Hınca hınç dolmuştu. Etrafındaki alanlarda dolmuştu. Bugünkü etkinlikte de alanın tamamen dolduğunu ve adım atacak yer kalmadığını ifade etmek mümkün." şeklinde izlenimlerini aktardı.
Katılımın yoğunluğundan dolayı bazı katılımcıların fenalık geçirdiğini anlatan Dağıstanlı, farklı bir yerden yayın yaptıklarını, nedeninin ise kalabalıktan ötürü iletişim hatlarında arazılar meydana geldiği belirtti.
Mevlid etkinliğinin Peygamber Sevdalıları platformu tarafından düzenlendiğini anımsatan Dağıstanlı, mevlide Diyarbakır dışından da çok sayıda katılımcının alanda yerini aldığını söyledi. Belediyenin Newroz platformunu Peygamber Sevdalılarına kullandırtmadığını, konuşların yeni oluşturulan paltform üzerinden yapıldığı bilgisini verdi. 3 dilde ilahilerin seslendirildiği etkinlikte kalabalığa hitaben konuşmaların yapıldığını aktaran Dağıstanlı, Doğruhaber Gazetesi Genel yayın yönetmeni Mehmet Göktaş'ın çözüm süreciyle ilgili " Burayı dikkate almak zorundasınız. Yoksa açılımınız açılmadan kapanır" şeklinde yaptığı açıklamaları izleyicilerle paylaştı.
Peygamber Sevdalıları Platformu'nun Hizbullah Cemaatine yakın bir platform olduğunu öne süren Dağıstanlı, etkinliklerin 2006'dan bu yana düzenlendiğini, heryıl düzenlenen etkinliğin daha önce istasyon meydanında yapıldığını, ancak istasyon meydanının dar gelmesinden ötürü yetkililerin Valilikten başka yer talep etmesi üzerine Newroz Parkı'nın kendilerine tahsis edildiği bilgisini verdi.
Newroz Parkı'nda Kutlu Doğum etkinliğinin düzenlenmesini istemeyen Bağlar Belediyesi ile Peygamber Sevdalıları arasında gerginlik çıktığını anlatan Dağıstanlı, sorunun aşılması üzerine etkinliğin gerçekleştiğini belirtti. (Hürseda Haber)

Ettiketler:[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı ile Cevapla