Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Temmuz 2008, 13:40   Mesaj No:5

KEVİR

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:KEVİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1676
Üyelik T.: 05 Mayıs 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 340
Konular: 70
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Özgür İradeHakkında Düşündüren Sorular

Şimdi şöyle bir soru soralım, sonsuz güçteki bir top, sonsuz derece dayanıklı bir duvara çarparsa ne olur? sorduğunuz sorular bu türden kelime oyunları içeren sorular.

kendi algılayışıma ve kalbimde oluşturduğum iman kavramına göre şunu söyleyebilirim.
-Allah bizim neler yaşayacağımızı biliyor.
-Allah kötülüğü, çirkinliği yaşamamızı istemez ancak dünyada çirginliği yaşamamızada engel olmaz. çünkü kendisi şeytana bile ahirete kadar mühlet vermiştir. bu sınavın bir gereğidir.
-hayır ve şer bizim kendi eylemlerimizden doğar, burdaki hayır ve şer amelidir. ancak dünya hayatının gidişatında elimizde olmayan bazı hayır yada şer gibi görünen durumlar çıkabilir, bu tür durumlar birer sınav sorusudur ve bu durumlar allahın dilemesi ile olur, öğrenğin çocuğumuz ölür, yada bir yarışmada ödül kazanır zengin oluruz, yada iflas ederiz.
-Allah tan bizi kötü yola düşürmemesi için dua ediyoruz, Bu bir eylemdir, tıpkı namaz kılmak gibi. Biz böyle dua ediyoruz diye Allah bizi kötü duruma düşürüyor diyemeyiz. Biz dua ile Allahtan şeytana karşı koymamız için yardım talep ediyoruz, daha doğrusu ibadet yapıyoruz. bu durum, öğrencinin öğretmene hocam sınavda başarılı olmam için bana yardım et demesi gibidir.
-Benim bu yazıları okumam benim kendi irademin karar verdiği bir şeydir. Ancak Allah bu yazıyı okuyacağımı biliyordu. eğer kader Allahın bilmesi ise evet kaderdir,eğer kader benim okuma irademse kader değildir.kaderin tanımına bağlı
-Önümdeki şeçimler benim irademle oluyor, çünkü Allah benim dünyadaki seçimlerimi benim irademe bırakmıştır. Öğrencinin sorulara doğru yada yanlış cevap vermesi öğrencinin iradesindedir. öğretmen sınav sonuna kadar öğrenciye karışmaz.
-İnsan Allahın istediği şeye muhalif iş yapabilir, zaten Allahın isteğine muhalif hareket ettiği için cezalandırılır. Allah dünyada mühlet verdiği için engel olmaz. takiii çook azgınlaşma olursa ve hidayete gelinmeyeceği net olarak insan tarafındanda görülürse o zaman allah engel olur ve kavimler helakını yaratır.
-Allah herkesin helaldan rızkını vermiştir, haramdan yiyen kendi iradesi ile bunu yapmış olur. eğer haramdan yemeseydi helalden yiyeceğini bulabilecekti. Allah onun haramdan yemesini istemedi, ona helalden yiyecek ayırdı ama o kendi iradesi ile haramı seçti.
__________________
Çağımızın en büyük tutkusu köleliktir.
Alıntı ile Cevapla