Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Mayıs 2013, 22:29   Mesaj No:8

inşirah 34

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:inşirah 34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27063
Üyelik T.: 04 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 20
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Türkçe Olimpiyatlarının Perde Arkası

Alıntı:
FECR Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Bundan 15-20 yıl önce şarkı-türkü ,oyun havaları ve caz-pop gibi müzikler Müslümanlar tarafından hoş karşılanmaz , mekruh, haram görülürken, bugün Türkçe Olimpiyatlarındaki oyun havaları, pop-caz, şarkı ve türküler büyük bir iştiyak ve alkışlarla izleniyor. Böylelikle bu tür müzikler birileri tarafından meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Nereden nereye geldi Müslümanlar. Allah sonumuzu hayır etsin
Sayın Fecr, bu olimpiyatlarda söylenen eserleri dinlemek sizce mekruh dahası harammı?
Bundan 15-20 yıl önce haram diye islami ezgilerde tefden başka bir şey çalınmaz ve ortaya tatsız tuzsuz şeyler çıkardı. Şimdide onlardan daha iğrenç sözde ilahi diye bir sürü saçmalık var ama müziğin hakkını veren Ömer Karaoğlundan Eşref Ziyasına , Grup Yeniçağ'dan Gurup Yürüyüşe onlarca müzisyenin sazdan Kemana'a gitardan org'a pek çok esturumanı mükemmel kullanarak harika eserler ortaya çıkarıyorlar. SDizce bunlar mekruh yada harammı.

Bunu geçinde asıl bundan 15-20 sene önce islami çamiada, sözde islami forum adına siteler zaten yoktuda gerek reelde gereksede iletişimde müslümanlar arasında cehaletin en koyusundan hoyratlıkla tekfirçilik yapmak yoktu. Bırakın bu cehaleti yönetmek zerresini gördüğünde itibar edilmez yapanın şerrinden Allah'a sığınılır ve yapan çirkin mahluklara itibar edilmez terk edilirdi. Şimdi bu melanetleri açıkça işleyenler var ve bu cehaleti yönetenler, bu cahillere teşne olanlar ,hamilik yapanlar canak tutanlar var.

Bu cehalete, islam ahlakından uzak çirkinliğe karşı durmak her ümmet bireyinin vazifesi iken şu an bu kaba softa ham yobaz çirkinlere ve cirkinliklere karşı gereken cevabı veren kişiler uzaklaştırılıyor ve sözde islami forum adına her türlü çirkinliğin melanetin işlendiği mekanlardan uzaklaştırılıyor yasaklanıyor.

Bırakın üçbeş çocuğun söylediği masum türküler , şiirleri, sözüm ona islami forum adına arzı endam eden sözde forum müsveddedlerinde sözde yönetiçi vasfında kişiler en çirkininden afedersiniz porno diye nitelendirilen iğrenç filimleri forumda afişe ediyor , tek bir kiş itiraz etmiyor ama bu ahlaksızlığı deşifre edip bu çirkinliğin kaldırılmasını isteyen kişi foruma yasaklanabiliyor. Tüm bunlar olurken sözde islami forum adına tekfirçilikden cehalete, bilgi kirliliğinden nefret ve düşmanlık kokan hezayanları yaygınlaştıran tumturaklı nicklerle arzı endam eden bir çok kişi kıllarını dahi kıpırtadmıyorlar.

Ne demişdiniz sahi:

Alıntı:
Nereden nereye geldi Müslümanlar. Allah sonumuzu hayır etsin



Sayın Fecrin eklediği yazıyı münasib bir zamanda ,içindeki açık usulsüzlükleri ,çirkinlikleri ,çıkış noktasını ve geldiği noktayı ortaya koyaçağım inşaallah.
Alıntı ile Cevapla