Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09Haziran 2013, 14:08   Mesaj No:1

ayücel

Medineweb Acemi Üyesi
ayücel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:ayücel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27122
Üyelik T.: 07 Nisan 2013
Arkadaşları:1
Cinsiyet:erkek
Mesaj: 47
Konular: 12
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart site yöneticisi ve üyelik iptal talebi

site yöneticisi ve üyelik iptal talebi

Ahmet bey efendi,
eh sünnet hakkında ne kadar bilgin var? tarihten kaynaklardan bilgi verenleri recm etmek ne kadar vicdani? isterseniz bir kaç örnek verelim...
öncelikle şunun altını çizelim.ehli sünnet vel cemaat denilen isim ve gurup,kendilerini en doğru yolda kabul edenler,kurtulacak tek gurup olduklarını söyleyenler,islami kesimin çoğunu oluşturanlar...bu isme Allah karar vermedi,Kuranda geçmiyor,Sünnette geçmiyor.Kuranda geçen Allah ve Resulune tabii olunuz ayetidir.sünnete geçen iki sağlam kulp olan kuran ve sünnetten ayrılmayın emridir.ben bu ekolden değilim,ama kuran ve sahih sünneti benimsiyorum diyen birisini ne yapacaksınız ?

1-ehli sünnet denilen gurup emevilerin sultası altında şekilendrilmiş,onların saltanatına hızmetkar olacak şekilde adam edilmiş!,onların çıkarına karşı çıkan her bir ehli sünnet alimi(mezhep imamları dahil) falakaya yatırılmış zindanlarda çürütülmüştür.kuran ve sünnette olmayan kaderciliğin imanın şartı dayatılması gibi,halkul kuran dayatılması gibi..kuran mahluktur davasında falakaya yatırılmayan alim kaldı mı ?

2-ehli sünnet alimlerinin baş öğretmenleri olan caferi sadık sapıkmıdır? bu ekole bu zihniyete karşı çıkan islamın ilk pırlantaları mikdad selman ammar ebu zer sapıkmıdır? ehli beyt sevdalısı olan ehli sünnetin mezheplerinden birisinin kurucusu olan imam şafii; "ehli beyti sevmek zındıklıksa şahit olun ki ben zındıkım" diyen imam şafii sapıkmıdır ?

3-tarihten habersiz ezber klişe haline gelen düşüncelerden duyumlardan ne zaman vazgeçeceğiz? suya sabuna dokunmadan,emek ter dökmeden,ilim irfan okumadan raina/koyunlaşmaktan ne zaman vazgeçeceğiz.
iman edecekseniz delil ile küfür edecekseniz delil ile bilgi ile belge/sultan/burhan/kanıt ile yapın bunu diyen kuran değil mi ? her hıyarım var diyenin peşine tuzluğumuzu kapıp takip etmek,insanın şerefine ne kadar uygun?

4-ashabım yıldızlar gibidir hangisine uyarsanız kurtuluşa erersiniz hadisini kendi kafamıza uyarlamak cinayettir arkadaşım.hz huseyın de onu öldürende ashab ve ikisininde yolu doğru öyle mi ?kerbela zeynebi de ona(Resulullahın namusuna) sarkıntılık edende doğru öyle mi? Hz ebu bekir ile ebu süfyan...hz ömer ile muaviye...hz ali ile mervan...aynı kefeyemi koyacağız? hepsinin yolu doğru yol mu? el insaf/feraset/basiret...

5-cennetle müjdelenen üçüncü halife hz osman şehit edilirken,orada geçen hz aişe ;"öldürün şu bunağı" bir müslümanın katline sebeb olmak,sıffın savaşında binlerce müslümanın öldürülmesine sebeb olmak ve sonra pişman olmak...heyhatki ne fayda.....

6-halife iken 3 dirhem gnlük nafaka alan hz ebubekr vefat ederken aişeye aldıklarımı hazineye iade edin diye vasiyet ederken...islam devletini emevi çiftliği haline getiren malk mülk musluklarını onlara akıtan haz osmana karşı gelen ebu zer ve sürgün ve sürgünde sahipsiz bir cenaze çölde....ebubekir mi _osman mı ebu zermi ? hangisi yıldız?

7-hz ali ve ehli beyte bir asıra yakın hutbelerde lanet edilmiştir.hani ali bendendir ben alidenim.musa harun ilişkimiz var ama peygamberlik hariç..bu kadar değerli olan hz aliye lanet okutulması hemde ehli sünnetin cumalarında..

çok şey var ilim meclislerinin konusudur.sadece az uyanmanız için bir kaç üstü kapalı örnek verdim..bunları dile getiren tarihten kaynak getirenler zındık oluyor,işkembesini dolduran her hıyarım var diyenin peşine düşen ehli sünnet oluyor öyle mi?

وَمَنْ أَحْسَنُ قَوْلًا مِّمَّن دَعَا إِلَى اللَّهِ وَعَمِلَ صَالِحًا وَقَالَ إِنَّنِي مِنَ الْمُسْلِمِينَ
(İnsanları) Allah'a çağıran, iyi iş yapan ve «Ben müslümanlardanım» diyenden kimin sözü daha güzeldir?(fusilet 33)
yukarıdaki ifadelerle birlikte ve özellikle:
"6-halife iken 3 dirhem gnlük nafaka alan hz ebubekr vefat ederken aişeye aldıklarımı hazineye iade edin diye vasiyet ederken...islam devletini emevi çiftliği haline getiren malk mülk musluklarını onlara akıtan haz osmana karşı gelen ebu zer ve sürgün ve sürgünde sahipsiz bir cenaze çölde....ebubekir mi _osman mı ebu zermi ? hangisi yıldız?" bu sözler;
Sevgili kardeşim, hem de site yöneticisi olarak eğer sizler böyle düşünüyorsanız benem bu sitede işim olmaz.üyeliğimi iptal ediniz.bizler sahabi efendilerimiz hakkında (ruhlarımız onlara feda olsun) konuşurken haddini bilmeyi,saygı ve edebi öğrendik.onları kendi çapsızlığımızla değerlendirmemeyi vazife bildik.onların kendi içlerinde yaşadığı ama asla bize,haddini aşan sözler söylemenin düşmediği ahlakını edindik.çok üzüldüm adınıza.ne garip bu günde beni misafirliğe seçtiniz.kusura bakmayın, bizzat sitenin yöneticisinin bu şekilde düşündüğü bir yerde üyeliği ve misafirliği, aldığım sahabi terbiyesine münafi sayıyorum.Bu da bizim müminlik anlayışımız.Mahşerde hak ve hakikat bütün açıklığıyla Rabbimiz tarafından ortaya konacaktır. Allah hakiki hidayet yoluna erdirsin VESSELAM...
not:arkadaşlardan haklarının helalini istiyorum.benden yana helal olsun.
__________________
"Ya hayır söyle ya da sus!"kimseye-söyleme000

"İnsanın süsü yüz
Yüzün süsü göz
Aklın süsü dil
Dilin süsü sözdür."
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi ayücel 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
site yöneticisi ve üyelik iptal talebi Duyurular/Öneriler/Şikayetler Medineweb 7 2791 09Haziran 2013 14:08
Sizce bu zamanda en büyük yitiğimiz nedir? Anket'ler-Röportaj'lar s.nur 13 5264 08Haziran 2013 00:08
Gömlek Boyu Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler ayücel 0 1411 01Haziran 2013 17:01
"Bazı şiirler gözyaşı ister" demiştim. Videolar/Slaytlar ayücel 0 1242 23 Mayıs 2013 22:26
çocuklarda ağlama Çocuk ve Aile Sağlığı ayücel 0 2480 23 Mayıs 2013 12:52