Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Kasım 2013, 16:30   Mesaj No:8

Efecan71

Medineweb Üyesi
Efecan71 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Efecan71 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 31885
Üyelik T.: 07 Ekim 2013
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Kırıkkale
Yaş:34
Mesaj: 104
Konular: 22
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Bizler Seni Görmeden Çok Sevdik Efendim (S.A.V)



“Ey kupkuru çölleri cennetlere çeviren gül!” Yıllar var ki bizler “seniye-i veda” türküleriyle, gönüllerimize döküleceğin zamanı ümit ve hayal edip durduk. Cani boğazına gelmiş yetimler misâli hep ruhlarımıza eseceğin ani bekledik. Sahilden çok uzaklara gitsek de gözümüz hep sahilde oldu. O “girye nikap” çehreni açacağın günü bekledik. O “füsun perver” çehreni görme ümidiyle yaşadık. Sen’in “cehre-i handan”ına ruhlarımız feda olsun! Sensizliğin boşluğu, uçuruma; hasreti, yangına; susuzluğu, kuraklığa dönüştü.



Ey Sultanlar Sultani! Ey başlarımızın tacı, ruhlarımızın ilâcı! Çatlamış dudaklarımıza “ab-i hayat” ol! Çehrelerimiz deki bu “pejmurde”ligin sebebi, senden uzak kalış hasretidir. Ruhlarımız, Sen’in gibi bir güneşi kaybettikten beri “bezm-i nadan”da, “cerag” olmaktan öte gidemedi. “Bir gözün hatırına çok gözler sevilir.” deyip sadece seni “cesm-i dilber” bildik. Kesrette boğulma derecesine gelmiş ruhlarımıza meltem ol! Nefesini bizlere duyur, bizleri soluklarına doyur! Ey gönüllerimizin en sevgilisi! Ruhlarımız Sana feda olsun! Bayıltan renklerinle gönüllerimize dökül! “Derd-i isyana muptelâ baht-i kara”lar olarak kapına geldik. Gedalardan sultanlık mülkünü esirgeme!





“Gel ey Muhammed bahardır! Dudaklar ardında saklı âminlerimiz vardır. Hacdan döner gibi gel; miraçtan iner gibi gel; bekliyoruz yillardir.” Ey insanlik bahçesinin “gul-i rana”si! Sen’in bayıltıcı renklerin, nice bülbülü, “nalân u giryan” eyledi. Senin “fusunkâr” tavrin ve gonul yakan edan, nice bülbülü, “suride makal” eyledi.






Ey ruhlarımızın gökkuşağı! Gedalarının ah u efgânını, bir “arz u hâl” bilip imdatlarına koşacağın ânı bekliyoruz. Sen ruhumuzun sancısı, suyumuzun sarnıcı, gönlümüzün gülüsün! Biliyoruz ki Sen’in meltemin, sefkat bulutlarini gönlümüzün semasina sürüklemezse, ruhumuza merhamet damlalari düşmez. Renklerini, Sen’in gökkuşağindan alan her ruh uludur ya ResülALLAH! Nice dilberi öğütürken fânîlik değirmeni; sadece Sen’in renklerin “ter u taze” kaldı ya ResülALLAH!



Şefkati, barışı, merhameti, huzuru, kısacası insanlığı arayan dünyamıza yeniden doğacağın günü bekliyoruz. Sadece ümmetin değil, bütün insanlık soluklarına muhtaç! “Sana muasır olamadığım için üzgünüm ya Muhammed!” diyen Bismark, ışığına koşmak için kanat çırpan “pervane”lerden sadece bir tanesidir. İnsanlık, Sen’i kaybedilen'den beri ateş böceklerini güneş sandı. El fenerleriyle karanlıkları dağıtmaya, çakıp kaybolan şimşeklerle yolunu aydınlatmaya çalıştı. Sen’in dışında, Sen’den uzak çarelerle hayatini tanzim edemedi. Şimdilerde buyuk bir “acziyet” içinde, Sen’in havuzunda arınmaya koşuyor. Soluklarına muhtaç kapı kullarından, güneşine kosan kelebeklerden himmetini esirgeme sultanım!



Niyetlerimizi, varlığın tek yaratıcısı olan “Cenab-i Kirdigâr”e havale edip günahkâr ellerimizle yine ona yalvarıyoruz! Ey her şeyin dizgini elinde, her şeyin anahtarı yanında olan hazineler sultani yüce Yaratıcı! Bizleri “sevgilim” dediğin -mukaddes sevgine layık olan- Hazreti Muhammed Aleyhisselatu Vesselâm’in yüzü suyu hürmetine bağışla! İnsanların en şereflisi olan Efendiler Efendisi’nin (sas) cennet ikliminden bizleri burada ve ötelerde mahrum etme! Yarabbim (Amin)
__________________
'' Eyy Sükutum...!
İçinden Duyduklarını, İçinden Söyle..!
Dile Gelen Her Söz Köle Eder Kendine...''


Alıntı ile Cevapla