Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Aralık 2013, 14:40   Mesaj No:8

Esadullah

Medineweb Sadık Üyesi
Esadullah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esadullah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15316
Üyelik T.: 18 Aralık 2011
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Kayıp bir Kentten
Yaş:44
Mesaj: 734
Konular: 143
Beğenildi:280
Beğendi:94
Takdirleri:3260
Takdir Et:
Standart Cevap: İsrail'i Hoşgör,Müslümanları Boşgör!

Esselamu aleyküm

Konunun başında yazdığınız şu satırları son kelimesine kadar saddak diyerek alıyorum abi ....




Bu açıklamanızı tekrar hatırlatarak bazı kardeşlerimize bu çizgiyi aşmamaları ve Alim şahıslara ki her kim olursa olsun ileri ve ucuk kelmeler kullanmamaları doğrultusunda tavsiyede bulunmak isteriz....

Kaldıki İslam için nefsinden vazgeçmiş , Alimliği islam Alimleri tarafından kabul edilmiş , fedakar ve cefakar bir şahsiyet varken karşımızda , buna daha çok dikkat etmemiz gerek, en azından haddi bilmek gerek kanaatindeyiz....

Bu yazınızdan sonra aşağıdaki sıraladığınız bilgilere ise katılmamak elde değil ama buraya da kocaman bi LAKİN dememek haksızlık olur düşüncesi ile derizki....

Evveli belli olan ve evveldeki hizmetleri asla ve asla küçümsenemeyecek, cefalarla, zorluklarla gerçekten amacı Hakkı tanıtmak, Hakkı yaymak olan ve bu uğurda ailesi, malı ve hatta canını bile feda eden , bugün birçok kişinin dilinde olan cihat kelimesini yaşayarak ve kalemleri ile dilleri ile yapan şahısları görmeseydik, tanımasaydık bugün bu cemaati yerlebir edebilirz deridk,

Peki neden böyle oldu .....Bunu sadece bu cemaat içinde değerlendirip aslında her cemat, tarikat ve oluşuma bu sorunlar içlerinde bir şekilde olduğundan ithaf etmektende asla çekinmemek lazım ...

Bugün olayların bu noktaya gelmesi aslında gün geçtikçe büyüyen ve büyüdükçe dünya üzerinde bir güç kazanan ve yaptığı yatırımların meyvesini almaya başladığında işin kontrolünü sağlayamayan bir cematin temizlenmesi meselesi vardır. İçlerine öyle yada böyle birşekilde giren fitneye müsait kişilerin farkındalığına varmayan , zor zamanlarda ve ümmetin bekası için alınan kararları refah zamanında uygulama inatları, ümmet için hizmetin ve vakıf malı kurallarının dışına çıkılıp işlerin, fiillerin kişileştirilmesi ve daha sayfalar dolusu yazabileceğimiz sıkıntılardan kaynaklanan bugünki olaylar aslında daha evvel de dile getirdiğimiz hizmetin hezimete dönüştürülmesidir.

Ve yine aynı şekilde bu olaylar en başta atılan tohumları gerçekten Rıza lillah olan ve bunda asla şaşmayan bir hareket olduğundan Allahın c.c. merhametidirki içlerinde bulunan fitnekarların, fasıkların temizlenmesidir. Sayısı dünya üzerinde otuzbeş milyonlarla anılan bir cemaat elbetteki kontrolü zor bir cemaattir. Elbetteki farklı kişilerin içinde rahatça olabileceği bir cemattir. Bu konuda bu içteki fitnecileri ve fasıkları görmeden direk olarak en üste odaklanmak biraz abes olur kanaatindeyiz.

Şimdi gelelim Beddua konusuna tekrardan .....



Ne kadar acıdırki bir furya bu bedduanın müslümanlara olduğu, hatta ileri giderek başbakana Ya da açık ifadelerle belli bir kesme olduğu kanaatini yaymakta çok başarılı oldu ki müslümanlar maalesef yine birbirlerine küfürler , hakaretler ve cepheler almaya devam etti..


Gelin bedduaya bakalım ve islamdaki mahşyetiile karşılaşıralım isterseniz.....


"...bize de nisbet ediyorlar, dolayısıyla ben bizi de onların içinde görerek diyorum.. dinin ruhuna aykırı bir şey yapmışlarsa, yaptıkları şey Kur’an’ın temel disiplinlerine aykırıysa, Sünnet-i Sahiha’ya aykırıysa, İslam’ın hukukuna aykırıysa, modern hukuka aykırıysa, günümüz demokratik telakkilere aykırıysa.. Allah bizi de onları da yerlerin dibine batırsın, evlerine ateş salsın, yuvalarını başlarına yıksın. Ama öyle değilse, hırsızı görmeden hırsızı yakalayanın üzerine gidenler, cinayeti görmeyip de masum insanlara cürüm atmak suretiyle onları karalamaya çalışanlar.. Allah onların evlerine ateşler salsın, yuvalarını yıksın, birliklerini bozsun, duygularını sinelerinde bıraksın, önlerini kessin, bir şey olmaya imkan vermesin."


İslamda mübahele Ya da mülaane dediğimiz bir mevzu vardır. Bu karşılıklı beddua etmek demektir ki Allaha c.c. Ali İmran Suresinde – 61 “Fe men hâcceke fîhi min ba’di mâ câeke minel ilmi fe kul teâlev ned’u ebnâenâ ve ebnâekum ve nisâenâ ve nisâekum ve enfusenâ ve enfusekum summe nebtehil fe nec’al la’netallâhi alel kâzibîn.” melaen “ Sana (gerekli) bilgi geldikten sonra artık kim bu konuda seninle tartışacak olursa, de ki: «Gelin, oğullarımızı ve oğullarınızı, kadınlarımızı ve kadınlarınızı, kendimizi ve kendinizi çağıralım, sonra da lanetleşelim; Allah'ın lanetinin yalancılara olmasını dileyelim». “ buyurmaktadır.


Bu nedenle bugün bu bedduanın müminlere Ya da başbakana diyerek alevlendirlmesi sadece fitneden ibaret birer yaklaşımdır. Konu ümmetin refahı ise elbette islama leke vurmak isteyen kimin içindeyse bu şekilde lanetleşmek te yine Türkiye ve Müslümanların refahı için olması gerekendirki, zaten bedduayı yapan şahıs kendisi dahil içinde bulunduğu cemaatide bu bedduya katmakla mübahele yaptığını kanıtlamıştır.


Ayrıca İslamda Lian bahsi vardırki karı – kocanın lanetleşmesi meselesidir. Bir diğer hadise ise Bir-i Muana hadisesi dediğimiz 70 hafızın haince katledilmesi olayında Resulullahın bu münafıklara ve yandaşlarına aylarca namazlarda beddua duası etmesidir. Aynı şekilde hadislerde Allah Resulünün s.a.v bir çok islam dışı Ya da islamın içinde olupta islam dışı hareketen edenlerede lanet etmesi mevcuttur.


Şimdi umarızki başta biz aciz ve tüm müslümanlar olaylara basiret ve ferasetleri ile yaklaşarak bu fitnelerin daha fazla yayılmaması ve müslümanlara zarar vermemesi için birazdaha duygusallıktan öte yaklaşımlar sergilerler ve bu içinde bulunduğumuz saldırıları görerek birlik olmaya , ittihat dualarına sarılırlar.


Unutmamak şazım bundan yüz yıl evvel 1914 lü yıllarda başlayıp 1915 lerde alevlenen İngiliz, Fransız, Alman ve daha birçok ülke Türkiye ve Müslümanlara Çanakkale denen bir zafer ile sonuçlanan bir sınava vesile oldular. O zaman ki ruh ittihat-ı İslam ruhu idi ve asla müslümanlar dağılmadı, bölünmedi yek vücut oldular. Kürdü ile, Türkü ile, Çerkezi ve Arabı ile kenetlendiler İman mücadelesine girdiler ve Asla taviz vermeksizin ülke müdafaasından çok İman Müdaafası yaptılar. Bugün tarihler 2014 e yaklaştığında görüyoruzki aynı İslam düşmanları topla, tüfekle değil belki ama çağın silahları ile Müslümanların üzerine dalga dalga gelmekte ve sanki tarihi tekerrür ettirmektedirler. Ortadoğuda senelerce müslümanları bahanelerle yerle bir edenler, yakın zamanda Suriyeyi Dünyaya kapatıp içerde müslümanları kıyım kıyım kıyanlar, Mslüman liderleri alt üst edenler. Bütün hızı ile büyüyen ve Şahlanmaya başlayan Türkiyeyi de bu acımasız planlarına katma gayretinden asla vazgeçmemekteler.


Bunun için derizki.... Artık Allaıhn cc. Ve Resulullahın s.a.v iplerine sımsıkı sarılma zamanıdır. Tarikat, Cemaat ve diğer olguları bir kenarı koyup İslam için yaşamalıdır. Müslümanların birbirini tekfir etmesi artık durmalı ve Müslümanların refahı için el ele tutulmalıdır. Boy boy demeçler veren zamanın sözde alimlerinin , işleri güçleri islamın içinde islamı eleştirmek olan sözde alimlerin, En hakikisi gerçekten İslamda otoriter olmuş Hakk yolda olan Alimlerin bir an evvel Müslümanları toparlayıcı söylevlere , hutbe, fetva adına ne derseniz artık bu tarz yapılanmalara başlaması ve birliği sağlaması zamanıdır.


Allah c.c. Bizlere olaylar karşısında duygusal ve menfaatsel değilde Basiret ve Ferasetle hareket etmeyi nasip eylesin, bizleri fitnecilerin fitnesinden ve hasedcilerin hasedinden muhafaza eylesin, Şeytnlaşmışların şerrinden uzak eylesin....amin ya Mucib

Elbetteki herşeyi hakkı ile bilen Allah Azze ve Celledir.......vesselam veddua
Alıntı ile Cevapla