Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Ocak 2014, 04:11   Mesaj No:2

NİSAREYYAN

Medineweb Sadık Üyesi
NİSAREYYAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:NİSAREYYAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 22593
Üyelik T.: 07 Aralık 2012
Arkadaşları:26
Cinsiyet:
Memleket:İstanbul
Mesaj: 579
Konular: 29
Beğenildi:15
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Bediüzzaman, talebesinin başkan adaylığına onay vermedi

Alıntı:
fatmaeymentalha Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Yeni Akit yazarı Yavuz Bahadıroğlu, belediye başkanlığına aday olması istenen talebesine neden izin vermediğini anlattı.

Bediüzzaman Hazretlerinin talebesi Hamza Emek Ağabeyi, "tanımaktan şeref duyduğu meçhul isimlerden biri" olduğunu belirten Bahadıroğlu, "Yüksek makamlarda oturmamış, holdingler kurmamış, hayatında televizyona bile çıkmamış, kitap-mitap da yazmamıştır. En büyük fazileti, davasına sadakatidir" diyerek kendisinden siyaset-cemaat ilişkisi üzerine bizzat dinlediği hikâyeyi paylaştı.

Demokrat Parti'nin oluşum aşamasında CHP'nin hışmından korkulduğu için teşkilatlanmanın yavaş yürüdüğünü ifade eden Bahadıroğlu, Bediüzzaman'ın, talebesi Hamza Emek’i Emirdağ teşkilâtını kurmak üzere görevlendirdiğini, onun da birkaç arkadaşıyla birlikte Demokrat Parti ilçe teşkilatını kurduğunu, başına gelmeyen belanın kalmadığını söyledi.

Teşkilattaki arkadaşlarının Hamza Emek ağabeyden belediye başkanlığı için aday olmasını istediğini hatırlatan Bahadıroğlu, Bediüzzaman Hazretlerinin neden izin vermediğini anlattı:

"Kesin kararını bildirmesi için de kısa bir süre tanırlar. Hamza Emek, Üstad’ın görüşünü almak istemektedir, ancak Bediüzzaman, Isparta’da bulunmaktadır. Kaldığı evde de telefon yoktur.

Bir gece sabaha kadar düşünür. Sabah ezanıyla birlikte kapısı çalınır. Gelen Bediüzzaman’ın hizmetkârlarından Zübeyir Ağabey’dir (Gündüzalp). Daha soluklanmadan Üstad’ın mesajını iletir:


“İzin yok kardeşim. Belediye başkanı olursan siyasetin olumsuzlukları cemaate fatura edilir. Aramıza fitne sokulur. Bizim müdahalemiz buraya kadar. Biz hizmette varız, ücrette yokuz!”


Ve Hamza Ağabey, tepsi içinde sunulan belediye başkanlığı makamını kabul etmez.

Risale-i Nur hizmetinin esası “Hizmette var olup ücrette yok olmak”tır. Bu esası korumak için, Bediüzzaman, “euzu billahi mine’ş-şeytani ve’s-siyase” demiş, şeytanın ve siyasetin şerrinden Allah’a sığınmıştır.


alıntıdır

Ne güzel bi hayat düsturu
Ve ne özenli bi hayat...

__________________
Allah’ım! Senden; Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıracak amelleri sevmeyi dilerim. Allah’ım! Senin sevgini bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevimli kıl!
Alıntı ile Cevapla