Konu Başlıkları: Paketten İncil çıktı
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Şubat 2014, 01:52   Mesaj No:1

Tuba_

Medineweb Emekdarı
Tuba_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Tuba_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20781
Üyelik T.: 10 Ekim 2012
Arkadaşları:13
Cinsiyet:
Yaş:38
Mesaj: 1.326
Konular: 73
Beğenildi:17
Beğendi:6
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Paketten İncil çıktı

Paketten İncil çıktı

Mustafa KILIÇ

Misyonerler, Doğu ve Güneydoğu’daki Müslüman Kürt vatandaşlarımızdan sonra şimdi de Kuzey Irak’ta yaşayan Kürtlere dadandı. Geçtiğimiz günlerde Protestan Hristiyan Misyonerler Kuzey Irak bölgesindeki çocuklara içinde Kürtçe İncillerin de bulunduğu 65 bin hediye paketi gönderdi. Avrupa’da yayın yapan ve Kürtçe İncil dağıtan sitelerdeki artış da dikkatlerden kaçmıyor.

Hedefte Çocuk Ve Gençler Var

Bölgede misyonerlerin propaganda faaliyetleri özellikle çocuklar ve gençler üzerinde yoğunlaşıyor. Cuma ve Pazar günleri kiraladıkları dairelerde toplantı ve ayin yaptıkları kamuoyunca biliniyor. Propagandalarında maddi desteği ve çeşitli hediyeleri ön planda tutan misyonerler, özellikle öğrencilere yönelik burs, para desteği, yurtdışına seyahat ve öğrenim sağlama gibi imkânların yanı sıra, “İsa Mesih Öğretisi”nin öncüleri olmaları halinde maaş şeklinde Avrupa Protestan Birliği tarafından para desteği vaat ediliyor.

Hakkâri’de Koreli Misyoneler

DAHA önce de MİT’in hazırladığı raporda dini inancı zayıf ancak zeki ve gelecek vadeden çocukların Misyonerler tarafından hedef alındığı, özellikle de genç nüfusu kiliseye çekmek için ücretsiz İngilizce dersleri verdiğini Milli Gazete ortaya çıkarmıştı. Milli Gazete, İngilizce kursuyla misyonerlik yapan kuruluşların olduğunu MİT raporuna dayandırarak gündeme getirmişti. Raporda misyonerlerin vatandaşlarla konuşurken gizlice çekilmiş fotoğrafları da bulunuyordu.

‘Hikâye’den Propaganda

Misyonerlerin faaliyetlerini Türkiye’deki ve Kuzey Irak’a Kürt vatandaşlar üzerinde yoğunlaştırdığı görülüyor. Kürtçe Hıristiyanlık propagandası yapılmasında kullanılan dokümanlardan tutun da, İncil’deki birçok hikâyenin Kürt Bölgesinde geçtiği yönünde ifadelere yer verildiği görülüyor. ‘Peymana Nû Încîl (Yeni Ahit İncil) , Kıtêba Pîroz (Kutsal Kitap) ve Mızgînıya Îsa Mesîh Lı Gora Yûhenna (Yuhannaya göre İsa Mesih’in Müjdesi) ’ isimlerle Kürtçeye çevrilen İnciller ve Hristiyan’lığın propagandalarını yapan bu kitaplar bedava dağıtılıyor.

Hıristiyan Misyonerler dur durak bilmiyor. Türkiye’nin birçok yerinde Misyonerlik faaliyetlerinde bulunan Hıristiyanlar, Doğu ve Güneydoğu’dan sonra Kuzey Irak’a dadandı. Hedefine Müslüman Kürtleri koyan Hıristiyan Misyonerler Kuzey Irak’a içinde Kürtçe İncillerin ve çeşitli Hristiyanlık propagandası yapılan kitapların bulunduğu 65 bin hediye paketi gönderdiği ortaya çıktı.

İncil’deki Birçok Hikâyen Kürdistan’da Geçiyor Propagandası

Misyonerlerin faaliyetlerini Türkiye’deki ve Kuzey Irak’a Kürt vatandaşlar üzerinde yoğunlaştırdığı görülüyor. Kürtçe Hıristiyanlık propagandası yapılmasında kullanılan dokümanlardan tutun da, İncil’deki birçok hikâyenin Kürt Bölgesinde geçtiği yönünde ifadelere yer verildiği görülüyor. ‘Peymana Nû Încîl (Yeni Ahit İncil) , Kıtêba Pîroz (Kutsal Kitap) ve Mızgînıya Îsa Mesîh Lı Gora Yûhenna (Yuhannaya göre İsa Mesih’in Müjdesi) ’ isimlerle Kürtçeye çevrilen İnciller ve Hıristiyan’lığın propagandalarını yapan bu kitaplar bedava dağıtılıyor.

Kürtçe İlahiler

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adlı internet sitesinde yer alan bayrak ve renklerde tamamen propaganda amaçlı kullanılıyor. Sitede Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nin bayrağı dikkat çekiyor. Sitede “Bu sayfada sizlere ücretsiz olarak, Kürtçe Kutsal Kitabı yazılı veya MP3 formatında işitme vefünf Bücher und zwei Traktate indirme imkanını sunuyoruz. Ayrıca Türkçe ve Kürtçe olarak Kutsal Kitap hakkında başka yayınlarımızı da hizmetinize sunuyoruz; bunlar, bir ilahi kitabı (Kürtçe), İncil kursu, takvim ve CD olarak birkaç ilahiden ibarettir. Kutsal Kitabı Kürt dilinde dinlemek için CD olarak isteyebilirsiniz!” ifadeleri yer alıyor.



Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Tuba_ 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Her bid’at delalet midir? Hurafeler-Bi'datlar Yitiksevda 1 2002 14 Temmuz 2014 17:57
Nur suresini sorularla tanıyalım Sorularla Sureleri Tanıyalım bilinmez 32 13378 14 Temmuz 2014 05:20
Hikmet İslami Kavramlar Tuba_ 0 1926 19 Mayıs 2014 03:02
Mina İslami Kavramlar GÖKCEN_AZRA 1 1801 19 Mayıs 2014 02:58
Hurâfeci Tahrif Akımlarından Hurûfîlik,... Hurafeler-Bi'datlar Tuba_ 0 1916 19 Mayıs 2014 02:53