Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Mart 2014, 23:27   Mesaj No:10

hiranur86

Medineweb Aktif Üyesi
hiranur86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:hiranur86 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27674
Üyelik T.: 25 Nisan 2013
Arkadaşları:2
Cinsiyet:bayan
Yaş:37
Mesaj: 156
Konular: 6
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: ""Müşrikleri Tekfir Etmemek/Onların Kafir Olduklarından Şüphe Etmek""

Şirk işleyen bir kimse ya günümüzdeki insanlar gibi kendisine tevhid davetinin ve nebevi hüccetin ulaştığı bir kimsedir veyahut da tevhid davetini hiçbir şekilde duymamış olan fetret ehlinden olan bir kimsedir.

İshak bin Abdirrahman Al’uş Şeyh “Hükmü Tekfir’il Muayyen” adlı risalesinde bu iki sınıf insanın durumu hakkında şöyle demiştir:

“Bizim bu meselemiz, ortağı olmayan ve tek olan Allah’a ibadet ve Onun dışındakilere ibadetten beri olma meselesidir. Allah’tan başkasına ibadet edenler, dinden çıkaran büyük şirk işlemişlerdir. Bu, asılların aslıdır. Resuller bunun için gönderilmiş, kitaplar bunun için indirilmiştir. Hüccet insanlara Resul ve Kuran ile ikame olmuştur. Bu asılda Allah’a şirk koşan kimsenin tekfiri hakkında dinin imamlarının cevabının bu olduğunu göreceksin. Zira bu kimse tövbe ettirilir, eğer tövbe etmezse öldürülür. Dinin asılları olan meselelerde ta’rifin yani karşı tarafa bildirmenin gerekliliğini zikretmezler. Bildirmeyi, delillerin bazı Müslümanlara kapalı olabileceği hafi olan meselelerde zikrederler. Örneğin Kaderiye ve Mürcie gibi bidat ehlinin tartıştıkları konular, yine sarf ve atf ve benzeri hafi (kapalı) meseleler gibi. Kabre tapanlara nasıl tarif yapılacaktır? Oysa onlar Müslüman değillerdir ve İslam adlandırmasına da girmemişlerdir! Hiç şirk ile birlikte bir amel kalır mı? Allahu Teala şöyle buyuruyor: “Deve iğnenin deliğinden geçinceye kadar cennete girmezler.” (A’raf: 40) “Kim Allah'a ortak koşarsa, sanki o gökten düşmüş de onu bir kuş kapıvermiş veya rüzgar onu ıssız bir yere sürükleyip atmış gibidir.” (Hacc: 31) “Allah kendisine şirk koşulmasını bağışlamaz.” (Nisa: 48) ve diğer ayetler. Fakat bu itikat, çirkin bir itikadı gerektirmektedir ki bu da, bu ümmete hüccetin Resul ve Kuran ile ikame edilmediğidir! Resulü ve Kitabı unutmaları sonucunda gelen bu kötü anlayıştan Allah’a sığınırız. Hatta risalet ve Kuran’ın ulaşmadığı ve cahiliye üzerine ölen fetret ehli dahi, icma ile Müslümanlar olarak adlandırılmazlar ve onlar için istiğfar dilenmez. İlim ehli, onların yalnızca ahirette azaplandırılmalarında ihtilaf etmişlerdir.”

(Risaletu Hükmü Tekfiril Muayyen)
__________________
Müslüman olmak bütün otoriteleri reddedip sadece Allah'ın otoritesini kabul etmektir..
Alıntı ile Cevapla