Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05Haziran 2014, 00:35   Mesaj No:8

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4415
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Standart Cevap: Kutlu Doğum Bid'at mı Değil mi?

Alıntı:
Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı Mesajı göster
sevgili efendim sav in doğum günü kutlanmasınmı ?o mübarek günde ne mucizeler olmuş hatırlanmasın mı ayrıca kuranı kerim okunması selavatlar çekilmesi yasinler okunması size göre bidat bana göre efendime götürdüğüm hediyeler her amel niyete göredir niyetinizi düzeltin bence

Sayın Allahın kulu Peygamberimizin (sav) kutlu doğumu ülkemizde 17 sene önce kutlanmaya başlanmış. Biz müslümanlar bütün yaşantımızı ta ki! tırnaklarımızın hangi usüle göre kesilmesi gerektiğini dahi Hz. Peygamberimiz (sav) Efendimizin hadislerinden öğreniyorsak , hangi hadisi şerifte kutlu doğum geçmektedir. Demek ki Peygamberimizin sünnetine dayanmamaktadır.
Böyle kutlamaları Avrupa kültüründen gelmekte ve dinimiz Yahudi ve Hıristiyanlara benzetilmek istenmektedir. Türkiye haricinde hiç bir İslam ülkesinde kutlanmamaktadır.
Mevlüt kandilleri camilerde , namaz kılınarak , dua ederek , mevlüt okuyarak , Kur'anı Kerimler okuyarak ve çeşitli ibadetlerle ihya edildiği halde kutlu doğum kadın ve erkek hep bir arada düğün salonlarında , panellerde , tasavvufi müziği eşliğinde , fıkra , resim , şiir ve yarışmalarla kutlanmaktadır.
Peygamberimiz (sav) Efendimizin hayatının bütün güzelliklerini , fiziki özellikleri, son Peygamber (sav) 'in olduğunu , İslam için mücadelesi , bütün insanlığın İslamiyete davet edilişi elbette ki, duyurulmalı ve anlatılmalı. Ama bu şekilde değil . Kadınlar ve erkekler ayrı ayrı mekanlarda Kur'anı Kerim okunarak , Peygamberimizden (sav) bahsedilerek, çalgısız ilahiler söylenerek mütevazi bir şekilde yad edilmeli ve şova dönüştürülmemeli.
Siz bizim yorumlarımızı yanlış anladınız, bizim sıkıntımız düğün alayına çevirdikleri içindir, yanlış olan bu. Biz müslüman olarak salavatımızıda getiririz, zikrimizi de yaparız, Kur'anı Kerimde okuruz, Yasini şerifleride bağışlarız. Bunların bizim için bi'dat olduğunu , niyetimizi düzeltmemiz gerektiğini yazmışsınız, çok şaşkınım. Bizim müslüman olmadığımızı mı iddaa ediyorsunuz ? Lütfen dönün yazınızı tekrar okuyun, bizi neyle itham ettiğinize bir bakın.
Alıntı ile Cevapla