Konu Başlıkları: Risale-i Nur ve Tefsir
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ağustos 2008, 15:29   Mesaj No:11

vet_yusuf

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:vet_yusuf isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 547
Üyelik T.: 09 Kasım 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Yaş:42
Mesaj: 40
Konular: 1
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Risale-i Nur ve Tefsir

Alıntı:
bakii Üyemizden Alıntı
kardeşim islam tarihini özelliklede osmanlı tarihini iyi okuyunuz..


Ayrıca Büyük Kur'an-ı Kerim Tefsircisi Elmalılı Hamdi Yazır'a dediğiniz insanın ilmi vardır muhakkak amenna. Ama yaptıklarını tasvip etmem. Kendisi Abdulhamid'in hal fetvasını vermiştir. Yahudilerin baskısı sonucunda. Ve ayrıca kendisi ermeni asıllıdır(ırkçılık yapmıyorum) bu yüzden osmanlıyı bölüp parçalamak isteyen ermeni örgütlerinede manevi destek olmuştur.

Kardeşim kimi ne ile itham ettiğinin ve aslının tam bilmediğini düşünüyorum. kim ermeni asıllı ve Osmanlıyı bölmek istemiş LÜTFEN bazı şahsi görüşlerinize geneli hitap etmeyiniz...
Verdiğiniz linkede baktım yani demek öyle diyorsunuz...
Ama sizin Risaleleri özelliklede Lahikaları okumadığınız çok belli oluyor. Bu sözlerden önce özellikle [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]. risalesinde, bu Risalelerden ve Üstad Bediüzzaman Hz. lerinden hem Hz. Ali (R.a) hem de Abdulkadir Geylani (k.s) hazretlerinin işaret ettiği bildirilmektedir.

Ayrıca dipnot olarak Halid Ertugrul'un okuduğum bir kitabında (kitabın ismini şimdi hatırlamıyorum üzgünüm), Adıyamanda mezilde geçen şahsen kendisinin yaşadığı bir olayı şu şekilde naklediyor (net ifade edemeyebilirim).
"Ozamandaki menzilin başında bulunan Şeyh kalkıp içeri odasına geçiyor ve ayakta bir kişi ile konuşuyormuş fakat karşısındaki kişiyi başkası göremeiyormuş. Konuşma bittiğinde kendisine kiminle konuştuğunu sorduğunda aldığı cevap aynen şu şekilde olmuş "Zamanın Üstadi Bedizüzaman hazretleri ile görüşüp fikir alış-verişinde bulundum tavsiyelerini aldım" demiş...

LÜTFEN olayı başka yönlere çekmeden bir tezaklık oluşturduğunu hissetmeden olayı büyütecek durumlara girmeyelim

Saygılarımla...
Alıntı ile Cevapla