Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Temmuz 2014, 05:56   Mesaj No:4

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4415
Beğendi:3686
Takdirleri:14253
Takdir Et:
Standart Cevap: Kadir Gecesi Yaklaşırken.. Kadir gecesini, kandil simidi yiyerek geçirmeyelim!

Nasıl ki, altın madeni demir, bakır , kömür gibi madenlerden çok daha üstün ise , yine yakut taşı diğer taşlardan çok daha kıymetli ise, gül de çiçeklerin şahı ise Kadir geceside diğer normal gecelerden çok daha üstündür.

Kadir gecesi, Kur'anı Kerimde mededilen ve Ramazan-ı Şerif ayı içerisinde bulunan en kıymetli gecedir. Kadir gecesi, Muhammed Aleyhisselamın (sav) ümmetine mahsus bir gecedir. Başka Peygamberlere ve ümmetine böyle bir gece verilmemiştir.

''Bereketli, hayırlı, faydası bol, feyizli '' demek olan mübarek sıfatıyla sıfatlanan ve İslam dininin kıymet verdiği on geceden ( 1 Muharrem, 10 Muharrem ''aşure gecesi'' Mevlid, Regaib, Mi'rac, Berat , Kadir, Ramazan Bayramı , Arefe ve Kurban Bayramı ve geceleri )'nden biri de Kadir gecesidir.

Sevgili Peygamberimiz (sav) buyurmuştur ki;
'' İnanarak ve sevabını Allah'dan umarak , Kadir gecesini ihya edenin geçmiş günahları affolur''

Allah'ü Teala, kullarına çok merhamet ettiği için bazı gecelere günlere ve aylara kıymet vermiş bu gece ve gün ve aylarda dua , tevbe , namaz ve oruç gibi ibadetleri kabul edeceğini bildirmiştir.

Dört gecenin gündüzü de gecesi gibi faziletlidir. Allah (cc) o günlerde dua edenin isteğini geri çevirmez, onları mağfiret eder ve onlar bu günlerde bol ihsana nail olurlar. Bunlar Kadir gecesi , Arefe gecesi , Berat gecesi , Cuma gecesi ve günleridir....


( Kadir geceniz şimdiden hayırlı ve mübarek olsun )
Alıntı ile Cevapla