Konu Başlıkları: dana etinten et suyu yapılışı
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Ağustos 2014, 20:28   Mesaj No:1

Allahın kulu_

Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1153
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart dana etinten et suyu yapılışı

dana etinten et suyu yapılışı

dana etinten et suyu yapılışı - dana kemiğinden et suyu - çorbalık et suyu nasıl hazırlanır - kemikli etten et suyu yapmak
3 litre için;

Malzemeler:

1,5 kg dana (ya da sığır) döşü (7,5 cm 'lik parçalara kesilmiş)
1,5 kg dana (ya da sığır) kemiği (kırılmış)
2 soğan (her biri 4'e bölünmüş)
2 kereviz (kıyılmış)
2 havuç (dilimlenmiş)
3 diş sarımsak (ayıklanmadan dövülmüş)
8 tane karabiber
3 karanfil
1/2 tatlı kaşığı kekik
1 defne yaprağı

Yapılışı:

Önce fırınınızı 220°C'a ısıtın. Ateşe dayanıklı büyük bir cam kaba etler, kemikler, kerevizler, havuçlar ve soğanları koyup, kabı fırına vererek, malzeme kahverengileşinceye kadar (yaklaşık 1 saat) pişirin.

Kabı fırından alıp, içindekileri büyük bir tencereye aktarın. Fırından aldığınız cam kaba 1/2 litre (yaklaşık 2 su bardağı) su koyup, bir spatulayla dibine yapışmış malzemeyi kazıyarak, bu suyu tencereye boşaltın. Sarmısak, karanfiller ve karabiberleri ekleyip, malzemenin üstünü örtecek kadar su koyduktan sonra, tencereyi orta ateşe oturtun ve bir taşım kaynatın.

Kaynayınca ateşi kısın ve yüzeyde biriken köpükleri alıp atın. Kekik ve defne yaprağını ekleyip, ara sıra yüzeyde biriken köpükleri atarak, kısık ateşte 4 saat pişirin. Tencereyi ateşten alıp, et suyunu bir tel süzgeçten büyük bir kâseye süzerek (süzgeçte kalanları atın), yüzeyindeki yağı temizleyin.

NOT: Etler, kemiker ve sebzelerin fırında pişirilmesi, et suyuna güzel bir kahverengilik kazandırır. Suyu yeterince kahverengi bulmazsanız, küçük bir tencereye 1 çorba kaşığı domates püresi koyup, kısık ateşte sürekli karıştırarak, koyu bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) pişirin. Sonra bu püreyi, pişme süresinin tamamlanmasına 1 saat kalınca et suyuna katın.


alıntı
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Allahın kulu_ 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Haftanın konusu:Şiddet neden artıyor? Hafta'nın Konusu gün ışığı 8 1314 25 Ağustos 2019 23:20
AÖF İlahiyat Arapça 2. Sınıf Vize Soruları – 2009 Arapça 4 Allahın kulu_ 3 1453 23 Ocak 2019 19:40
Sayı ve Temyiz soruları Arapça 4 Allahın kulu_ 0 2767 23 Ocak 2019 19:09
Arapça 3 dersleri Arapça 3 Allahın kulu_ 0 1056 03 Ocak 2019 12:34
Arapça 3 | Çıkmış Soru Çözümleri Arapça 3 Allahın kulu_ 2 1494 03 Ocak 2019 11:56