Konu Başlıkları: Hanımımı Sevemedim
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Eylül 2014, 22:42   Mesaj No:10

umut628

Medineweb Aktif Üyesi
umut628 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:umut628 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 24048
Üyelik T.: 01 Ocak 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 242
Konular: 66
Beğenildi:64
Beğendi:0
Takdirleri:110
Takdir Et:
Standart Cevap: Hanımımı Sevemedim

Alıntı:
muallime Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Hanımımı Sevemedim

Selamün Aleyküm Hocam,ben yaklaşık 3 yıllık evli bir kişiyim.Evlendiğim kişiyi annem seçti,kendi yatalak olduğundan benim istediğim sevdiğim kızı değilde kendine bakacak olan kızı seçti,ben de buna ses çıkarmadım,malum bu devirde değil anaya kocaya bile hizmet etmiyor kadınlar..Hanımım aslında fena değil anamı idare ediyor ama ben onun fiziğini dert ediyorum,bir türlü sevemedim,içim ısınmadı,zaman zaman anama da kinleniyorum,kendisi için beni yaktı diyorum ,bir yaşında bir kızımız var,ben ne yapacağımı şaşırmış durumdayım,hocam ne yapayım bana bir yol gösterin...
MECNUNUN LEYLÂ"SI
Padişahın biri aşkı uğruna Mecnun"un deli divane olup çöllere düştüğü Leyla"yı çok merak eder. Leyla"nın bulunup huzuruna getirilmesini emrini verir. Leylayı bulup getirirler. Padişah Leylayı görünce hayretler içinde ka­lır. Bakar ki, kara kuru, sıradan bir kızcağızdır. Sorar:
-Mecnun'u aşkıyla deli divane edip dağlara, çöl­lere düşüren Leyla sen misin? Hayret, senin öyle fevkalade bir güzelliğin yok. Sıradan bir kadından hiçbir farkın görülmüyor. Hal böyle iken nasıl olur da Mecnun senin için deli divane oluyor?
Leyla hiç tereddüt etmeden cevap verir:
-Padişahım susunuz. Çünkü siz Mecnun değilsin. Bendeki güzelliği görebilmeniz için sizde Mecnun'un gözlerinin ol­ması lazım ve bana Mecnun'un gözleriyle bakmanız gerekir, der.
Padişah bu haklı sözler karşısında söyleyecek bir şey bulamaz, susup kalır. (Mesnevi, c.I, beyit: 407 vd.)

Mevlana hikayeyi hatırlatarak bir noktaya dikkati çekmek istemiştir. Sevdasıyla Mecnun"un aklını başından alan Leyla"nın dış güzelliği başkalarından üstün değildi. Kays"ın onun yolunda mecnun oluşu, ondaki iç güzelliği görmesindendir. Bu tür güzellik her göze görünmez. Onu ancak Mecnun"un gözüyle bakabilenler farkeder. Leyla"ya Mecnunu"un gözüyle bakamadığı içindir ki padişah ondaki iç güzelliği göremedi.
Şüphesiz dış güzellik de Allah"ın bir lutfudur, o da değerlidir. Mütenasip bir vücuda, herkese güzel gelen bir simaya sahip olmak hoş bir şeydir, bu tipler daha çok ilgi çekerler. Ama sadece dış güzellik yetmez ve zamanla yıpranır, kaybolur. Asıl değerli olan iç güzelliğidir, manevi olgunluktur. Bir hadiste şöyle buyrulur: “Allah sizin suretlerinize yani dış görünüşünüze bakmaz, fakat kalblerinize bakar.” (Müslim, birr, 33) Yani kalbinizin, ahlakınızın, iç duygularınızın düzgün ve mükemmel olmasına bakar ve ona değer verir.
Ayrıca dış güzellik ve maddi unsurlar, itibarî/göreceli bir şeydir. Birine hoş gelen başkasına sevimli gelmeyebilir. Bugün beğendiğimiz bir tipten yarın sıkılabiliriz. Bütün bunları aşan güç sevgidir. Sevgi duyguların en kuvvetlisidir. Sevdiğimiz birinin her şeyi bize hoş gelir. Normal ölçülere göre çirkin sayılan bir kimse sevenin nazarında en güzeldir. Sevenin gözü bütün ayıplara kapalıdır.
Belli ki hanıma iç güzelliği vermiş ki Allah senin yatalak annene bakıyor.belki sana da bakacak bir felç geçirip yatalak olmamana garantin mi var ,yahutta kaza geçirip fiziksel bütünlüğünün bozulmayacağına ,
yeni kuşaklar bilmez ama eskiler bilir, sanatçıların kartpostalları satılırdı eskiden 20-30 sene önce. insanlar birikir melül melül sanatçı kartpostallarına bakarlardı dı dakikalarca şimdiki halleriyle 20-30 sene önceki hallerinden eser yok,
sağlık,güzellik,gençlik para-pul izafi kavramlar gelir geçer
sen iyisimi gözünü değiştir .mecnunun gözüyle bakmayı dene birde
__________________
O yüz , her hattı tevhid kaleminden bir satır;
O yüz ki , göz değince Allah ' ı hatırlatır.
Alıntı ile Cevapla