Konu Başlıkları: AÖF DUYURULAR! Medineweb
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Eylül 2014, 09:27   Mesaj No:18

EyMeN&TaLhA

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:36
Cinsiyet:
Mesaj: 3.299
Konular: 784
Beğenildi:131
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Aöf duyurular!...

Aöf Ders Ekle/Sil Nasıl Yapılır



- Ders ekle/sil işlemini 1.sınıfta okuyanlar yapamazlar. Onlar okulun atadıkları dersleri almak durumundalar.(ÖNEMLİ)

- Üst dönemden ders ekleme işlemini, alt dönemden ders borcu olanlar yapamazlar. Alttan kalan derslerinizi vermeden üst dönemden ders alamazsınız ama ders çıkarabilirsiniz.

- Ders ekleme veya çıkarma işlemi harç ücretleri yatırıldıktan sonra yapılamaz. Dolayısı ile ekleme veya çıkarma yapacaksanız önce bu işlemi sonra harcı yatıracaksınız.

- Ders eklemek veya çıkarmak için [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresine giriyoruz. Burada TC kimlik numaramız ve Aöfbürosundan aldığımız şife ile giriş yapıyoruz.

- Buradan okulun ekstra alabilirsin dediği dersleri eklyebilir, çıkarmak istediklerimizi çıkarabiliriz.

Girdiğiniz sayfa ile ilgili uyarılarıda belirteyim;


*Fakülte tarafından bu dönemde alabileceğiniz derslerin kredisi 30 ECTS* krediyi geçiyorsa en az 30 ECTS kredilik, geçmiyorsa tüm derslerin ataması yapılmıştır.

*Tekrar ettiğiniz dersler ve ilk kez alınan dersler farklı renklerde gösterilmiştir.

*Atanan derslerin üzerine TOPLAM 45 ECTS krediyi geçmeyecek şekilde varsa üst dönemden ders ekleyebilirsiniz. Fakülte tarafından yapılan ders ataması sonucu atanmayan dersi kalan ve bu dersleri alması halinde mezun olabilecek durumdaki öğrenciler 45 ECTS kediyi geçmeyecek şekilde ders ekle işlemi yapabilirler.,

* Ders silme, bir üst dönemin derslerinden başlayarak yapılabilir. Üst dönemin derslerinin tamamı silinmeden, bulunduğunuz dönemin derslerinden silme yapamazsınız. Ancak tekrar ettiğiniz dersleri silemezsiniz.

* Bir dersi silmeniz o dersten sorumlu olmadığınız anlamına gelmez. Sildiğiniz dersleri daha sonra lgili dönemde almak zorundasınız. Dönemlik-Kredili programlarda tüm dersler zorunlu olup seçmeli ders bulunmamaktadır .Derslerin tamamından başarılı olmadan mezun olamazsınız.

*Tüm dersleri silmeniz halinde bankada ödeme oluşmayacak, kayıt yeniletemeyecek, öğrencilik haklarından yararlanamayacak ve sınavlara giremeyeceksiniz.

*Ders ekle-sil işlemi 3 basamaktan oluşmaktadır. En son basamakta mutlaka onay vermelisiniz. Yaptığınız işlemleri onaylamadığınız takdirde, ders ekle-sil işlemleri geçersiz sayılacaktır.

- Çıkardığımız dersleri ancak seneye aynı dönemde alabileceğimizi unutmayalım. Yani ıkarılan dersler aslında bizim okula borcumuzdur ve bu derslerde geçmeden okulu btirip diploma alamayız.

2 - Vakıfbank'a harç Ücretlerini Yatırma ve Kaydın Yenilenmesi

- Ekle sil yaptıysak bankaya gidip harç ücretini yatırabiliriz arkadaşlar.
- Bankaya harç ücretini yatırmadığımız sürece ekle/sil işlemini tekrar yapabiliriz. Her yaptığımızda bir önce yaptığımız silinir en son yaptığımız güncel olur.
- Bankaya harç ücretini ödedikten sonra Aöf bürosuna gidip bu dönem okuyacağımız yeni kitaplarınızı alabilir, Öğrenci kimliklerinizin arkasına bandrol yapıştırtıp, Öğrenci Pasosu için başvurunuzu yapabilirsiniz. Bu yıl dersler değiştiği için geçen yılların kitapları yerine yeni kitapları alıp derslere o şekilde çalışmanızı öneriyorum

DERS EKLE-SİL VİDEOLU ANLATIMI AŞAĞIDAKİ LİNKTEN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

bankaya harç ücretini yatırdıktan sonra artık ekle/sil yapamazsınız ve dersleriniz seçilmiş olur.

alıntıdır

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı ile Cevapla