Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Ekim 2014, 01:17   Mesaj No:1

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4415
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart KPSS - DHBT Sözlü Sınavına Hazırlık ...

KPSS - DHBT Sözlü Sınavına Hazırlık ...

1. Hz Adem (as) : İnsanlığın babası, ilk insan, ilk Peygamber, lakabı Safiyyullah

2. Hz. İdris (as) : İlk yazı yazan, elbise giyen, yüksek makama kaldırılan

3. Hz. Nuh (as) : Büyük Peygamberlerden birincisi, 950 sene Peygamberlik yaptığı Kur'an ile sabit olan tek Peygamber. İnsanlığın ikinci babası gemicilerin piri. Kavmini tufan helak etti. Adına sure vardır.

4. Hz. Hud (as) : Hz. Nuh'un oğlu Sam'ın neslindendir. Yemen'de Ahkaf bölgesinde yaşayan Ad kavminin Peygamberi. Yedi gece , sekiz gün devam eden rüzgar kavmini helak etti. Adına sure vardır . ( Ahkaf)

5. Hz. Salih (as) : Hz. Nuh'un oğlu Sam'ın neslindendir. Hicr denilen yerde yaşayan Semud kavminin Peygamberi. Mucizevi olarak taştan deve çıkardı. Hicr suresinde geçmektedir.

6. Hz. İbrahim (as): Hz. Nuh'un oğlu Sam'ın neslindendir. Büyük Peygamberlerden ikincisidir. Peygamber Efendimiz (sav)'in büyük dedesidir. Bütün milletler ona saygı gösterir. Halilullah'dır. Nemrut ile mücadele etmiştir. Babil halkına Peygamber olarak gönderildi. Adına sure vardır.

7. Hz. Lut (as) : Hz. İbrahim'in kardeşinin oğludur. Sadom'a Peygamber gönderildi. Kavminin başına taş yağdı , alt- üst oldular.

8. Hz. İsmail (as) : Hz. İbrahim'in kurbanlık oğludur. Yemen kabilelerine ve Arabistan yarımadasında yaşayan Amalika'lılara gönderildi. Annesi Hz. Hacer' dir ki Hz. Muhammed (sav ) ' in soyundandır. Hz. İsmail babası ile Kabe'yi yapmıştır.

9. Hz. İshak (as) : Hz. İbrahim'in ikinci oğludur. Ken'an ve diğer Peygamberlerin atasıdır. Annesi Hz. Sare'dir. Şam halkına Peygamber olarak gönderildi.

10. Hz. Yakub (as) : Hz. İshak'ın oğludur. Lakabı İsrail olduğundan oğullarına ve torunlarına İsrailoğulları denmiştir. Ken'an iline Peygamber olmuştur. İsrailoğullarını Mısır'a yerleştirdi.

11. Hz. Yusuf (as) : Hz. Yakub'un 12 oğlundan biridir. Mısır'da Peygamberlik yaptı. Hikayesi ibretliklerle doludur. Adına sure vardır.

12. Hz. Eyyub (as) : Hz. İshak'ın oğlu Hz. İlyas'ın evlatlarındandır. Hz. Yusuf ile aynı asırda yaşamıştır. Allah'ü Teala kendisini ağır bir hastalık ile imtihan etmiş, o da sabır timsali olmuştur.

13. Hz. Şuayb (as) : Medyen ve Eyke halkının Peygamberidir. Büyük annesi Hz. Lut'un kızıdır. Eyke halkı ateş yağmuru ile , Medyen halkı da bir gürültü ve yer sarsıntısı ile helak oldu. Hatibu'l- Enbiya'dır. Hz. Musa'nın kayınpederidir.

14. Hz. Musa (as) : İmran'ın oğludur. Hz. Şuayb'ın kızıyla evlenmiştir. Mısır'da doğmuştur. Hızır (as) 'la arkadaşlık yapmış, Firavun'un saltanatını yıkmış ve ilahi mucize ile denizi yararak İsrailoğullarını onun zulmünden kurtarmıştır. Kelimullah'dır. Büyük Peygamberlerin üçüncüsüdür. Dört Kitab'dan biri olan Tevrat kendisine verilmiştir.

15. Hz. Haruun (as): Hz. Musa'nın öz kardeşi ve onun yardımcısıdır. Firavun'a ve kavmine gönderildi. Samiri ile mücadele etmiştir.

16. Hz. Davud (as) : Talut onun kayınpederidir. Dört Kitab'dan biri olan Zebur kensine verilmiştir. Çok hoş sesi vardır. Demiri elleriyle mum gibi yumuşatır, zırh yapardı. Hadid suresi demirden bahseder. İsrailoğullarının İlk Peygamber hükümdarıdır.

17. Hz. Süleyman as: Hz. Davud'un oğludur. Hem hükümdar hem de Peygamber idi. Mescid-i Aksa'yı yapmıştır. Herşey onun emrinde idi. Bir mucize olarak kuş dilini bilirdi.

18. Hz. İlyas (as ) : Soyu Hz. Musa'nın kardeşi Hz. Harun'a dayanır. İsrailoğullarına gönderilen Peygamberdir.

19. Hz. Elyasa (as) : Ahtub oğludur. İsrailoğullarına gönderilmiş Peygamberdir.

20. Hz. Zülkifl (as) : Hz. Eyyub'un oğludur. Esas ismi Beşir'dir. Babasından sonra Peygamber olarak gönderildi. Önce hükümdar sonra Peygamber oldu. Kendisine Zülkifl dendi.

21. Hz. Yunus (as) : Matta'nın oğludur. İsrailoğullarına gönderilen Peygamberdir. Asurlular zanında Ninova halkına gönderilmiştir. Adına sure vardır.

22. Hz. Zekeriya (as) : Hz. Süleyman'ın soyundandır. Beytü'l - Makdis'de iftira atarak şehit ettiler.

23. Hz. Yahya (as) : Hz. Zekeriya'nın soyundandır. Hz. Musa'nın şeriatı ile amel edendir. İncil Hz. İsa'ya gelince onunla amel etmesi emredildi. Yahudiler tarafından şehit edildi.

24. Hz. İsa (as) : Hz. Meryem validemizin oğludur. İsrailoğullarına gönderilen son Peygamberdir. Hakkında Meryem suresi vardır. Mucize olarak babasız doğmuştur. Ruhullah'dır. Beşikte iken konuşmuştur. Dört Kitapdan biri olan İncil kendisine verilmiştir. Yahudiler onu öldürmek istemişlerse de Allah'ü Teala onu semaya kaldırmıştır.

25. Hz. Muhammed (sav): Abdulmuttalib'in oğlu Abdullah'ın oğludur. Soyu Hz. İbrahim Halilullah oğlu Hz. İsmail'e ulaşır. Peygamberlerin sonuncusu , Hatemu'l-Enbiya , Seyyidi'l Mürselin , İmam'ül - Muttekın , Rahmeten- li'l- a'lemin , Habibullah , Makam-ı Mahmud'un sahibi, insanların ve cinlerin Peygamberi , bütün enbiyanın şahidi , evliyalar serveri , Kur'an'ın tebliğcisi ve tüm cihanın Peygamberidir.

Savatullahi Teala Aleyhi ve Aleyhim Ecmain...







Alıntı...

Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Gündem Korona Aşısı Gündem/ Manşetler Esma_Nur 6 1289 10 Aralık 2020 11:20
DHBT Muhteşem Özetler DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler nurşen35 4 2010 08 Aralık 2020 17:40
Kıssaları Hayatımıza Taşıyalım Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler nurşen35 1 782 08 Aralık 2020 16:46
TENKİD Serbest Kürsü nurşen35 0 729 08 Aralık 2020 11:44
Vitir Namazını Niye Kılıyoruz Biliyor musunuz... Namaz-Abdest-Teyemmüm nurşen35 0 808 04 Aralık 2020 12:56