Konu Başlıkları: NAMAZ VE ANNE
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Eylül 2007, 20:53   Mesaj No:1

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1172
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart NAMAZ VE ANNE

NAMAZ VE ANNE

NAMAZ VE ANNE
Çocukların manevi dünyasında anne mi babamı daha çok etkili tam olarak bilemem. Bununla beraber kanaatim odur ki, annenin etkisi belki de daha çoktur. Zira çocuğun ilk yılları daha çok anne ile geçmektedir. Eğitimin ve hayatın şekillendiği ilk yıllar ki insan karakteri üzerinde çok etkilidir.
Çocuk eğitimi ilk önce doğru bir eş seçimiyle başlar, sonra aile yaşantısında ki iman şuuruyla devam eder. Zürriyetin besmeleli ve şeytandan korunması için istiaze edilişiyle temelleri atılır. Tabii ki istiaze sadece söylenilen bir cümle olmamalıdır. İstiazeye uygun olarak gerekenler yapılmalıdır.
Annelerin çocukları için söylediği ninnilerin dahi çocuk eğitimi üzerinde etkisi büyüktür. Annenin çocuğunu yedirmesinden giydirmesine, uyutmasından uyandırmasına kadar tüm hayatı kulluk şuuruyla yaşaması ve yaşatması çocuğun geleceğini inşa etmesinde en büyük eğitim modeli ve usulüdür.
Annelerin ezan ve namazla ilgi ve alakaları çocuk üzerinde önemli bir etki uyandırır. Annenin abdest alışından seccade sermesine kadar ki süreç çocuk için gerçek bir örnektir. Hayatı namaza göre programlaması çocuğun hayatında ki en önemli yaşantı modelidir. Anne sadece kendisi için namaz kılmaz, aynı zamanda aile içinde tebliğ amaçlı olarak da namazı gündemde tutar. Hangi anne ki yapacağı işleri namazdan önce ve sonra diyerek örnek oluyorsa çocuğun ve ailenin üzerinde en büyük etkiyi icra ediyordur.
En büyük ihtiyacımız namazlı annelere sahip olmaktır. Namazsız anneler sadece kendilerine değil, aynı zamanda geleceklerine de kıymaktadırlar. Öyle çocuklar var ki evlerinin kıblelerini bilmiyorlar. Seccadeye kaybetmiş, evinin temizliğini namaza endekslememiş anneler, ezanı beklememiş anneler evet namaz için büyük örtüsünü göz önüne koymamış anneler insanlığa karşı manevi cinayet işlemektedirler.
Namazla uyanan ve namazla yatan hatta çocuğun anlayamayacağı sebeple namaz kılamadığı dönemlerde dahi seccadesine abdestiyle oturan anneler eli öpülesidirler. Zira küçük çocuklar, annem bazen namaz kılıyor bazen kılmıyor şüphesine düşmesinler. Annenin namazını kılamadığı zaman ki hüznüne ve gözyaşına şahit olan çocuk, namaza ait derin bir sevgiye sahip olur. Evinden çıkarken namazını, vardığı yerde namazını eda eden anne ailenin üzerinde ki etkisi çok büyüktür. “Yavrum namazımı kılayım, namazdan sonra, namazı bekliyorum, namaza hazırlanıyorum” gibi cümleleri duymasıyla çocuk namaz aşığı haline gelebilir.
Evlerimizde ki yaşlılarımızın oturarak da olsa namaz kılmaları ayrı bir önem taşır. Zaten gerçek eğitim yaşanan hayat değil midir? Besmeleyle evinin perdesini açan ve besmeleyle kapısını ve perdesini kapatan anneler elleri öpülesidir.
“Baban namazdan gelsin, baban namaza gidince” gibi cümleler ise erkek çocuklar için cemaatle namazın önemini vermektedir. Evinde kaç kez nazmın adı geçiyorsa o kadar namaz tebliği yapılıyor demektir. Ezan ile iş hayatına nokta koymayı çocuk evde öğrenmeli, namazı ilk vaktinde eda etmeyi ailede görmelidir. “Yavrum ezan okunurken pencereyi aç” güzelce dinleyelim ve ezanı sünnet üzere tekrar ederek dinleyip ezan duasını da yapıp, seccadesine yönelen anneler ne mübarektir anlatmak mümkün değildir. Sizin anneniz öyle değilse, siz namazlı anne olamaya çalışınız lütfen, hem kendiniz, hem de aileniz için. Aile huzurunun ilk ilacı namaz, huzursuzluğun ilk sebebi de namazsızlıktır...

alıntı
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Medine-web 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Mustafa İslamoğlu Sözler Medineweb.net Videolar Mihrinaz 2 204 30 Nisan 2023 15:51
Şirk Hakkında Kuran Ne Diyor? Medineweb.net Videolar Medine-web 0 163 29 Nisan 2023 17:52
DÜNYA KABE'NİN NERESİNDE Hacc-Umre-Kurban Medine-web 0 944 27 Nisan 2020 20:40
T.B.Teknolojileri-2 Vize Konuları Ozet(2017) Temel Bilgi Teknolojileri 2 Medine-web 3 2607 06 Ekim 2017 19:31