Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Şubat 2015, 23:54   Mesaj No:1

Bedia Özdemir Tokel

Medineweb Üyesi
Bedia Özdemir Tokel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Bedia Özdemir Tokel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 25542
Üyelik T.: 04 Şubat 2013
Arkadaşları:8
Cinsiyet:
Mesaj: 72
Konular: 44
Beğenildi:39
Beğendi:3
Takdirleri:163
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Özgecan Hadisesine İslami Çözümler

Özgecan Hadisesine İslami Çözümler

Özgecan Hadisesine İslami Çözümler/Bedia Özdemir Tokel


İsrailoğulları içinde Barsisa adında bir Rahip ,hem abid hem zahiddi.Öyle ki ünü dört bir tarafa yayılmıştı.Dualarıyla insanlar iyileşiyor ,Ülkenin dört bir tarafından hastalar , iyileşmesi için ona geliyorlardı.

Şeytan ise onun bu haline bakarak ,hiddetleniyor,bunu bu ibadetlerinden döndürecek yok mu diye şeytanlarla toplantılar yapıyordu.

Nihayet biri ''ben onunla nasıl başa çıkacağımı biliyorum ,zira genç ve güzel kadın kadar erkekleri aldatacak daha kuvvetli bir silah yoktur.''dedi .

Ve sonunda ,güzelliği dillere destan padişah kızını vesveseleriyle hasta ederek yatağa düşürdü.Padişaha gelerek nerede tedavi etmesi gerektiğini de fısıldadı.Nihayet Padişah ve kızı rahip Barsisaya şifa için geldiler.Tedavi olup gittiler.Kızı tekrar hasta eden Şeytan bu sefer kızın uzun süre rahibin yanında kalmasını telkin etti .Padişah kızını bıraktı.Barsisa bu tedavi süresince-halvette kaldıkları - kıza aşık oldu ve kızı kirletti.Kız hamile kaldı.Rahip ne yapacağını şaşırdı.Şeytan fırsatı kaçırmadı, zaten pusudaydı. '' Onu hamile bıraktığın öğrenilirse boynunu vururlar .Bunu öldür ve göm '' diye fısıldadı. Rahip denileni yaptı ve öldürüp gömdü.

Padişah kızını almaya gelince ,Rahip '' hastalıktan öldü ,'' dediyse de padişah şeytanın da vesvesesiyle inanmadı ve mezarı açtılar. Ve kızlarının öldürüldüğünü görünce Rahibi darağacına çıkardılar. Şeytan yine geldi ve ''eğer bana secde edersen seni kurtarırım ''dedi. Barsisa ümitlendi ve şeytana ; ''Nasıl secde edeyim, boynumda ip var.'' dedi.

Şeytan, secde niyetiyle başınla işaret et, yeter dedi.

Barsisa, can korkusuyla, secde etmeye niyetlendi; can tatlıdır ya, fakat başını eğince ip, boynunu daha da sıktı. Nefesi kesildi.
Ve şeytana secde ederek öldü. Şeytan uzaklaşırken, "Ben senden tamamıyla uzağım" dedi. Ve böylece küfür üzerine öldü gitti.....(1)


Tarsus'ta 20 yaşındaki genç kızın ,tecavüz edilip hunharca öldürüldüğünü duyduğumda bu hikayeyi hatırladım.


Türkiye , sadece kadınların ve çocukların değil erkeklerin dahi emniyette olmadığı bir ülke ; ne zamandır.


Noel baba sapıklığı ,yılbaşı eğlenceleri,sevgililer günü ,tecavüz cinayetleri ,anne baba cinayetleri, evladını öldürenler ,çöpe bırakanlar ...
Bir erkeğin yaptığı suçtan dolayı tüm erkekleri suçlu gören aklı evvel Feministler ! Tecavüz hadisesini İslam ülkesi olmakla bağdaştıran (yani küfür kelimesinin ,hakkı örtmek manasını hakkıyla yerine getiren) din düşmanları ...Ne ararsan var!

''Türkiye'' Toplu cinnet geçiriyor sanki !!

Evet 20 yaşındaki genç kıza hem tecavüz hem de hunharca katletme hadisesi üzerine toplu cinnet geçiriyoruz !

Fatmagülün suçu ne ? Aşk-ı memnu ,İffet , gibi dizileri izlerken çekirdek çıtlatıp izliyenler ,neden bu olay gerçek olunca hop oturup hop kalkıyorlar ?!

''Soner Yalçın''ı ''kadınımızı koruyacağız ,papyon takacağız,inadına dekolte ,mini etek giyin'' derken alkışlayanlar şimdi niçin İdam istiyorlar ?!

Bunlar kadını korumaya yetmedi mi !?


Recm ve kısas ayetleriyle alay edenlerin ,Şeriat karşıtlarının ; Özgecan hadisesi karşısında suçlunun idam edilmesini istemeleri de başka traji komik bir hadisedir.


Batıyı örnek alıyoruk ya hani ,Özellikle Amerika ;orada da her beş saniyede bir kadın tecavüze uğruyor insan öldürülüyor !!

''Avrupailileşmekle ,dini değerlerimizi çöpe atmakla yanlış yaptık geldiğimiz nokta bu !'' diyebilecek mertliği bari gösterin !

Batı batı diye diye battık gerçekten ! Kendi battığımız yetmediği gibi ,ahlaki çöküntüyü Türki devletlere ve Arap dünyasına kadar yaydık

...Dizilerle yaymaya da devam ediyoruz...

İşte din ve ahlak eğitimsizliğinin sonucu ,ve de medyanın yıkıcı tahribatı !

**********

İslam ;Sedd-i Serai gibi prensiplerle olabilecek günah, haramları , şahsi ve toplum facialarını önleme yolunu seçmiştir.İnsanlara Allahı ,kitabı ,ahiret bilincini vermeden ,dini öğretmeden ahlaklı olmalarını bekleyemeyiz.İslam Hukukunun bu gibi vahim olayları önlemek için öngördüğü kurallar ve tedbirlerden bazıları şunlardır.

Din Eğitimi

Ben Müslümanım diyen herkesin ''din eğitimi'' alması zaruridir.

Ey inananlar! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun. (Tahrim suresi 6. ayet )

Ahirette hesaba çekileceğine inanan ve suçun cezasını göreceğini bilen bir fert elbette ahlaklı davranacaktır.

Kadının Tesettürü

“Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve mümin kadınlara söyle: Ev dışına çıktıkları zaman dış elbiselerini üzerlerine salıversinler. Böyle yapmaları onların iffetli tanınmaları ve kendilerine sarkıntılık edilerek incitilmemeleri yönünden en uygun bir davranıştır. Allah gafurdur, rahîmdir/çok affedicidir, merhamet ve ihsanı boldur.” (Ahzab, 33/59)

Kadına tesettürü hatırlatan bir çok kişiye ''kadına örtün diyeceğinize erkekler namuslu olsun ''deniyor.Sadece erkekleri genelleştirerek suçlu ilan etmek hangi izana sığıyor,aşığına kocasını öldürten kadınlar ne olacak ?!


Kadın erkek halvet kalamaz

“Kim Allah’a ve âhiret gününe iman ediyorsa, yanında mahremi olmayan bir kadınla yalnız kalmasın; çünkü bu takdirde üçüncüleri şeytandır.”
(Ahmed b. Hanbel, Müsned )

Zinaya yaklaşma

Zina yapma demiyor,yaklaşma diyor ,zinaya yaklaşmak ta , göz zinasıyla başlıyor.

“Sakın zinaya yaklaşmayın! Çünkü o, çirkinliği meydanda olan bir hayâsızlıktır, çok kötü bir yoldur.” (İsra Sûresi, 17/32)

Kısasa Kısas

“Ey akıl sâhipleri, kısâsta sizin için hayât vardır, böylece korunursunuz.” ( Bakara Süresi 179. Ayet )

“Ey inananlar, öldürmelerde kısas size farz kılındı. ” (Bakara 178.)

Suçun cezası ;başka suçları da engelleyici ve caydırıcı olmalı.


Toplumun çöküşüne vasıta olan bu elim olaylara , İslam Hukukunun aldığı tedbirler elbette bunlardan fazladır .Hem birey saadetinden söz ediyor ,hem toplum refahını istiyorsak ,işi boşaltılmış bir İslam yerine tekrar ''Gerçek İslam Medeniyeti ''ne dönüşten başka çaremiz yoktur.
Bu elim olayın cezasını İslam ,ya kılıçla, ya asılarak öldürülmesini emrediyor.İslam katili affetme yetkisini sadece onun velilerine ,ailesine veriyor.Devletin suçluyu affetme yetkisi yok .Aile isterse kan parası talep ederek ya da etmeyerek affetme yetkisine sahip.Ya da idamına aile karar veriyor.
Ülkemizde uygulanan ve aynen batıdan alınan Medeni hukukta ise yeterli , caydırıcı bir ceza sistemi yok.Medeni kanunları uygulamak bu olayların daha da artmasına sebep oluyor.

******

1 -Mevlana Celaleddin, Mecalis-i Seb'a


Bedia Özdemir Tokel ,Viyana
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Bedia Özdemir Tokel 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Concordance /El-Mu‘cemu’l-Müfehres li... Makale ve Köşe Yazıları Bedia Özdemir Tokel 0 807 10 Ağustos 2020 00:23
İYİLİK ORDUSU / BEDİA ÖZDEMİR TOKEL Makale ve Köşe Yazıları Mihrinaz 1 1815 01 Ocak 2019 15:08
KALB-İ-i SELİM OLMADIKÇA Makale ve Köşe Yazıları su damlası 2 1989 10Haziran 2018 17:36
İDDET BEKLEMEK Makale ve Köşe Yazıları Bedia Özdemir Tokel 0 1900 21 Aralık 2016 08:34
Evlilik Üzerine -1-/Gençlerin Evlilik Problemi Makale ve Köşe Yazıları BuRCu__ 1 2742 01 Eylül 2015 07:29