Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Şubat 2015, 10:51   Mesaj No:3

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.364
Konular: 1263
Beğenildi:11775
Beğendi:8956
Takdirleri:26191
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Bugün herkes tuttuğu yoldan ve kendinden ne kadar da emin!!!!








Âdiyât Sûresi
6. İnsan gerçekten Rabbine karşı pek nankördür. 7. Doğrusu kendi de bunların hepsine şâhittir.8. Gerçekten mala da pek düşkündür. 10. O insan, kabirlerde bulunanların çıkarılacağı ve kalplerde olanların ortaya konulacağı bir zamanın geleceğini bilmez mi?



1- Kenûd, Allah’ın nîmetlerine karşı çok nankör davranmak demektir. Hâlbuki insan aslında buna kendisi de şâhittir. Yani bilir tüm bu nîmetlerin vericisini de.

2- Yine kenûd, haktan ve hayırdan hem kendisini, hem de başkalarını menetmek, engellemek anlamınadır. Kendisi Rabbinin kendisinden istediği haktan, hayırdan kaçtığı gibi insanları da bu konuda engellemeye çalışır.

3- Çorak araziye, hiçbir şey bitirmeyen araziye de arz-ı kenûd denir. Allah bolca yağmur nîmetini göndermesine rağmen bitki bitirmeyen bir arazi gibi Allah’ın kendisine verdiği nîmetleri Allah yolunda kullanmayan kişi de kenûddur.

4- Tek başına yiyen, elindekileri, kendi payını başkalarından esirgeyen, başkalarını düşünmeyen, Allah’ın kendisine verdiği nîmetleri mü’min kardeşleriyle paylaşmaya yanaşmayan hotfuruş, bencil ve cimriye de kenûd denir

5-kenud olan insanın bir diğer özelliği daha vardır: “Gerçekten o insan mala da pek düşkündür.”...
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla