Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Şubat 2015, 17:11   Mesaj No:2

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1171
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cevap: Özgecan Hadisesine İslami Çözümler

doktorun yazdığı ve tedavi için önerdiği ilacı almadığı halde neden iyileşmiyorum diyen hastadan farkımız yok.
İslamin önerdiği çözümler ne kadar sağlıklı olduğunu yaşayarak öğrendi tarih. Hem ıslama irtica diyecekler, hem İslami toplumdan aileden kanundan ayıklayacaklar hem İslami eğitimi toplumdan uzaklaştırmak için her yolu deneyecekler hem de İslam neden çözemiyor diyecekler.
İslami reçete uygulandığında bu tür facialar yok denecek kadar azalır hatta münferit kalır. Bu türlü faciaların cezası bellidir.
İslam eğitim ve öğretiminde ceza ve taltifte ferde yaklaşımında fıtratı referans alarak uygular.

Düşünün Memlekette hırsızlıktan 3-5 çolak, zinadan üç beş tazir yada recim, cinayetten üç beş kıssas olsun da toplumun gözü önünde...çolağı görüp te hırsızlık yapan olacak mı? Muhammed'in Kızı Fatıma hırsızlık yaparsa Vallahi elini keserim diyen ciddi vakarlı tutarlı kararlı bir İslam...
daha da önemlisi İslami cezalar çok çok az uygulanmıştır. asıl öz olan eğitimli bireylere ağırlık verildiğinde cezalara polise emniyete gerek kalmıyor.

Bu ve benzeri elim vahşi olaylar cehaletin eseridir. eğitimsiz birey aile ve toplumun eseridir. Allah'lı yaşamı reddeden yada bilmeyen toplumların kanunların eseridir.
o kıza kıyan tecavüz eden çocuktan emin olun biz sorumluyuz. belki o çocuk 25 yaşına geldiği halde onun elini tutup rabbini tanıtan olmamıştır. Onu insanlığa İslam'a davet eden olmamıştır kim bilir..

Diğer önemli bir husus ise, kadını sokağa yatak kıyafeti ile salarsanız erkeğe namuslu ol demek çok ucuzluktur. Kadının sokağa tesettürsüz çıkması erkeğin namussuz olmasına kılıf olamaz tabii ki. Ama en namuslu erkeği bile zıvanadan çıkaracak duruma getirmesi de realitedir.kız erkeği flört ettireceksiniz yalnız kalmalarına göz yumacaksınız kadını tesettürsüz çekici bakımlı bir durumda sokağa çıkaracaksınız sonra erkeğe namuslu olun diyeceksiniz. Bu fıtrata da realiteye de aykırıdır.makaleye girişte anlattığınız rahib barsisa hikayesi de bu işte.
İslam'da bunlara ne izin var nede bu sorunlar oluşur.

tesbitleriniz için Allah razı olsun Hocam.
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla